4 tips til aftenbadere + vinterfavoritter til badet

Det meste af året er jeg morgenbader, men i øjeblikket er det mørkt og koldt når vi står op og derfor er jeg de næste par måneder aftenbader. Det er ikke kun fordi jeg ikke orker at stå op før solen, men også fordi det giver en skøn ro, varme og afslapning at hoppe i seng direkte fra badet.

I dette indlæg får du fire gode tips til det perfekte aftenbad, blandet med nogle af mine favoritprodukter.

1. Gør lidt ekstra
En af de største fordele ved at aftenbade, er tiden. Der er ingen begræsning på, der er ingen mødetider eller børn til at forstyrre, så vær ekstra god ved dig selv. Inden jeg hopper i badet bruger jeg en hættefuld af Aromatherapy Associates Deep Relax Bath & Body Oil (på billedet øverst), for at give mig selv lidt aromaterapi mens jeg nyder varmen fra vandet.

2. Vælg de rette dufte
Apropos dufte, så har alle dufte forskellige effekter på dit sind. Derfor er det vigtigt at du går efter produkter med en afslappende, afstressende og beroligende virkning. Kan du ikke overskue at sætte dig ind i de forskellige ingredienser, så vælg badeprodukter med varme, krydrede trænoter og blomsterdufte. Jeg bruger selv Tranquility Shower Cream fra Comfort Zone som har en ubeskrivelig behagelig og afspændende duft. Escentric 01 Body Wash fra Escentric Molecules og Vanilla & Bergamot fra Bliss er også nævneværdige.

aftenbad_2

3. Giv godt med pleje
Det er ikke altid sjovt at skulle hoppe i et par stramme jeans efter kroppen er smurt ind, men om aftenen skal du blot i nattøjet og derfor kan du godt give den gas med de “fede” produkter. Smør huden grundigt ind i en rig balm eller olie, mens huden stadig et let fugtig og du vil vågne op med en lækker blød hud næste morgen. På det seneste har jeg brugt Vichys Ideal Body Balm (som både føles og dufter skønt på huden), men Moroccan Rose Otto Body Oil fra REN og kropsolierne fra Naturativ er også favoritter her på “hovedkontoret”.

aftenbad_3

4. Fortsæt hyggen efter badet
Inden jeg går i bad tænder jeg ofte et duftlys i soveværelset, så der både er en behagelig temperatur og en dejlig duft når jeg skal putte. Igen er det vigtigt at vælge de rette dufte til lyset, så du ikke ender med at blive opkvikket lige inden sengetid. Jeg er kæmpefan af Diptyques duftlys (Vanille, Ambre og Noisetier er vinterfavoritterne), men har også fået øjnene op for Lucy Annabella. Bag mærket Lucy Annabella står Colleen Harte som har fuldkommen styr på sin aromaterapi og det kan tydeligt mærkes når lyset tændes.

aftenbad_4

 

  1. Carina

    Uh, lækre tips….. ;-)

    Svar