Den ultimative guide til brynprodukter

Vi går i dag op i vores bryn som aldrig før og det med god grund. Dine øjenbryn skaber rammen om dine øjne og kan med den rigtige tilretning, farvning og optegning skabe et mere harmonisk ansigt eller endda ændre hele dit udtryk. Netop fordi brynene trender i øjeblikket, er der også kommet en masse produkter på markedet. Rigtig mange endda. Det kan være svært at hitte ud af, hvilket produkt du skal bruge for at skabe lige præcis det bryn-look du ønsker og derfor har jeg lavet denne lille guide over de forskellig typer og hvordan man bruger dem.

Klar gel
Disse kommer i en tube med mascarabørste applikator og kan bruges til to ting: enten alene for at holde styr på dit naturlige bryn (særligt godt hvis du har lange eller vilde hår) eller som afsluttende fiksering efter optegning af bryn. Børst gerne lodret opad inderst mod næsen og skråt opad i en 45 graders vinkel på det resterende bryn for at give et naturligt løft.

Min favorit: Skal jeg være ærlig, er der ikke den store forskel på de brow gels jeg har prøvet, men den nye Brow Fix fra Nilens Jord har en smart dobbelsidet børste som gør det nemt at fange både lange og kort hår ind på rette plads.

Farvet gel
Denne er til samme formål som den klare gel, men med lidt farve for at skabe definition. Rigtig god til dig med lyse bryn som gerne vil beholde et naturligt look, men med en mørkere tone. Nogle af disse gels kan godt samle en del produkt op, så brug eventuelt en Kleenex til at tørre overskydende produkt af applikatoren inden den påføres. Brug samme påføringsteknik som ved den klare gel.

Min favorit: Den lille børste er helt klart det som har gjort at L’Oréals Brow Artist Plumper er blevet en favorit, for med den er det nemt at få alle hår med – uden at få farve ud over det hele, selv når det går lidt stærkt.

Voks
Søger du de vilde Cara Delevingne-bryn er en bryn voks et must. De bedste er dem i blyantformat, eftersom de nemt kan “tegnes” på uden brug af pensel eller andet. Stryg voksen på i opadgående retning for at skabe det populære ‘jeg er lige stået ud af sengen, men ser dødlækker ud’-look. Voksen kan også bruges før du tegner op med en pudder for at fiksere og intensivere farven.

Min favorit: Tame & Define Wax fra Eylure plejer hårene samtidig med at den holder dem på plads og så dufter den mildt af rosmarin.

Blyant
Dette er nok den mest kendte ud af de ni produkter, men det er langt fra den de fleste bør bruge. Blyanten er rigtig godt til dig som har “huller” i brynene eller har korte bryn og gerne vil snyde sig til ekstra hår. fordi du tegner på huden og ikke hårene. Den kan også bruges til at tegne hele brynet op med, men det vil i det fleste tilfælde ende med et meget hårdt look som klæder de færreste. Tegn med let hånd de nye hår ind i brynet i samme retning som de ægte hår. Hvis du vil bløde det lidt op, kan du med fordel gå børste efter med en ren spoolie brush.

Min favorit: En øjenbrynsblyant skal være hård nok til at lave tynde linjer, men blød nok til jeg ikke skal trække og trykke ved øjenene og det klarer IDUNs Eyebrow Pencil lige som den skal. Desuden har den en spoolie brush i den anden ende, så jeg nemt kan børste brynet igennem.

Twist-up pencil
Egentlig ligner det bare en blyant med skru-op funktion, men selve stiften er meget blødere end den du finder i blyanten og du vil derfor få et blødere look med denne. Ønsker du meget tydelige bryn kan du sagtens tegne hele brynet op med din twist-up pencil (husk at brug en let hånd), men du kan også nøjes med at bruge den de steder du ønsker fyldigere bryn og beholde et meget naturligt udseende.

Min favorit: Smashbox’ Brow Tech Matte Pencil bruger jeg dagligt – enten alene for naturlige bryn eller for at fylde brynene ud inden jeg bruger gel, voks eller cremefarve.

