5 makeuptrends du skal prøve i efteråret

Jeg har taget et kig på de forskellige efterårstendenser inden for makeup ud og fundet frem til 5 du nemt kan hoppe med på uden at skulle bruge en hel månedsløn på ny makeup. En anden smuk ting ved disse 5 trends er, at det er fuldkommen ligegyldigt om du er makeup artist eller nybegynder, da de alle er lette at udføre eller kan laves i forskellige sværhedsgrader.

De 5 makeuptrends du SKAL prøve dette efterår er:

Friske kinder
Giv dine contouring produkter en velfortjent pause og frisk i stedet looket op med blush. Hold dig til fersken- og rosafarvede blushes med mat finish, så du skaber effekten af lige at have været ude i den friske og kølige efterårsluft.

efteraars_makeup_trends_2015_2

Den ferskenfarvede creme blush Majorette fra Benefit er smuk på alle hudtoner og kan både bruges alene, eller under en anden blush for at intensivere farven.
Yves Rochers blush i Rose Vif giver en lys hud et smukt og naturligt pop af friskhed.
En pengene små, kan jeg anbefale Multicolour Blush i farven Pink Pie fra GOSH. Den indeholder fire forskellige farver, blandt andet en rødlig rosa og en dyb fersken.
Hvis du vil kombinere tendensen med et aftenlook, kræver det lidt shimmer og en dybere farve – her er Deep Throat fra NARS helt perfekt.

Tip: Selvom du ikke skal spare på blushen, er det bedst at putte lidt på ad gangen indtil du opnår den ønskede intensitet – så slipper du for klovnekinder. Put farven på der hvor dine kinder naturligt blusser op når du er ude eller træner.

Grafisk eye liner
Om du er mest til den klassiske winged eye liner eller om du føler dig i det eksperimentelle hjørne og vil kaste dig ud i dobbelt winged eller grafiske tegninger, betyder ikke så meget. Bare det er sort og du tænker i lige linier. Du kan bruge gel liners, øjenskygger eller kohl, men jeg får de mest præcise linier med eye liners som har filt-tip.

efteraars_makeup_trends_2015_3

Makiash Perfection Liner i Jet Black har en lang og spids tip, hvilket gør den nem at lave perfekte sving i eye lineren med.

Er du mere til flydende eye liner, kan du bruge GOSH’ Liquid Gel Eyeliner i Black Night som glider let over huden og kan lave både helt lige streger eller en smuk bue.

Lav dramatiske looks med Maybellines Master Graphic Eyeliner i Bold Black som har en tip som en sprittusch. Det giver dig muligheden for enten at bruge den spidse ende til præcisionsarbejdet eller den flade for at fylde ud og lave kraftige streger.

Kat von D Tattoo Liner i Trooper har en ultrafin spids, som gør den genial til at afslutte tynde linier i indre og ydre øjenkrog.

Tip: Føler du dig ikke helt sikker på hånden, kan du bruge tape til at skabe linierne med og efterfølgende fylde “hullerne” ud med eye lineren.

Nemme smokey eyes
Nu vender smokey eyes tilbage i den form jeg kan lide. Hold dig til brune og sorte farver og hold det simpelt. Til dette look er det nemmest at bruge eye liners eller øjenskygger i pen-form. Smør på og tvær ud – lettere bliver det ikke.

efteraars_makeup_trends_2015_4

Tromborgs Natural Active Eye Power pennene er perfekte til dette formål. De er højt pigmenterede og har en let og cremet konsistens, hvilket gør dem fantastisk lette at arbejde med. Sæt dem med en smule øjenskygge, så du øger holdbarheden.

Ønsker du et produkt som er tidsbesparende og holder hele dagen, skal du kigge efter Yves Rochers Ultra Long-Lasting Cream Eyeshadow i farven Brun Noir. En smuk krydsning af sort og brun, som kan bruges både til en let dagsmakeup eller en kraftig aftenmakeup.

Har du mere hang til pudder øjenskygger har L’Oréal skabt den perfekte løsning. Super Liner Smokissime i Black Smoke har en svampet, dråbeformet applikator som allerede har øjenskyggen på når du åbner den. Tør farven af over øjenlåget og brug efterfølgende applikatoren (eller fingrene) til at tone øjenskygge ud.

Tip: Sørg for både at påføre farve på øvre og nedre øjenlåg og brug en blød pensel til at tone farven (meget grundigt) ud med, for at skabe den røgede sexyness vi alle elsker.

Metalliske øjne
Det eneste du må skifte den sorte eye liner ud med, er en metallisk af slagsen. Guld, sølv, bronze, platin – der er frit valg, bare det har en metallisk effekt. Er du ikke vild med eye liner, kan du bruge en øjenskygge fejet uperfekt over øjenlåget.

efteraars_makeup_trends_2015_5

Sommargyllen fra IDUN er den smukkeste og mest intense guldøjenskygge jeg har prøvet, så selvfølgelig skal den i spil her til efteråret.

Kan du ikke bestemme dig for om det skal være eye liner eller øjenskygge, kan du bruge Maybellines Color Tattoo i Eternal SIlver – en creme øjenskygge som med hjælp fra en skrå pensel også kan bruges som eye liner.

Den nye Lancõme Ombre Hypnõse Stylo i Erika F er en smuk platin som er hurtig at påføre og bliver på sin plads fra tidlig morgen til sen aften.

Er du mere til mørke farver er GOSH’ Forever Eye Shadow i Blue helt perfekt – en skøn mørk blågrå med masser af sølvshimmer.

Tip: Har du en øjenskygge (løs eller fast) som du vil bruge som eye liner, kan du blande den op med MACs Mixing Medium – en klar gel som forvandler skyggen om til en holdbar eye liner, som glider nemt på øjenlåget.

Goth læber
Næsten sorte læber er lidt af et statement, men ikke desto mindre ser det fantastisk smukt ud med de rette farver. Husk at bruge lip liner så farven ikke “bløder” og hvis du vil være helt sikker på den holder dagen ud, skal du gå efter matte læbestifter eller lip liners.

efteraars_makeup_trends_2015_6

Jeg købte Instigator fra MAC da den udkom som limited edition, men nu er den permanent og de kan vi alle være glade for. Det er en dyb vinrød med lilla undertoner som er mørk nok til at være med på goth trenden, uden at være næsten-sort.

Chanels La Provocante er én af de mest brugte mørke farver jeg har, men den er desværre limited edition. Det ser dog ud til at Cyber fra MAC ligger meget tæt opad den, så der er et billigere alternativ til at finde Chanels til overpris på ebay.

Vil du gå endnu mørkere kan du investere i Train Bleu fra NARS. Det er også en god farve, hvis du har hang til matte læbefarver.

Hvad enten du vil bruge den til at holde styr på kanterne, som underlag eller alene, er MACs lip liner i Nightmoth et musthave i vinterhalvåret.

Tip: Du kan øge holdbarheden af din læbestift ved at bruge en lip liner over hele læben, påføre ét lag læbestift og kysse en kleenex. Skil derefter kleenex’en ad i to lag, hold det ene lag op mod læberne og giv et tyndt lag transparent pudder i gennem kleenex’en inden du tager endnu et lag læbestift på.