7 ting du skal vide om din Beautyblender

Hvis jeg skal lægge en makeup som sidder smukt, føles behagelig og holder distancen, er det et must at bruge min beautyblender. Denne pink dråbe af himmelsk skum bruger jeg både til at fordele foundation, duppe concealer på og give et afsluttende lag pudder – den er intet mindre end fantastisk. I hvert fald hvis du bruger den korrekt og passer godt på den. Derfor får du dette indlæg med 7 ting du bør vide inde du kaster dig ud i beautyblenderens vidunderlige verden.

Vælg den rette
Der findes flere forskellige beautyblenders, så inden du køber én skal du tænke over hvad det er du vil bruge den til og vælge svampen udfra dine behov. Der findes fire forskellige versioner:

 • Original (findes i pink, lilla og rød) bruges til foundation, BB cream, CC cream, pudder og blush.
 • Pure bruges til renseprodukt, serum, cream, serum og primer.
 • Pro bruges til bronzer, selvbruner og langtidsholdbarmakeup.
 • micro.mini bruges til concealer, highlighter og contouring.

beautyblender_forskel

Køb altid ægte
Der findes mange kopier af den originale beautyblender og selvom der er penge at spare vil jeg fraråde al køb af disse. Mange af dem er produceret i Kina og indeholder skadelige ingredienser som kan give allergi eller det der er værre. Der er endda en stakkels pige som har fundet insekter i sin makeupsvamp (se videoen her). Den eneste makeupsvamp jeg har prøvet som har været (næsten) ligeså god som min beautyblender, er den du kan købe fra Real Techniques.

Vask ofte
Det er vigtigt at rense sin beautyblender og det kan ikke understreges nok. Du bør maksimalt bruge den 1-2 gange mellem hver vask, så det kan være nyttigt at investere i en ekstra eller to, hvis du bruger den dagligt og ikke gider vaske hver dag. Renser du den ikke regelmæssigt vil den samle bakterier som kan give uren hud og irritationer.

Renseprodukter
Du kan bruge beautyblenders egne renseprodukter som findes i både flydende og fast form. Disse koster omkring 150 kroner og er derfor ikke så budgetvenlige i og med svampen skal vaskes ofte. Jeg bruger selv enten opvaskemiddel fra Neutral eller en sæbebar fra Dove, hvilket jeg sagtens kan få makeupsvampen helt ren med. Sæben gnider jeg ind i den tørre beautyblender, putter vand på og masserer den godt (pas på neglene ikke ødelægger svampen).

Tør korrekt
Uanset om det er efter du har brugt beautyblenderen til påføring af makeup eller om det er efter du har vasket den, er det meget vigtigt du lægger den korrekt til tørre. Svampen skal kunne få luft, så den ikke risikere at mugne. Det betyder den skal være et sted som er godt ventileret og aldrig på et håndklæde eller bord. Beholderen du modtager beautyblenderen i kan bruges til at lægge den til tørre på og hvis du ikke føler den er så køn at have stående fremme, kan du købe denne lille blingbling holder.

Opbevaring
I tør tilstand kan du opbevare din beautyblender hvor du har lyst, men sørg for den ikke bliver udsat for støv, skidt og bakterier. Undlad derfor at smide den ubeskyttet i en makeuppung eller toilettaske med en masse andre ting du højest sandsynligt ikke holder ligeså rene som svampen. At have den på badeværelset er heller ikke den bedste ide, da der ligeledes er mange bakterier på spil. Min kommer i en skuffe sammen med mine andre (rene) makeupredskaber.

Skift den ud
Din beautyblender lever desværre ikke forevigt. Den kan sagtens holde mange måneder, men får den revner eller får mørke pletter som ikke kan vaskes af (mug) skal den smides ud med det samme. Bare husk på: jo bedre du passer på den, jo længere holder den.

Alle de forskellige beautyblenders samt diverse tilbehør kan findes på beautybay.com.

 1. Alt det bedste fra 2015 - EvaK.dk

  […] du får lange vipper og hvilken metode der passer bedst til dig. Du kan også læse syv meget vigtige ting du skal vide om din beautyblender […]

  Svar
 2. Uundværlige makeuppensler - EvaK.dk

  […] Face Brush, dupper jeg efter med svampen og den giver huden et air brush’et look. Du kan læse meget mere om beautyblender-svampen i indlægget her. Beautyblenderen skal vaskes efter hver (maks. hver anden) gang den bruges, så det kan være en […]

  Svar
 3. Sephora PRO Full Coverage Airbrush #53 - EvaK.dk

  […] for Bedste Foundationbørste 2015. Aldrig har jeg kunnet lægge min foundation så perfekt uden beautyblender. Så bruger du flydende eller creme foundation og sætter pris på en hurtigt makeup og et […]

  Svar