Tusch
Dette er det mest tricky produkt af dem alle, for der skal ikke overdrives meget før resultatet bliver farligt at se på. Tænk på det som en mere intens version af blyanten. Den er god til at lave kunstige hår med, en skarp underkant på brynet eller en dramatisk spids, hvis du ønsker mere definerede og tydelige bryn end du kan opnå med blyanten. På grund af den intense farvemætning er den ikke god til at tegne et helt bryn op med, da det vil komme til at se meget kunstigt og hårdt ud.

Min favorit: Den dobbelt-sidede tusch, Brow Ink fra Eylure, er supersmart. I den ene ende har du en tynd spids som er perfekt til at tegne ekstra hår ind med og i den anden ende har du en bred, flad tip som er god til at skabe en skarp underkant på brynet med.

Pudder
Pudderen er den mest alsidige af alle brynprodukterne. Du kan både bruge den til at skabe dybde (ved at farve huden under brynet), give mørkere bryn (ved kun at farve hårene) eller tilrette formen (ved hjælp af en lille skråpensel). Du kan også selv justere hvor markant farven skal være ved enten at bruge den alene eller sammen med en voks. Med pudder og voks kan du få et sæt knivskarpe optegnede bryn eller du kan, med pudder alene, få et par meget bløde og naturligt fyldige bryn.

Min favorit: Brow Powder Duo fra Anastasia Beverly Hills er god fordi den, på trods af sin kompakte størrelse, giver dig tre forskellige nuancer at arbejde med. Du kan enten bruge den lyse, den mørke eller blande de to. Desuden er den nem at arbejde med og har en god holdbarhed.

Fast creme
Disse bruges til at skabe de perfekte instagram-bryn. Cremerne er højtpigmenterede og meget drøje i brug. Med en lille skråpensel kan du kreere et helt nyt bryn. Derfor er dette også det ideelle produkt til dig som har meget sparsomme bryn eller som skal tegne et helt nyt bryn på. Enten kan den bruges både til optegning og udfyldning af et skarpt bryn eller også kan du bruge den til at tegne bundlinjen op med for at give en ren linje.

Min favorit: Ønsker du god holdbarhed og pigmentering, samt en langsom nok (men ikke for langsom) tørretid til at kunne rette fejl, så er Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade perfekt.

Cremegel
Cremegelen har mange af de samme egenskaber som den faste creme, eftersom det i bund og grund er samme produkt bare med anden konsistens. Cremegelen kan dog give et blødere look og være lettere at dosere, så til de uøvede er denne et godt startprodukt. Ligesom med den faste creme, kan denne bruges både til optegning, udfyldning og farvning af brynhårene. Igen er det et must at bruge en lille skråpensel og gerne en som er fast i hårene, så er det lettere at få de lige linjer.

Min favorit: Aqua Brow fra Make Up For Ever kommer i tube med en praktisk lille spids, hvilket gør den meget nem at dosere så du ikke risikerer spild.

Ekstra tip: Uanset hvilket brynprodukt du ender med at bruge kan du med fordel parre det med en highlighter (for eksempel High Brow fra Benefit som jeg selv bruge dagligt), for at give et ekstra løft og åbne øjet. Du kan også bruge en lys øjenskygge til dette formål, men husk at brug en mat farve for at det ser så naturligt ud som muligt.

 1. Helene HL

  Mange tak! Det var en meget god guide!

  Svar
 2. Anna Christina Barrow

  Fantastisk guide!
  Har dog et spørgsmål. Kan et øjenbryns produkt (øjenbryns pencil el. lignende) være årsagen til at man kan miste lidt af hårene? Har nemlig fået af vide at det er muligt?

  Mvh

  Cristina

  Svar
  • EvaK

   Hej Cristina

   Det har jeg godt nok aldrig hørt om før. Hvis du er ekstremt hårdhændet når du tegner op eller fylder ud, så måske. Tror dog næppe de to ting har noget med hinanden at gøre :) Det kan til gengæld godt slide på hårene hvis du er for voldsom med vatrondellerne på brynene når du fjerne makeup – og vipperne for den sags skyld.

   Svar
 3. Elise lauridsen

  Hvordan skal highlighteren bruges?

  Svar
  • EvaK

   Den fra Benefit er i blyantform (en stor blød en af slagsen), så der tegner jeg en streg lige under brynet og bruger en flad, tæt makeuppensel til at tone den ud med – ned mod øjenlåget :)

   Svar
 4. 5 tips til perfekte bryn - EvaK.dk

  […] Se guiden til brynprodukter her […]

  Svar