5 makeuptrends vi skal lade blive i 2015

På makeupfronten var 2015 et spændende år, men underligt nok også et utroligt kedeligt år. Det vil jeg gerne lave om på i 2016. Sidste år var der enormt mange trends som blev mainstream (ja jeg kigger på jer, contouring, baking og strobing) og det endte med, at mere eller mindre alle lignede hinanden. Kedeligt, kedeligt, kedeligt. Derfor giver jeg dig her en lille liste over de makeuptrends jeg synes vi skal lade blive i 2015 og vil opfordre jer til at gøre 2016 til året hvor vi dyrker personlig stil, sjove looks og gør de kommende trends til vore egne.

Instagram-bryn
Bevares, jeg laver dem af og til selv, men det har taget overhånd. De hårdt optegnede, fadede bryn kan være flotte, men ikke til alle, hele tiden og til alle looks. Af og til må vi bare acceptere at nogle ting passer bedre til nogle end det gør til andre og det er der ingen skam i. Rock dine bryn med stolthed og tegn dem op så de passer til dig og dit look.

Cut crease
Hvis jeg skal se én mere tutorial med et cut crease look, så skriger jeg. Det er næsten den eneste metode der bliver brugt når jeg kigger på Instagram og 9 ud af 10 gange synes jeg ikke engang det ser pænt ud. Heldigvis har jeg fundet nogle kreative makeuppiger, der har set lyset og laver de smukkeste looks — uden et eneste cut crease-look.

Kim Kardashian-contouring
At vi alle skal gå med full face-contouring til hverdag synes jeg er den tristeste tendens af dem alle. En lille smule på udvalgte områder kan være smukt, men ellers egner contouring sig bedst til fotos. Derfor synes jeg vi i 2016 bør fejre vores forskellige ansigter og nyde det vi nu engang er udstyret med — så lader vi realitystjernerne om at se kunstige ud.

Dyrke tendenser
Den værste trend i 2015 var, at så mange hovedløst hoppede på samtlige trends og endda ofte brugte dem på samme tid. Selvfølgelig skal vi lege og selvfølgelig skal vi afprøve de nye tendenser, men med måde. Det der fungerer for din yndlingsblogger/-Instagrammer eller din veninder, fungerer ikke nødvendigvis for dig, men det skal ikke tages som et nederlag. Pluk de trends ud som passer til dig og lad de andre ligge.

Overbruge makeup
Jeg havde aldrig troet jeg ville sige dette, men jeg synes der blev brugt for meget makeup i 2015. At en hverdagsmakeup pludselig indbærer både strobing, baking, contouring, hårde bryn, iøjenfaldende læber og kraftig øjenmakeup, føler jeg ikke er en positiv udvikling. Vælg et par områder og sæt dem i fokus, mens du skruer resten ned. Det giver et flottere look, du ser mere menneskelig ud (hvilket er meget positivt) og folk bliver fanget af af dine bryn/læber/øjne/pæne hud.

Mere af dette i 2016
Der var selvfølgelig også gode tendenser i 2015. F. eks. elsker jeg at det er blevet mere “normalt” at dyrke atypiske læbefarver, så put endelig mere blå, grøn og sort på læben i 2016. Det tog overhånd med hverdagsmakeuppen sidste år, men jeg synes det er meget positivt vi leger mere. Jo mere du afprøver, jo lettere finder du frem til de ting der klæder dig og det er jo i bund og grund det vi alle gerne vil. Være iført en klædelig makeup som fremhæver vore fortrin og smukke ansigt.

  1. 4 beautytrends fra 2016 der gerne må følge med os ind i det nye år - EvaK.dk

    […] januar lavede jeg en liste over makeuptrends fra 2015, som jeg ikke ønskede vi fortsatte med i 2016. Den holdte (desværre?) ikke og derfor vender jeg […]

    Svar