5 tips til perfekte bryn

Det tog mig over et årti at finde frem til mine perfekte bryn og i mere end syv år har jeg dagligt hjulpet andre kvinder med at forme og optegne deres drømmebryn. Derfor ved jeg også en ting eller ti om bryn. Faktisk tør jeg gå så langt som at kalde mig selv en brynekspert og derfor vil jeg i dette indlæg dele mine fem bedste råd til at skabe et sæt smukke øjenbryn.

5 tips til et smukkere øjenbryn

Dine bryn skaber rammen om dit ansigt og hele dit udtryk. Derfor er det vigtigt du former og optegner dem på en måde der harmonerer med dit look og ansigt. Det kræver både tid, tålmodighed og vedholdenhed at få brynene til at spille, men følger du mine tips er du godt på vej til at få et flottere bryn.

Glem alt om trends
Glem det, glem det hele. Dine øjenbryn skal ikke skiftes ud fra sæson til sæson som om det var en læbestift. Jeg har både haft kunder og veninder som har brugt år (og tusindvis af kroner) på at genoprette skaden de lavede på deres bryn i 90’erne, da brynet skulle være tyndt som snor. Der er ingen garanti for at de plukkede hår kommer tilbage, så spar dig selv for pinslen af at skulle gro nye bryn hvert 3. år.
Dine bryn skal være dine. Følg altid deres naturlige form og vær varsom med at plukke dem tyndere. Personligt fjerner jeg kun “vilde” hår og eventuelt nogle få stykker på under- og oversiden, for at give en skarpere linje.

Tegn før du plukker
Inden du nærmer dig dit bryn, så gør dig selv den tjeneste at tegne dem op. En ivrig hånd udstyret med en pincet kan hurtigt resultere i fejlplukning, så sørg for at have nogle retningslinjer. Brug en hvid eye liner til at lave små streger hvor brynet skal starte og slutte, samt hvor “knækket” og over- og underkanten skal være. På den måde kan du også tjekke at højre og venstre bryn er (næsten) ens, før der er fjernet hår og eventuelle fejl ikke længere kan reddes.
Det er fint nok at tage udgangspunkt i den klassiske målemetode, for at finde de forskellige punkter på brynet, men husk dit bryn skal være dit eget. Slutter dit naturlige bryn en centimeter længere ude end hvad “skabelonen” mener det skal, så lad endelig være med at fjerne det. Det er retninglinjer, ikke regler.

Se skabelonen her

Få hjælp af en professionel
Der er ingen skam i at bede om hjælp, dette er faktisk en glimrende løsning på dine brynproblemer. Et enkelt besøg hos en professionel vil give dig det bryn du ønsker og du skal nu blot holde det ved lige. Tjek brynene efter dagligt og snup de hår du finder uden for “formen”. Personligt foretrækker jeg at få det gjort hos kosmetologer, da de ofte har mest erfaring med formgivning af bryn og giver mig muligheden for at smække benene op i skønne omgivelser i et lille kvarter. Bor du omkring København kan jeg også anbefale en tur ind til Benefit-pigerne i Sephora, som har godt styr på både formgivning og farvning af bryn.

Vælg dit værktøj
Når du har fundet den rette form, skal du finde de rette værktøjer til optegning af brynet og det kan være en prøvelse i sig selv. Heldigvis har jeg lavet en stor oversigt over de forskellige typer brynprodukter, så du nemt kan finde frem til det rigtige for dine bryn. Jeg nævner også mine personlige favoritter i indlægget, men vil lige tilføje at både Anastasia Beverly Hills og Benefit er eksperter i bryn og har alt du kunne ønske dig indenfor brynprodukter – og i rigtig god kvalitet.

Se guiden til brynprodukter her

Løft med lys
Som prikken over i’et bruger jeg altid en mat highlighter under mit bryn. Det giver et flot løft, hvilket får dig til at se yngre og friskere ud. Desuden gør det underkanten af dit bryn skarpere, så selv hvis du har et par vildfarne hår vil dit bryn se nyplukket ud. Grunden til jeg bruger en mat farve, er fordi det lyset rammer mest her og det vil derfor se mere naturligt ud med en mat farve frem for en med shimmer. Det letteste er at bruge en highlighter i blyantsform, tegne en lige linje under brynet og bruge en fast, flad øjenskygge pensel til at tone farven ned mod øjenlåget med.

Se min favorit highlighter her

Skriv en kommentar

Om EvaK

Jeg er 30 år, mor til Vincent & Lily og hustru til Cab. I 2006 blev jeg uddannet fra CIDESCO kosmetologskole og siden da har jeg arbejdet i Complete Me Badstuestræde — de seneste fire år som selvstændig. Vil du have flere tips og tricks, sneak peeks på kommende indlæg, samt eksklusive giveaways, så tilmeld dig mit Beautybrev her.