Fejlene alle begår efter afrensning af ansigtet

Her får du et nemt tip som din hud vil elske: skift dit håndklæde ud med Kleenex.

Dit håndklæde er med garanti ikke ligeså rent, som du ville tro. Det kan ryge på gulvet, blive brugt af andre (eller dig selv) med ikke helt rene hænder, eller også går der lidt for mange dage mellem det bliver skiftet ud. Du har det sikkert også hængende på badeværelset, hvor der er varmt og fugtigt, hvilket giver bakterier de bedste levevilkår.
Derudover tørrer de fleste sig også forkert (ja, der er faktisk en forkert måde at tørre ansigtet på). At skrubbe og tvære håndklædet rundt i ansigtet slider på huden, kan gøre den rød og blussende, samt fremskynde aldringsprocessen. Hvis du i stedet bruger Kleenex, vil du altid duppe huden tør — ligesom du også burde gøre med håndklædet. Kleenex er altid tørre, rene(!) og er mildere ved huden, så det kan varmt anbefales at skifte ud og få en optimal afslutning på afrensningsrutinen.

For hvorfor bruge tid og produkter på at rense ansigtet, for bare at putte bakterier og skidt tilbage på den med håndklædet?

 

 

 

 1. Smuksakken

  Wow det er et rigtig godt tip! Jeg har selv et håndklæde bare til ansigtet, men lur mig om min kæreste ikke kommer til at tørre hænderne deri tit :)

  Svar
  • EvaK

   Det havde jeg også, men med to små børn og en distræt mand, er jeg ikke 100% sikker på det ikke bliver brugt af andre. Faktisk er jeg nok nærmere 100% sikker på det ikke kun er mig der bruger det :D

   Svar
 2. Beate

  Jeg bruger en ren frottévaskeklud til at tørre ansigtet med. En ren hver gang. Muligvis fråds, men det er min luksus.

  Svar
  • EvaK

   Og det er en ligeså god ide – bare du ikke skrubbe-tørrer med den ;) Der skal altid være plads til lidt hverdagsluksus :)

   Svar
 3. Carina

  God idé! Jeg er selv begyndt at skifte håndklæde hver 2.-3.dag samt vaske mit hovedpudebetræk lige så ofte, for at holde mit ansigt så rent som muligt (er træt af bumser, argh……!)

  Svar
  • EvaK

   Ja, det er også en rigtig god ide, at skifte hovedpudebetrækket ofte :) Prøv Kleenex-tricket, det kunne være det hjalp ;)

   Svar
 4. Toner og tonic: Hvorfor, hvordan og hvilke - EvaK.dk

  […] Toneren bruges, som sagt, efter du har renset huden grundigt og duppet den tør med håndklæde (eller endnu bedre, med kleenex). Du kan bruge din toner på tre forskellige […]

  Svar
 5. Tak for i år (og de bedste indlæg fra 2016) - EvaK.dk

  […] afslørede en stor fejl (næsten) alle begår efter de har renset deres hud, gav en guide til at slippe af med hudorme og […]

  Svar