Mysteriet om Misten

Hvis jeg fik en krone for hver gang nogen spurgte mig om hvad en mist er og gør godt for, så ville være en rig kvinde. Det gør jeg nu desværre ikke så lad os hellere få det opklaret :)

Hvad er en mist?

En mist er det samme som en tonic. Forskellen er bare at den sprayes på i stedet for at hælde på en vatrondel først. Hertil bliver jeg så ofte spurgt hvad man så gør bagefter og det er nemt. Ingenting! Den skal bare have lov til at trænge ind og så tager du creme på.

Der er også mange som tror at en tonic/mist skal fjerne de sidste rester af snavs og makeup efter afrensningen, men det skal den IKKE. Hvis du føler behov for det, så har du ikke renset ordentlig af. Hvis du bruger meget makeup bør du altid rense to gange. Ligesom med hårvask, rinse and repeat.

Hvad gør en mist?

Ud over at de fleste giver fugt og neutraliserer kalk og andet fra vandet du lige har skyllet ansigtet med, så er det vidt forskelligt. Der er en mist til alle, ligesom der er en creme til alle. Nogle beroliger, andre virker adstringerende og så videre. En mist kan også bruges til at opfriske i løbet af dagen eller fiksere din makeup.

Har jeg brug for den?

Det er meget individuelt. Efter min mening burde alle bruge den for at neutralisere de mineraler der er i vores vand. Kalk er eksempelvis udtørrende, så hvis du har tendens til tør hud vil det være en god ide. Dog vil jeg også sige at den for det meste er en af de mindre aktive produkter i basis hudplejen og kan derfor lettere undlades. Personligt har jeg altid en på lager, da min hud godt kan blive tør og trist. For eksempel om vinteren når radiatorene står på fuld knald eller når aircon’en i flyet blæser løs.

Til sidst får i lige et par af mine favoritter

                     

Skin Resonance Tonic Mist fra Comfort Zone og Rosewater Balancing Mist fra Jurlique

Resurgence Hydrating Toner fra Murad og Calendula Water fra Tromborg

Håber det oplyste jer :)

  1. sandra Klenz

    Jeg elsker dine tips og tricks! Kan også anbefale neroli water fra Kerstin Florian :)

    Svar