Tip // Slip af med milier

De fleste af os ved nok godt hvad man skal stille op med hudorme/komedoner/blackheads, men jeg har rigtig mange kunder som ikke kan få gjort kål på milierne – derfor tænkte jeg det ville være godt med et indlæg.

Milier er de hvide talgknopper man kan få i ansigtet og de dukker som oftest op omkring øjne og kinder (men kan også komme andre steder). Selvom det er overskudstalg der er indeni, så kommer de altså ikke på grund af fedtet hud – tværtimod. Milier dannes fordi huden mangler fugt og der skabes en barriere af tør hud over porerne. Når talget så skal op til overfladen bliver det fanget under den tørre hud og det bliver til en milie (en hård kugle af talg). Dette betyder at milier ikke har nogen “udgang” ligesom hudorme for eksempel har og derfor skal man aldrig begynde at trykke i dem – det vil kun give mærker, ødelagt hud og i værste tilfælde karsprængninger.

Det bedste du kan gøre for din hud hvis du lider af milier er, at tage et lille kurforløb derhjemme. Brug en peeling og fugtmaske 2-3 gange om ugen i 3-4 uger (hvis du har sart hud, så brug en enzympeeling) for at få bugt med den tørre overflade. Dette vil gøre kosmetologens arbejde lettere at udføre og minimere risikoen for at skade huden undervejs. Når du har været flittig derhjemme i en måneds tid bestiller du tid til en dybderens, her vil kosmetologen bruge en lancet til at skabe en udgang og med en særlig teknik vrikke talget ud uden at skade huden.

I de første par dage efter bør du ikke bruge peeling/scrub, så kan huden hele i fred (der er bitte små huller efter lancettens prik). Behandlingen er ikke noget du behøver at gentage, men det er meget vigtigt at få tilført mere fugt til huden så problemet ikke opstår igen.

Vil du slippe for milierne, en gang for alle?

Jeg har lavet et gratis online kursus i hudpleje, der bliver sendt til din email. Jeg har dedikeret en hel lektion til at lære dig at slippe af med milier, bumser og hudorme, for good. Kurset er selvfølgelig uden nogen forpligtelser for dig — jeg håber bare, at min erfaring som kosmetolog kan hjælpe dig!

eKursus: Hudpleje

Et online kursus a’ 7 gratis lektioner, der bliver sendt til din mail over 14 dage. Du bliver langt bedre rustet til at finde de bedste produkter til lige præcis din hud — hvordan du bruger dem og hvorfor du skal bruge dem.

Læs mere her eller udfyld felterne og start dit kursus i dag!
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

 

 1. Lia M

  Hej:D
  Jeg har næsten lige fået milier, det startede med en stor og nu er der tre:(
  Jeg har ikke ændret min hudpleje det seneste halve år..
  Er den eneste måde at komme af med den at gå til en kosmetolog, kan de forsvinde af sig selv, og er det normalt at få dem i vinteren/højere risiko?
  Hilsen Lia;)

  Svar
  • EvaK

   Hej Lia

   Som jeg også skriver i indlægget har milier ingen naturlig udgang, så det er desværre ikke noget du selv kan klare. Der er helt sikkert større risiko i vinterhalvåret på grund af kulde, tør luft og varmeapparater som udtørrer huden – derfor er det også meget vigtigt at skifte over til nogle mere nærende/mindre udtørrende produkter i løbet af efteråret.

   Kh
   Eva

   Svar
 2. Kain Ørnø

  Hvad for en Peeling og ansigtmaske vil du anbefale til vinterhalvåret?

  Svar
  • EvaK

   Det kommer meget an på hudtypen, men om vinteren er det altid en god ide at bruge en enzympeeling (peeling uden korn) fordi den mildere mod huden og en fugtmaske fordi huden altid bliver mere tør og sart i kulden :)

   Svar
 3. Anna

  Vil du anbefale at bruge en peeling ved øjnene ? (Har en der sidder tæt på øjenkrogen)

  Svar
  • EvaK

   Hej Anna

   Man kan godt bruge en peeling ved øjnene, men brug en scrub med meget fine korn og uden frugtsyre/salicylsyre af nogen art. Det er også meget vigtigt at du har et MEGET let tag på den når du arbejder den rundt og gør det ikke oftere end 1-2 gange om ugen – gør det dog kun i kortere perioder :)

   Svar
 4. Susanne

  Hej jeg får en del urenheder på hage (under læben) og ved tindinger. Jeg har brugt Beaute pacifique længe nu da matas egne produkter samt basiron gav mig røde plamager. Jeg renser med rensemælk, herefter skin tonic og til slut en dagscreme (dog er denne fra nivea) beaute pacifique har kunne holde urenhederne nede men efter kulden er kommet er det blevet værre. Hvad kan du anbefale her?

  Svar
  • EvaK

   Nu ved jeg ikke hvilken type urenheder der er tale om, men prøv at være opmærksom på om du rører dit ansigt meget på områderne. Dobbelttjek også om din hudtype/-tilstand har ændret sig og om dine produkter (stadig) passer til disse. Det kunne også godt lyde som om din hud er tør (eftersom den reagerer på kulden), så prøv at find en dagcreme som virker mere beskyttende (højere indhold af planteolie) og se om det ikke kan hjælpe :)

   Svar