Eva tester: Koreansk 10-trins hudplejeprogram (del 1)

Jeg er taget på eventyr. Et vaskeægte skønhedseventyr. Fra nu af og nogle måneder frem, har jeg i sinde at pleje min hud som koreanske kvinder gør. Jeg har været på eBay og shoppe hudplejeprodukter fra sydkorea, hvilket var en stor oplevelse i sig selv (de producerer mange mystiske produkter, kan jeg afsløre) og er nu klar til at udforske K-beauty.
Grunden til jeg kaster mig ud i det koreanske 10-trins hudplejeritual og et væld af nye produkter er, at K-beauty er ved at være en stor trend herhjemme. Derfor vil jeg gerne prøve det af og se om de avancerede rutiner og mystiske produkter/ingredienser kan leve op til hypen. I første omgang viser jeg jer hvordan selve rutinen ser ud (morgen og aften), samt de produkter jeg bruger. Jeg vil opdatere jer løbende med nye indlæg, så i kan følge med i processen fra start til slut.

Aftenrutine

Normalt bruger jeg om aftenen en micellar water til at fjerne makeup, et hudtypebestemt renseprodukt og mit EGF serum fra BioEffect. Det betyder jeg skal gå fra tre til ti produkter og det skræmmer mig lidt. Jeg elsker mit aftenritual og jeg hygger mig i de 10-15 minutter det tager, men ærligt talt, synes jeg +10 produkter virker intimiderende. Min aftenrutine vil de næste måneder ser således ud:

 1. Renseolie
 2. Skummende rens
 3. Toner
 4. Essens
 5. Serum
 6. Olie/ampul
 7. Sheet-mask (stofmaske vædet i serum-lignende produkt)
 8. Øjencreme
 9. Emulsion/creme
 10. Sleep-pack (ansigtsmaske der bliver på natten over)

Derudover vil jeg et par gange om ugen bruge en peeling og en maske (der vaskes af) — de kommer ind mellem trin 2 og 3.

Morgenrutine

Om morgen er der skåret lidt ned på antallet af produkter, men det er stadig en del. Særligt når man tænker på, jeg normalt kun plasker vand i ansigtet og bruger toner, serum og creme. Min nye morgenrutine ser således ud:

 1. Skummende rens
 2. Toner
 3. Essens
 4. Serum
 5. Øjencreme
 6. Dagcreme
 7. SPF

Produkterne

De produkter jeg starter ud med, er en blanding af hudpleje fra østen og vesten. Jeg vil gradvist skifte de vestlige produkter ud med sydkoreanske, så huden stille og roligt kan vænne sig til de nye ingredienser. På billedet nedenfor kan du se hvilke produkter jeg bruger til aftenritualet lige nu.

k_beauty2

 1. Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil
 2. Clarisonic Refreshing Gel Cleanser
 3. Estelle & Thild BIOCLEANSE Multi Action Facial Toner
 4. Elizabeth Arden Ceramide Youth Restoring Essence
 5. Grown Alchemist Brightening Serum
 6. Grown Alchmist Antioxidant Facial Oil og/eller Babor Fluids
 7. Sheet-masks fra Missha og Innisfree
 8. Mizon Snail Repair Eye Cream
 9. Mizon Snail Recovery Gel Cream
 10. Elizabeth Arden Ceramide Overnight Firming Mask

Som sagt, vil jeg løbende holde jer orienteret omkring mine nye rutiner og produkter. Har i nogle spørgsmål undervejs, kan i skrive i kommentarfeltet eller på mail (eva@evak.dk).

 1. Helle Dannemand

  Wow, det er da lidt af et projekt, du der har sat gang i :)

  Det bliver spændende at følge – pøj pøj!

  Svar
 2. Cathrine

  Lyder som er spændende projekt ! Jeg glæder mig til, at følge det.
  Hvad er essens?

  Svar
  • EvaK

   Et essens minder meget om en tonic/toner (samme konsistens og samme plads i rækkefølgen af produkter), men jeg skal nok skrive mere om hvad den “store” forskel består i ;)

   Svar
 3. Trine A

  Hej
  Ja det lyder overvældende med SÅ mange produkter , og er spændt på om du vil opleve en tilsvarende øget effekt 😊

  Svar
  • EvaK

   Det er det også, men jeg tager en for holdet og ser om der er forskel :D

   Svar
 4. Camilla

  Jeg synes det er frisk gjort, at hente produkter hjem derfra. Har du overvejet om der kan være skadelige stoffer i det? Tænker bare, at sikkerheden dernede måske er helt den samme som dansk standarder ?

  Svar
  • EvaK

   At købe produkter fra f.eks. Kina og at købe fra Korea, er to vidt forskellige ting. Korea har langt strengere regler (meget lig vores egne) end andre lande udenfor EU og derfor er jeg ikke så bleg for at prøve dem af :) Jeg sørger også for at købe produkterne fra Sydkorea og vælger sælgere som andre (og mere erfarne) K-beauty shoppere har anbefalet.

   Svar
 5. Leahsephira

  Det lyder super spændende. Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om det hele, og om det rent faktisk er “bedre” med et 10 trins system end vores færre-steps rensning :D

  Svar
 6. Eva tester: Koreansk hudplejeprogram (del 2) - EvaK.dk

  […] Jeg er nu cirka to uger inde i min nye hudplejerutine og det er tid til en lille opdatering. Hvis ikke du har læst første del, kan du finde indlægget lige her. […]

  Svar
 7. Christina

  Vil du dele link til sælgerne som du har købt produkterne hos? :) tænker især på øjencremen

  Svar
 8. Eva tester: Koreansk hudplejeprogram (del 3) - EvaK.dk

  […] af hvordan det er gået med mit 10-trins hudplejeprogram. Du kan læse de første to indlæg her og […]

  Svar
 9. 4 gode tips til køb af koreansk kosmetik på eBay - EvaK.dk

  […] jeg har skrevet om mit eventyr ud i koreansk hudpleje og kosmetik (her, her og her), er der også kommet en del spørgsmål til shopping på eBay. Det forstår jeg godt, […]

  Svar
 10. Eva tester: Koreansk hudplejeprogram (del 4) - EvaK.dk

  […] ændret sig en smule og derfor virkede det oplagt at lave et nyt indlæg. Læs de forrige indlæg her, her og […]

  Svar
 11. Eva tester: Koreansk hudplejeprogram (del 5) - EvaK.dk

  […] endelig sige til hvis I bliver/er trætte af dem. Hvis ikke, kan I læse de første fire indlæg her, her, her og […]

  Svar
 12. Eva tester: Koreansk hudplejeprogram (del 6) - EvaK.dk

  […] kan læse de første afsnit her (del 1, del 2, del 3, del 4, del […]

  Svar
 13. Tak for i år (og de bedste indlæg fra 2016) - EvaK.dk

  […] var også året hvor jeg kastede mig ud i koreansk hudpleje og et omfattende 10-trins hudplejeprogram. Det kom der også en guide til køb af koreansk kosmetik på eBay ud af, samt en hvor du får […]

  Svar