Uundværlige makeuppensler

Ingen smuk makeup uden det rette værktøj. Derfor afslører jeg i dette indlæg, hvilke 20 pensler/børster/svampe jeg har på favoritlisten og hvorfor jeg ikke ikke kan leve uden dem.

Til basen (foundation, pudder, concealer)
bedste_foundation_pudder_borster

Real Techniques Powder Brush
Gennem tiden har jeg haft mange forskellige børster til pudder, men de har altid være enten for faste eller for bløde. Denne er helt perfekt, så jeg både kan bruge den til let at vifte overskudsprodukt af med eller “trykke” pudderen ind i huden med. Desuden har den en meget rimelig pris på 149 kroner.

Real Techniques Expert Face Brush
Dette er den ene af mine to børster til foundation. Expert face brush er meget tæt i hårene og er god til de mere cremede foundations, da den fordeler produktet jævnt — uden at “spise” en masse af det. Trods fastheden er den stadig blød, så du nemt kan “buffe” din foundation ind i huden uden at være for hård ved den. Expert Face Brush ligger til 129 kroner.

Real Techniques Stippling Brush
Min anden favorit til foundation er denne stippling børste, som jeg bruger til de mere flydende foundations. Børsten er både god til at give en let dækning og en (næsten) fuld dækning, alt afhængig af hvilken foundation du bruger. Stippling Brush koster, ligesom Expert Face Brush, 129 kroner.

Real Techniques Setting Brush
Bruger du pudder til at sætte din concealer med, er det vigtigt den passer til området, er fast nok i hårene til at presse pudderen på med og blød nok til ikke at irritere øjnene. Alt dette leverer Setting Brush fra Real Techniques. Det er den første børste jeg har haft til dette formål, hvor jeg er tilfreds med både resultatet og prisen, og derfor har jeg to af dem. Setting Brush koster 119 kroner.

Beautyblender Original
Denne lille mirakelsvamp bruger jeg dagligt. Når jeg har påført foundation med Stippling Brush eller Expert Face Brush, dupper jeg efter med svampen og den giver huden et air brush’et look. Du kan læse meget mere om beautyblender-svampen i indlægget her. Beautyblenderen skal vaskes efter hver (maks. hver anden) gang den bruges, så det kan være en fordel at have en 2-3 stykker. Prisen er cirka 160 kroner, men prisen svinger en smule alt efter hvor du køber den.

Beautyblender micro.mini
Den originale beautyblender har også en lillesøster ved navn micro.mini og den bruger jeg dagligt til at arbejde omkring øjnene med. Grundet den lille størrelse passer den perfekt i øjenkrogen og omkring næsen. Micro.mini er også god, hvis du lægger øjenskygge før foundation, så du kan lægge foundation tæt på øjenmakeuppen, uden at ødelægge den. Som en ekstra bonus er disse også geniale til at duppe flydende highlighters på med. Et sæt med to micro.mini koster cirka 135 kroner.

Til formgivning og glød (contour, highlight, blush)
bedste_contour_blush_borster

Make Up For Ever 120
Dette er én af de smukkeste pensler jeg har, men den kan mere end bare se pæn ud. Fan brushes er perfekte til at lægge highlighter på kindbenene med, fordi den ikke tager for meget produkt med sig og lægger det let på huden så du ikke ligner en diskokugle, men nøjes med en smuk glød. Du kan læse mere om highlighters og påføring i indlægget her. Jeg kan desværre ikke huske den præcise pris, men mener den ligger omkring 200-250 kroner.

Real Techniques Duo-Fiber Face Brush
Enten bruger jeg den til at vifte meget let over pudder, blush, highlighter og contour for at tone det hele pænt ind i hinanden, eller også bruger jeg den til meget højt pigmenterede blushes for at kunne styre mængden af farve bedre. Begge jobs klarer den til topkarakter. Børsten er fra et limited edition sæt (Nic’s Picks), så den er desværre ikke til at skaffe nu, men de har en lignende i deres Duo Fiber Collection sæt.

Make Up Store 340
Tror dette må være én af de ældste redskaber jeg har, for den har mindst 10 år på bagen. Den virker dog upåklageligt og jeg bruger den til alle mine mindre pigmenterede blushes, eller når der skal være knald på kinderne. Jeg har desværre ikke kunnet finde den igen og det ser også ud til Make Up Store har givet deres pensler og børster et makeover siden jeg anskaffede denne.

RVB LAB The Make Up 06
Denne kommer altid med på weekendture og ferier, fordi den kan snildt bruges til både blush, contour og highlighter. Toppen af børsten er blød og fluffy, hvilket giver en flot påføring og gør det nemt at tone farverne pænt ud. Børsten koster 299,95 kroner, så det er ikke den billigste i samlingen, men kan varmt anbefales, hvis du går ind for pensler der kan multitaske.

MAC 138
Egentlig var denne et impulskøb, sidst jeg var i New York, men jeg faldt pladask for den. Børsten har de lækreste, bløde hår og den svinger let både blush og highlighter på. Den er ikke helt fast nok til en blush der halter på pigmenteringen, men det er så også det eneste minus ved den. Børsten koster 470 kroner, så det er lidt af en investering, men er alle pengene værd hvis du også sætter pris på wow-faktoren.

