12 gode renseprodukter til 6 hudtyper

Over tiden har jeg prøvet rigtig mange renseprodukter af — både på mig selv, samt på kunder og veninder. Nogle har været gode, andre knap så gode. Nogle har været okay og nogle har givet wauw-hud. Der er 12 renseprodukter jeg har været særlig glad for og som jeg anbefaler andre gang på gang. Dem vil jeg dele med jer i dette indlæg. Jeg har delt dem op i seks kategorier, så du nemt kan finde det renseprodukt der passer bedst til din hudtype/-tilstand.

Moden hud
Den modne hud må gerne få lidt mere end bare effektiv rens. Balans fra Själ renser både i overfladen og dyben, samtidig med gelen beskytter mod fugttab og giver en strålende hud, Balans er særligt god til 40+ kvinden (eller manden) som kan have tendens til at fedte en smule og/eller have store porer.
Er der tale om en mere tør, aldrende hud, er Cleanser 27 fra Cosmetics 27 helt perfekt. Rensebalmen opløser let makeup, skidt og snavs, mens den blidt eksfolierer huden og efterlader den blød, fugtmættet og frisk. Dette er et af mine absolut yndlingsrensprodukter.

Kombineret hud
Kombineret hud kan være mange ting, men er du primært tør (med mindre områder som er normale eller fedtede) kan du trygt bruge Cleansing Milk fra Comfort Zone. Det er en rensemælk, med konsistens som en creme, der renser huden og efterlader en (åndbar) hinde som beskytter huden mod fugttab og forurening.
Har du større områder som er fedtede (f. eks. t-zonen), er T-Zone Control Cleansing Gel fra REN en god løsning. Gelen er sulfatfri, så den renser huden mildt uden at udtørre og så virker den desuden antibakteriel og minimerer porerne.

Fedtet hud
Purifying Cleansing Gel fra Exuviance indeholder blandt andet AHA (frugtsyre), hvilket giver den en mild eksfolierende effekt. Produktet virker også talgregulerende uden at være for hårdt ved huden.
Til en hud som både er fedtet/uren og dehydreret, er Active Pureness Gel fra Comfort Zone perfekt. Den letskummende gel er talgregulerende og antibakteriel, men virker ikke udtørrende på huden og forebygger desuden udbrud.

Sensitiv hud
Exuviance har også et godt renseprodukt til sensitiv hud. Gentle Cleansing Creme er en mild rensecreme, som skånsomt fjerner makeup og skidt — uden at irritere eller udtørre huden.
Delicate Cleanse fra Elemental Herbology indeholder både rose, kamille og omega 3, 6 og 9, for at fjerne urenheder og makeup, alt i mens den beroliger og beskytter huden. Rensemælken virker desuden antiinflammatorisk.

Normal hud
Renseskummen Facial Cleanser fra Purely Professional er ideel til en normal hud, der ikke har de store behov. Den renser huden blidt og den sulfatfri formel sørger for en effektiv afrensning, uden at udtørre.
Rose Moisture Plus Moisturising Cleanser fra Jurlique efterlader huden ren, fugtet og klar. Den milde skum indeholder desuden små korn af pimpsten, der skånsomt eksfolierer huden med den renses.

Tør hud
En anden af mine topfavoritter er No. 1 Purity Cleansing Balm fra REN, der let opløser både makeup og snavs. Når den blandes op med vand transformerer den sig til en rig mælk og efterlader huden ren, blød og gennemfugtet.
Renseolien Pure Marula Cleansing Oil fra African Botanics renser ikke bare huden. Olien virker både beroligende og fugtgivende, samt stimulerer mikrocirkulationen i huden.

Psssst… Kunne du tænke dig, at få 6 uundværlige tips til afrensning af huden og en chance for at vinde din egen MIA2 fra Clarisonic? Så skynd dig at tilmeld dig Beautybrevet — det bliver udsendt i aften.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
 1. Vibe Kjaedegaard

  Hej Eva. Jeg er helt pjattet med den renseolie fra Marula. Den giver nemlige sådan en dejlige blød fonemmelse på huden. 👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽 også selv om jeg muligvis burde bruge Cleansing 27… 😬😬 noget med alder.. ☺️

  Svar
 2. 6 uundværlige tips til rensning af huden - EvaK.dk

  […] par ekstra tips Er du i tvivl om hvilket renseprodukt du bør bruge, kan du se 12 favoritter lige her – delt op efter hudtyper og -tilstande, så det er nemt og overskueligt. Mangler du […]

  Svar