Tips til en langtidsholdbar makeup

I sidste uge udgav jeg et af mine Beautybreve med en masse tips til hvordan du får din makeup til at holde sig smuk hele natten lang. Meget nyttigt her i december hvor der er mange fester på stribe og derfor synes jeg også i der ikke får nyhedsbrevet også skulle have muligheden for at få nogle af mine tips. Så værsågod.

Huden:
Dit fokus inden en stor fest vil ofte være på selve makeuppen, men det du gør inden den kommer på har utrolig meget at skulle have sagt i forhold til hvor nem din makeup vil være at lægge, hvor godt den vil holde og hvor pæn den vil se ud. Jeg har 6 trin jeg gennemgår inden jeg går i gang med farvefesten og dem kan du se lige her.

Makeuppen:
Det er selvfølgelig skønt at være smuk når man ankommer til festen, men jeg synes faktisk det er ligeså vigtigt (måske endda endnu vigtigere) at makeuppen kan holde distancen. Der er ikke noget værre end et ansigt der har bevæget sig tre centimeter sydpå et par timer inde i festen og derfor er det en god ide at følge disse 4 råd:

Skip eye lineren
Det kan se virkelig frækt ud med sort eye liner på den våde kant, men du ved også at det på ingen måde kan holde en hel aften og at den højest sandsynligt vil bevæge sig ud på huden og få dig til at ligne en træt panda. Brug i stedet en nude eye liner som giver mere klare og friske øjne. Hvis du savner lidt intensitet, kan du bruge en sort eye liner til at fylde “hullerne” mellem dine vipper ud.

Vær sparsom
Når du skal til større events kan du blive fristet til at give den gas med alle de forskellige typer produkter, men det kan hurtigt give bagslag. For meget makeup kan ende ud i et “kaget” resultat. Derfor er du bedre tjent med at bruge færrest mulige produker til din base (correctors, contour, concealer og foundation) og tynde lag.

Øg holdbarheden
I anledningen af at der netop er kommet Urban Decay i Magasin (og på deres webshop) vil jeg give to af produkterne en varm anbefaling. Deres Primer Potion giver din øjenskygge mere intensitet og en meget længere holdbarhed, så undgår du hele herligheden sætter sig i globelinien efter tre drinks og en dans. Afslut din makeup med en af deres ansigtsprays som sætter makeuppen og øger levetiden af den – der er også en til fedtet hud.

Enten eller
Med hensyn til læber har du to valgmuligheder, hvis du ønsker at se tjekket ud fra start til slut. Hvis du har lyst til festlige læber er det vigtigt de kan holde til både spisning, drinks og kys (det er vel julefrokost), så der vil jeg anbefale de matte Lip Tars fra Obsessive Compulsive Cosmetics, Velvetines fra Lime Crime eller Aqua Rouge fra Make Up For Ever (findes i Sephora) – de holder mange timer. Eller er det sikre valg en lip gloss i en neutral farve så den er nem at friske op, selv når promillen er lige i overkanten.