9 x velvære på 10 minutter

I forbindelse med Home Spa giveawayen i forrige uge, fik jeg en masse skønne mails fra søde Beautybrevslæsere om hvordan i skaber velvære i hverdagen. Et gennemgående tema var tid. Eller rettere, mangel på tid. Om det er arbejdet, børnene eller noget helt tredje er vi generelt dårlige til at skabe tid til os selv. Det er svært at rive to timer ud af kalenderen hver uge udelukkende til selvforskønnelse, men 10 minutter af og til kan vi alle finde. Derfor har jeg lavet en liste over 9 velværeoplevelser som tager 10 minutter eller mindre at udføre.

Forlæng dit aftenritual
Vi renser alle af om aftenen (ikke sandt?), men ofte kører det på rutinen og du tænker ikke over hvad du foretager dig. Du kan nemt gøre dit aftenritual til en meditationsstund ved at starte med at putte et par dråber velduftende olie på en varm og fugtig vaskeklud. Den bruger du til at fugte ansigtet med inden dit renseprodukt kommer på, men benyt også lejligheden til at tage nogle gode, dybe indåndinger og giv dig selv noget aromaterapi. Du kommer helt ned i gear og sover meget bedre.

Du skal bruge: Lavender-Lavandin Hydrating Essence fra Jurlique og en vaskeklud

Fodbad
Et fodbad behøver ikke være efterfulgt af en pedicure for at gøre en forskel. Bare det at stikke et par ømme fødder i en balje varmt vand og lukke øjnene i 10 minutter kan puste nyt liv i en træt krop. Du kan gøre fodbadet endnu bedre ved at tilføje epsom salt der virker muskelafspændende, modvirker dårlig lugt og afhjælper neglesvamp.

Du skal bruge: Epsomsalt og en balje vand

Hårkur
Vi bruger gladeligt føntørrer, glattejern og stylers på daglig basis, men de færreste er gode til at tilføre pleje nok til at rette op på skaderne det påfører håret. Derfor er en hårkur en glimrende måde at redde de hårdt prøvede lokker på, men også til at give dig selv et lille pusterum. Smæk en hårkur i efter badet, smid fødderne op og træk vejret langsomt i 10 minutter. Du er et nyt og bedre menneske (med sundere hår) bagefter.

Du skal bruge: En hårkur

Body scrub
En skrubbetur fra top til tå giver mange point på velværekontoen. Bland en håndfuld rørsukker og en håndfuld kokosolie og arbejd i cirkulære bevægelser op mod hjertet. Du får en blød og fugtmættet hud, sætter gang i cirkulationen og du føles ren og skøn.

Du skal bruge: Sukker og olie

Mini manicure
Hver aften efter jeg har renset ansigtet mætter jeg mine negle med olie, masserer neglebåndscreme godt ind og slutter af med en håndcreme. Det minimerer flossede negle, grimme neglebånd og tørre hænder, samtidig med jeg bruger nogle minutter på at stene og geare lidt ned på kanten af sengen inden jeg går til køjs.

Du skal bruge: Solar Oil fra CND, Lemon Butter Cuticle Cream fra Burt’s Bees og HandCare fra Cosborg

Lakering af negle
Én af de ting jeg bedst kan lide ved at lakere mine negle er, at det ikke efterlader rum til at tænke på andet end lige præcis det. Derfor er det en god måde at komme ned i gear på. Lad være med skødesløst at klaske en farve på lige inden du skal ud af døren. Sæt dig ned og koncentrér dig udelukkende om lakken i 10 minutter.

Du skal bruge: Base coat, hurtigttørrende top coat og din yndlingsneglelak

Retning af bryn
Ligesom med neglelakken, er brynene en disciplin som ikke giver plads til en masse overflødige tanker og stress. Nus om detaljerne, studs hårene og nyd roen omkring det du foretager dig. Bagefter vil du både være afslappet og have bryn der sidder lige i skabet.

Du skal bruge: Pincet fra Tweezerman, spoolie børste og lille saks

Ansigtsmassage
I stedet for at hoppe direkte fra afrensning til creme, kan du lægge et ekstra trin ind i form af en ansigtsmassage. Udover det føles fantastisk, vil det også styrke vævet, øge cirkulationen og give et fugt boost. Du kan finde how-to videoer i massevis på youtube, hvis du har brug for inspiration.

Du skal bruge: En olie eller et serum

Eye swirls
Hvis du ikke bare kan mærke du trænger til en opfrisker, men også kan se det, er der også råd for det. Julie P laver nogle geniale små “haletudser” du kan smide under øjnene og ligge med i 10 minutter (eller mere) og øjeblikkeligt blive kvikket op. De køler, fugtgiver og opfrisker og endda til en billig penge.

Du skal bruge: Eye Swirls fra Julie P

 

  1. Mai

    TAK! <3 Dét var et indlæg, jeg kunne bruge rigtig godt. Jeg vil gøre det i aften!

    Svar
    • EvaK

      Skønt det kunne inspirere til lidt spontan selvforkælelse ;)

      Svar
  2. Marlene Høj

    Måske skulle man gøre det til en vane at sætte alarmen til at ringe hver aften, så man husker de 10 min, indtil at det er blevet en vane… Jeg tror at det er givet godt ud!
    God påske :)

    Svar
    • EvaK

      Det er nemlig minutter godt givet ud. Jeg kan mærke en kæmpe forskel på når aftenritualet har været forhastet (pga baby) og når jeg har haft mine 10 minutter til at slappe af og blive klar til at hoppe under dynen :)

      Svar