Fredags 5’eren // 5 nemme måder til at lindre skoldet hud

På mandag rejser jeg med familien ned til 35 graders varme og høj sol, hvilket er rigtig skønt, men det betyder også at der er risiko for solskoldet hud hvis der ikke passes ordenligt på. Særligt min kære mand er ret dårlig til at få smurt solcremen på (hvad er det med mænd og creme-forskrækkelse?), så derfor er der god sandsynlighed for at jeg skal bruge nogle af disse tricks til at lindre den forbrændte hud.

Tag et køligt bad

Stil dig under bruseren (eller læg dig i badekaret, hvis du er den heldige ejer af sådan et) og sæt temperaturen køligt – det skal ikke være koldt-koldt, bare køligt – og lad strålerne være bløde. Dette vil lindre og mindske irritation. Det er vigtigt ikke at bruge sæbe eller andre badeprodukter da dette kan være med til at give yderligere irritationer.

Kompresser med mælk

Bland mælk, vand og isterninger i en skål, vrid en klud op i blandingen og læg den på det skoldede område i nogle minutter – gentag gerne hvis der er behov. Kombinationen af fedtet, pH-værdien og proteinerne i mælken har en anti-inflammatorisk effekt og køligheden får blodkarene til at trække sig sammen om reducerer hævelser.

Aloe vera

Aloe vera virker også anti-inflammatorisk og er meget fugtgivende, så det er en god ide at bruge dette i stedet for en almindelig body lotion. Stil den eventuelt i køleskabet inden brug, så virker den også lindrende på smerterne.

Drik masser af vand

Man bliver meget dehydreret af en solskoldning og derfor er det vigtigt at drikke en masse vand – det er det faktisk uanset om du er blevet skoldet eller ej.  Sørg for at drikke omkring 8 glas vand indtil forbrændingen er helet.

Tag et par Ipren

Alle som har prøvet at blive skoldet ved at det gør pokkers ondt og derfor kan du med fordel parre et par Ipren med ét af dine 8 glas vand. Desuden virker Ipren anti-inflammatorisk og vil derfor reducere irritationen ved din solskoldning.

Håber disse tips kan hjælpe uheldige sjæle til at komme lettere over en skoldning :)

Tip: Check eventuelt mit indlæg om gode solcremer, for selvom disse råd er gode så er det trods alt bedre helt at undgå forbrændinger.

  1. Lisa

    Tak for super gode tips!

    Svar