Kat von D Shade+Light Contour Brush
Det er kun få måneder denne har været en del af min samling, men den blev hurtigt en favorit. Den skrå ende er til at lægge skyggerne i din contour og det gør den til topkarakter. Produktet påføres så let og tones ligeså let ud, så selv de på begynderniveau kan lege med. I den anden ende finder du en afrundet børste som bruges til highlights. Også her påføres produktet pænt, jævnt og let. Shade+Light Contour Brush kommer i en lille sort “kiste” og koster 240 kroner.

Til øjnene (eye liner, bryn, øjenskygge)
bedste_ojenskygge_pensler

ZOEVA 317 Wing Liner
Det kræver blod, sved og en hel del tårer at fremskaffe den perfekte winged eye liner, men heldigvis gør en god pensel arbejdet en lettere. Denne pensel er en smule længere i hårene end den typiske eye liner pensel og det giver den det helt rette “sving”, så lineren næsten lægger sig selv. Penslen koster 60 kroner.

ZOEVA 322 Brow Line
ZOEVA brynpensel er en smule smallere og kortere i hårene end de fleste andre og netop det giver den et forspring. Penslen er lettere at styre når der bruges cremede produkter som ABH Dip Brow og den kan let slutte brynet af med en knivskarp spids. Penslen koster — ligesom 317 Wing Liner — kun 60 kroner.

MAC 217
Dette var længe min go-to pensel, faktisk i så høj grad, at jeg sjældent brugte andre. Penslen kan både bruges til at duppe farverne på med, feje dem på på (for et lettere/blødere look) og til let udtoning. En pensel der sagtens kan tåle en backup eller to. 217 Blending Brush koster 185 kroner.

MAC 239
Når der skal være smæk på farverne, er denne min go-to pensel. Den er flad og fast i hårene, hvorfor den er god til at duppe øjenskyggerne på med, så de beholder intensiteten. Bruger den også af og til i globelinien og under øjet, hvis jeg laver et mere dramatisk look. Penslen ligger til 215 kroner.

ZOEVA 228 Luxe Crease
Denne pensel kan lidt af hvert. Med let hånd, er den helt perfekt til highlighteren under brynet og til overgangsfarven mellem highlighteren og de mørkere farver. Penslen kan også bruges til at tone alle øjenskyggerne ud med, da den er meget blød og lang i hårene. Hvis jeg kun måtte vælge én favoritpensel til øjenskygge, ville det være denne — og så koster den kun 70 kroner.

by Swiercz Blender Brush
Dette er den største og mest fluffy øjenskyggepensel jeg har og derfor er den også ideel til at tone skyggerne ud med. Når hele looket er på plads, kører jeg en tur (med meget let hånd) over hele øjenmakeuppen for at tone farverne ud og give en flot overgang farverne imellem. En virkelig god pensel til kun 80 kroner.

MAC 219
Laver jeg en øjenmakeup som skal have lidt ekstra mørke farver og detaljer ved yderste øjenkrog, er det denne jeg hiver fat i. Den lille runde pensel kan nemt komme ind i små kroge og kanter, hvilket også gør den god til highlighter i inderste øjenkrog. Denne pensel koster 215 kroner.

Real Techniques Accent Brush
Størrelsen på Accent Brush gør den genial til at arbejde i øjenkrogen med og under de nederste vipper. Penslen er flad nok til præcisionsarbejde, men stadig blød nok til at fjerne skarpe kanter og gøre looket mere “røget”. Penslen findes kun i deres Starter Set, hvor du får 5 øjenskyggepensler til 249 kroner.

Her finder du dem:

beautybay.com

magasin.dk

Sephora

 • Make Up For Ever
 • Kat von D Beauty

Makeup-ddp.dk

byswiercz.com

 1. Karina

  Hej Eva. Står netop overfor at købe nye pensler… Har umiddelbart været mest stemt for Zoevas pensler, men ser du ikke har medtaget nogle af disse til foundations.. Mener at kunne huske et gammelt blogindlæg, hvor du skrev at Zoevas levede fuldt op til feks. real techniques pensler… Er dette korrekt??
  Mange hilsner fra Karina

  Svar
  • EvaK

   Hej Karina

   Jeg har ikke prøvet ZOEVAs pensler til foundation og derfor er der ingen med på listen. Jeg har 12 pensler derfra og alle er til øjenskygge, eye liner eller bryn. Jeg er rigtig glad for dem og faktisk er der flere af dem, der har en “tvilling” hos MAC – ZOEVAs koster bare en brøkdel af MACs ;) Det er virkelig gode pensler, til en meget god pris :)

   Kh Eva

   Svar
 2. Leahsephira

  Fed gennemgang af børster/pensler. Jeg har faktisk selv ikke særligt mange gode pensler, de eneste gode jeg har er fra Real Techniques. Men jeg overvejer stærkt at købe nogle sæt fra Zoeva, er lidt en sucker for deres rose-gold collection. Har også hørt godt om Nars’ pensler, har du prøvet nogle af dem?

  Svar
  • EvaK

   Dejligt du kunne bruge indlægget :)
   Jeg kan varmt anbefale dig, at kaste dig ud i ZOEVA. Har selv en laaang liste af deres pensler og børster jeg gerne vil have investeret i ;)
   Jeg har faktisk ikke prøvet en eneste fra NARS og det eneste jeg kan mindes at have hørt er, at deres Ita Kabuki børste skulle være god.

   Svar