10 myter om skønhed du ikke skal tro på

Det er jo altid dejligt når vi piger (og drenge) kan give hinanden gode råd og tips når det gælder makeup og hudpleje. Desværre resulterer det dog også nogle gange i at vi holder nogle myter i live som gør mere skade end gavn. Dem vil jeg rigtig gerne af med, så derfor har jeg lavet dette indlæg med 10 af de myter jeg har hørt mest på det seneste og som jeg meget gerne vil begrave.

“Neglelak har bedst af at blive opbevaret i køleskabet”
Det er rigtigt nok at neglelakker har bedst af at stå et køligt sted, men køleskabet er alt for køligt – det er koldt. Kulden vil skabe kondens i flasken og ødelægge konsistensen, hvilket dræber din lak. De skal bare være ude af direkte sollys og så kan de sagtens tåle en almindelig stuetemperatur.

“Foundation er dårligt for huden/ælder huden”
Denne myte var måske sand for maaaange år siden, men i dag er langt de fleste foundations næsten ligeså plejende som vores cremer og derfor er der (hvis du vælger den rigtige til din hudtype) kun positive bivirkninger at hente. For eksempel virker den beskyttende både i forhold til solen og forurening. De fleste indeholder også fugtgivende ingredienser og endda nogle gange anti-age pleje.

“Brug natron og citron mod hudorme”
Her er en myte som virkelig kan gøre skade. Alene citronjuicen er alt for hård mod ansigtet og din hud bliver solfølsom. Det er absolut ikke anbefalelsesværdigt at lave sin egen “frugtsyre” derhjemme og selvom du måske kan mindske synligheden af porerne for en kort stund har du ikke “dræbt” hudormene, men derimod irriteret og udtørret din hud. Desuden kan du opnå præcis samme resultat med en god peeling som er lavet til dette formål uden at skade din hud.

“Put tandpasta på bumser”
Tandpasta er kun til din mund. Det er alt for skrapt til huden og du kan ende med en rød og irriteret hud eller i værste fald brændmærker (jeps, jeg har selv været der). Ideen om at udtørre en bums (selvom dette kun virker optimalt hvis du har fjernet pus først) er nu god nok, men det klares meget bedre med en rensende lermaske – som også er god ved din hud.

“Hår bliver grovere/tykkere af at barbere dem”
Du ændrer ikke strukturen af et hår ved at skære det over, som jo er det du gør når du barberer dig. Fordi du skærer hårstrået over vil det føles mere stift og stikkende, hvor et hår der er helt vil være tyndere ud mod enden og derfor føles blødere. De kan altså godt føles forskellige, men hårene bliver hverken mere synlige, grove eller tykkere på grund af barbering.

“Brug hårspray til at sætte makeuppen med”
En holdbar makeup er klart at foretrække, men dette er næppe måden at opnå det på. Uanset om du sprayer meget på, sprayer lidt på eller ikke sprayer direkte på huden, er det ikke en god ide. Hårlak er skrappe sager og det hører ikke til i dit ansigt. Du kan ende med en rød og irriteret hud, en tør og dehydreret hud eller endda slå ud i en eksemlignende tilstand. Der findes masser af rigtig gode setting sprays derude som har skabt til at give en langtidsholdbar makeup, samtidig med din hud holdes pæn og glad. Se mine tips til en holdbar makeup lige her.

“Undgå cremer med vand i om vinteren fordi de fryser på huden”
Denne myte er jeg rendt ind i et utal af gange, men det gør den altså ikke mere sand. En creme som indeholder vand vil aldrig fryse på din hud – prøv at tænk på hvor hurtigt sne der lander på dit ansigt smelter. Ikke engang steder hvor der væsentligt koldere end Danmark vil cremen fryse på din hud. Det er dog også nødvendigt at der er olie (ikke mineralske) i cremen fordi den forhindrer fugten i at fordampe fra din hud.

“Vaseline/Castor oil gør det samme som vippe-/brynserum”
Brug af mascara, gnidning når du fjerner den igen eller hvis du sover med den på, slider meget på vippehårene. Slitagen gør hårene mindre stærke og ofte også kortere. Derfor vil al pleje/beskyttelse af hårene give vipper der ser sundere ud og muligvis også er lidt længere. MEN. Det er på ingen måde det samme som at bruge et serum. De forskellige sera gør hårets vækstfase længere, hvilket giver et længere hår og forlænger hvilefasen så de sidder længere tiden inden de ryger af. Det vil du aldrig opnå med vaseline eller castor oil.

“Skin tonic er overflødig”
Denne myte er lidt svær for den er sand for nogle, men falsk for andre. Normal hud kan for eksempel sagtens undvære det, men jeg ville aldrig skippe den på en dehydreret hud eller en fedtet/uren hud. Her kan den både kan hjælpe med at tilføje og binde fugt eller hjælpe med at balancere fedtproduktionen. Det kommer altså helt an på hvem du er og hvilken type hud du har, om den er overflødig eller ej.

“Fedtet hud behøver ikke creme”
Alle hudtyper har brug for både fugt og beskyttelse og det får du altså kun ved brug af creme. Der er selvfølgelig stor forskel på hvilken creme de forskellige hudtyper har bedst af, men ingen har godt af at skippe den. En fedtet hud kan sagtens blive dehydreret hvis du frarøver den cremen og det kan betyde nye problemer i form af øget sensitivitet, tilstopning af porerne og besvær med at optage andre produkter.

Husk: Selvom man altid deler ud af sine råd i en god mening, så husk at det der virker for dig ikke nødvendigvis er godt for andre og at noget der virker nu sagtens kan give bagslag senere hen.

  1. Annette

    Åh den med hårlakken

    Svar