Søndags Stener #7

Denne omgang Søndags Stener skiller sig ud fra de seks før. Det er der to årsager til – 1) min computer er blevet stjålet, hvilket betyder at alle mine links er væk og 2) jeg vil gerne dele historien med jer, for jeg har et stort behov for at komme ud med det hele.

I torsdags var min kæreste, vores søn og jeg selv på vej mod Århus for at besøge min familie i påsken. Vi var i godt humør, dog lidt stressede og skulle hurtigt købe billetter i automaterne som står ved indgangen til hovedbanegården. Selvom vi kun skal være være nogle få dage har vi både en stor kuffert, klapvogn med tilhørende barn og en rygsæk med. Imens vi står og finder ud af det hele med billetterne står kufferten lidt væk fra os (indrømmet, det var ikke særlig smart) og da købet er gået igennem og vi skal til at finde toget ser vi at kufferten er væk. MED MIN COMPUTER!

Vi farer rundt på banegården som hovedløse høns og leder efter vores ting – vores første tanke er at nogen har taget den ved en fejltagelse. Det ender med vi vender næsen mod politiet som har overvågning netop hvor vi stod. De er rigtig flinke og vi får lov til at kigge med på skærmen for at se hvad der skete med vores kuffert. Overraskelsen var stor kan jeg love jer for. Videoen viser vores lille familie stå ved automaterne med kufferten lidt bag os og imens vi står der kommer der en dame… og hold nu godt fast… i KØRESTOL! Hun spørger en intetanende venlig sjæl om hjælp til at få “hendes” kuffert over til elevatoren for at komme ned på sporene.

Tror min hage ramte gulvet da det gik op for mig hvad der var sket. Min kæreste og en politimand løber ned på sporene og finder vores kuffert åbnet, med alle vores ting smidt ud – selvfølgelig er computeren væk. Fire politimænd leder efter hende i området, men uden held.

Jeg har installeret Find My Iphone på min computer, så vi ventede spændt på at se om de kunne være så dumme at prøve at logge på den. Inden der var gået to timer tikker en mail ind om at den er fundet. Min stakkels computer befinder sig nu i Sandholmlejeren – vi kan endda se præcis hvilken bygning og hvor i denne computeren er. Ringer straks til politiet, men de vil intet gøre. Heller ikke selvom de i samme åndedrag fortæller at når de endelig ransager derude, finder de bunkevis af tyvekoster.

Så nu sidder jeg og kan følge med i hvor min elskede macbook er, men ingen vil tage ud og redde den for mig. Situationen er ubeskriveligt frustrerende og jeg er så ked af det og sur på samme tid. Det er så krænkende at vide fremmede mennesker sidder med mine personlige billeder, dokumenter og andre private ting. Samtidig er jeg skide sur over at politiet absolut INTET vil gøre selvom vi bliver ved med at sende dem flere informationen om hvor den er (ja det kan godt være det er påske, men forbryderne holder sguda ikke ferie – tværtimod).

Pas nu på jeres ting derude. Jeg har altid tænkt på mig selv som en person med øjne i nakken, men det eneste disse typer har brug for er et splitsekund hvor du er uopmærksom og hvis i ser en dame i en kørstol med poser på, midten af 30’erne, lyst hår og rød jakke – så pas ekstra godt på!

Hvis i har hæng i indtil slut så fortjener i en klapsalve, for det blev lidt længere end forventet. Sådan går det når det kommer lige fra hjertet og ikke bliver redigeret :)

Håber i alle sammen får en dejlig søndag.

  1. Joanna Nielsen

    Det forbavser mig godt nok, at det er en dame i kørestol!!

    Har godt hørt mange, der har gået til politiet, fordi der iphone er blevet stjålet, og selvom de kan se hvor den er, vil politiet intet gøre. Jeg forstår det simpelthen ikke!! Hvad er det lige for et samfund?

    Kram<3
    http://www.theeyeshaveit.dk

    Svar
    • EvaK

      Ja vi er også stadig helt paf over det.

      Altså det er jo så ret ligegyldigt at installere programmet, hvis det eneste man kan med det er at sidde og glo på hvor ens ejendele bor fra nu af.

      Tak :)

      Svar
  2. kaja

    Det er godt nok langt ude, føler med dig. & håber politiet nosser sig sammen og henter den… god Påske trods alt :)

    Svar
    • EvaK

      Det håber jeg virkelig også (selvom den sikkert er over alle bjerge nu).

      Tusind tak :)

      Svar
  3. Sara

    Ej, hvor er det forfærdeligt! Har selv oplevet at få stjålet min mobil. Det er ikke sjovt, så håber for dig, at politiet gør noget ved det.

    Men ellers fortsat god påske :)

    Svar
    • EvaK

      Det er simpelthen så krænkende at få stjålet sine ting – uanset hvad det er.

      Mange tak og i lige måde :)

      Svar
  4. Mikkel

    Der må da være noget personale eller administration derude du kan ringe til? Eller du kan troppe op derude og snakke med nogle ansvarlige???

    Svar
    • EvaK

      Jeg har haft ringet til Sandholmlejeren, men de er VIRKELIG ikke særligt samarbejdsvillige. Tror ikke man bare kan stille op derude og jeg tror faktisk heller ikke det er et specielt fedt sted, så jeg regner ikke med at selv tage derud. Håber på politiet gider når de er færdige med at holde påskeferie…

      Svar
  5. Cecilie Printz

    Øv, hvor er det ærgerligt! Jeg forstår ikke, hvorfor politiet ikke gider gøre noget ved det. Det er for latterligt. Jeg håber, at de får hentet den en eller anden dag, så du kan få din computer igen. :-) Ellers god påske!

    Svar
    • EvaK

      Ja det er virkelig ærgeligt. Jeg er også ret uforstående, men på tirsdag skal jeg helt sikkert have nogle svar.

      Tak og i lige måde :)

      Svar
  6. Anne Mette

    Wtf? Jeg kan godt se, at politiets begrænsede(?) ressourcer skal bruges bedst, men når man ligefrem ved præcis hvor din computer befinder sig, fatter jeg ikke, hvorfor de ikke rykker ud. Det kan da virkelig ikke tage særlig lang tid. Suk.

    Svar
    • EvaK

      Næ jeg tænker heller ikke at det ville være særlig krævende for dem, men det mener de åbenbart selv. Synes virkelig det er en ærgelig situation og jeg håber på ingen måde at andre vil opleve det samme.

      Svar
  7. NailsAndColors

    Øv hvor ærgerligt!! Jeg forstår udemærket din frustration, jeg fik selv stjålet min macbook for nogle måneder siden! Tanken om at de kunne sidde og glo på alle mine private billeder og filer irriterede mig grænseløst. Men jeg har hørt fra en god ven som arbejder med IT igennem mange år, at det skulle være svært at knække sig ind på harddisken uden adgangskode, hvis det kan være en trøst for dig at vide det. Så hvis du har haft kode på er de muligvis nødt til at skifte harddisk .. Ikke at det gør det hele mindre irriterende og frustrerende.

    Du har forhåbentligt også kontaktet dit forsikringsselskab? Jeg fik min erstatning 3 dage efter, så der gik heldigvis ikke længe før jeg fik en ny, dog ærgerligt at ens ting går tabt :(

    Svar
    • EvaK

      Ja det er virkelig ubehageligt, men jeg havde kode på så jeg ved ikke hvor meget de har haft mulighed for at se.

      Jeg har ikke kunnet få fat i forsikringen endnu, men håber på det går stærkt fra imorgen.

      Svar