6 tips til at lægge den perfekte foundation

I sommer skrev jeg et indlæg med fem tips til påføring af foundation, men følte jeg manglede noget og derfor kommer dette indlæg. De overlapper hinanden en smule, men tilsammen giver det alligvel 11 uundværlige tips til påføring af foundation. Der er link til det forrige indlæg i bunden af dette, så du kan få det hele med.

På med primeren
En primer forbereder din hud. Om det er rødme der skal udlignes, tør hud som skal fugtes eller porer der skal minimeres, er der en primer til netop dette formål. Du får et langt bedre slutresultat, hvis du starter med en primer og så øger den holdbarheden af din foundation. Mærker som Make Up For Ever og Smashbox har et meget stort udvalg af gode primere, så du kan finde en løsning til alle tænkelige problemer. Kan varmt anbefale at tage et kig hos dem, hvis ikke du allerede har en favorit.

Jo lettere, jo bedre
Det er forskelligt fra person til person, hvor meget dækning du ønsker eller har behov for. Det er dog vigtigt at huske på, at jo lettere en konsistens din foundation har, jo pænere og mere naturlig vil den se ud på huden. Efterhånden er der kommet en del flydende foundations på markedet som har en meget høj dækkeevne og de er klart at foretrække — særligt til en fedtet eller uren hud. Her er Born This Way fra Too Faced og All Day Luminous Weigtless Foundation fra NARS et par af mine favoritter.

Buff, buff, buff
Der er ikke noget værre end en foundation som lægger som en maske på huden. Det føles ubehageligt og det ser ikke videre kønt ud. For at få arbejdet din foundation godt ind i huden, er det nødvendigt med gode redskaber. Til de flydende foundations er det enten en stippling brush (for let dækning) eller en lidt fastere buffing brush (for højere dækning). Læs eventuelt mit indlæg om hvilke redskaber der matcher de forskellige foundations. Min personlige favorit er Expert Face Brush fra Real Techniques, fordi den er fast nok til at grundigt buffe huden, men ikke sluger al min (dyre) foundation.

Læg hårene ned
Har du været god til at arbejde foundationen ind i huden, er der en god sandsynlighed for at alle de små fine dun i ansigtet står ud til alle sider. Det ødelægger den pæne hud og får den til at se rodet og udjævn ud. Derfor er det vigtigt altid at slutte af med at stryge hårene på plads med penslen, når foundationen er på plads. Dette skal gøre med meget lette bevægelser og næsten intet tryk, for ikke at lave striber i din foundation.

Perfekt finish
Uanset hvilken foundation jeg bruger og hvilken pensel jeg har brugt til at tage den på med, så slutter jeg af med min beautyblender. Den dråbeformede svamp duppes rundt i ansigtet for at fjerne eventuelle striber/ujævnheder og give det helt perfekte og næsten airbrush-agtige finish vi alle ønsker. Læs mit indlæg om præcis hvordan du vælger den rette beautyblender, bruger den og passer på den i indlægget her.

Slut af med fugt
Uanset hudtype og foundation er det altid godt at slutte af med en fugtspray. Om du bruger en setting spray, Fix+ eller en skin tonic er ligegyldigt — bare det er fugt på spray. Specielt hvis du bruger en pudder, vil dette trin gøre en kæmpe forskel for det færdige resultat, fordi pudderen vil sætte sig og se mere naturlig ud (= mindre pudret look). Kan du godt lide det dugfriske look, skal du bare give et par ekstra pift. Husk at holde flasken en armslængde fra ansigtet, for at undgå store dråber som kan ødelægge makeuppen.

Ekstra tip: Har du endnu ikke fundet den perfekte foundation, så læs guiden her og få flere tips til påføring af forundation her.

 

Skriv en kommentar

Om EvaK

Uddannet kosmetolog med mere end 15 års erfaring i skønhedsbranchen – i både behandlinger og som træner samt skribent. Min mission er, at hjælpe dig til en sundere hud gennem gode rutiner og mere viden om ingredienser og produkter. Vil du have flere tips og tricks, sneak peeks på kommende indlæg, samt eksklusive giveaways, så tilmeld dig mit Beautybrev her.