Guide // Øjenpleje

Øjencremer er tit noget jeg bliver spurgt ind til. Mange er ofte i tvivl om hvornår den skal bruges, hvordan man bruger den og hvilken en de skal bruge. Derfor tænkte jeg at det ville være en god ide med en lille øjencreme-guide med tilhørende video. Ja, du læste rigtigt. Jeg har lavet min første video og i den viser jeg den bedste måde at påføre en øjencreme på.

Hvornår skal jeg starte med at bruge øjencreme?

Det er selvfølgelig individuelt, men en god tommelfingerregel er at man starter omkring de 25 år. Du skal nemlig helst starte FØR problemerne opstår, da det altid er langt lettere at forebygge end at genoprette. Inden de 25 vil din dagcreme og natcreme kunne tage sig af fugtplejen.

Hvilken type skal jeg bruge?

Der findes gels og cremer. Du kan finde ud af hvilken du skal bruge udfra enten alder eller behov. Er dine største problemer hævede øjne, poser under øjnene eller mørke rander, så er gelen din ven. Hvis det er rynker, linier, slap eller meget tør hud, så er det en creme du skal have fat i. Hvis du ikke helt ved hvad du har mest behov for, så plejer jeg at sige gel op til de 35-40 år og så creme derefter.

Hvornår skal jeg bruge den?

En øjencreme eller gel kan bruges om natten og/eller om dagen, det kommer helt an på hvad du føler behov for. Personligt bruger jeg det kun om natten fordi jeg synes det er rarest at lægge øjenmakeup på ikke alt for cremede/fedtede øjenomgivelser. Det er noget du kan prøve dig lidt frem med og se hvad du føler dig mest tilpas ved.

Hvordan bruger jeg den?

 1. ida Ranum

  super cool nu med video! jubiii :)

  Svar
 2. Kamilla

  Dejlig informativt indlæg! Det var godt for en soon-to-be 25årig at læse :D Og hvor er du sød og charmerende i din video :) Love it!

  Svar
 3. Annette

  Super guide. Meget brugbar :)

  Svar
 4. Jac

  Hej og tak for info,

  Er det muligt du kan komme med anbefalinger til nogen “gode” cremer/gels. Har brugt lidt forskelligt, og er nu ved at løbe tør for det sidste og skal have anskaffet mig en ny. Jeg er umiddelbart til gels, men er frisk på at prøve en creme. Det er mest påtænkt fine linjer under øjnene samt smilerynker. Eller måske du kan linke til nogen anmeldelser?

  Tak.

  Svar
  • EvaK

   Hej

   Der kommer et indlæg med nogle af mine favoritter i løbet af den kommende uge :)

   Svar
 5. Line

  Hej Eva,

  tak for det her indlæg :-) Jeg ved godt, at det er lidt tid siden, at du har skrevet det – Men jeg har et spørgsmål, som jeg virkelig håber, du kan besvare. Jeg har aldrig prøvet øjencreme eller gel før, nemlig.

  Jeg overvejer en gel, da jeg kun lige er blevet 25. Men jeg synes, at jeg har rander under mine øjne. Jeg har kigget på den her fra Juhldal: http://www.naturoghelse.dk/shop/rush-eye-care-6811p.html
  Synes du, at den ser god ud til en “nybegynder”?

  Det er vigtigt for mig, at mine produkter er meget naturlige.

  Vh

  Svar
  • EvaK

   Hej Line

   Glad for du kunne lide indlægget :)

   Desværre er mit kendskab til Juhldal ret minimalt, så kender ikke dette produkt. På mig er det de færreste produkter som virker på de mørke rander, så må ty til correctors og concealers. De som har haft en effekt har desværre ikke været 100% naturlige – det har blandt andet været Orbe fra Själ og Eye Serum fra BioEffect. Ellers synes jeg Tromborgs Eye Gel og Jurliques Eye Gel er rigtig gode (OG naturlige) :)

   Svar