Guide // Sådan slipper du af med en bums

Dette er bestemt ikke det mest charmerende indlæg i bloggens historie, men jeg følte det manglede. Både på jobbet og herinde bliver jeg ofte spurgt hvordan man bedst muligt slipper af med en bums og så tænkte jeg det var nemmere at lave et indlæg om det. Håber i synes om det :)

Først og fremmest:

Selvom det ikke er en god ide selv at pille ved urenheder, så ved vi alle der kan opstå en situation som man absolut ikke kan ignorere. Nogle gange hænder det at man står op og ser sig selv i spejlet, kun for at erkende der er kommet en vulkan af en bums et irriterende og opsigtsvækkende sted.

HVIS du selv skal igang med at lege kosmetolette, så har du her min guide til hvordan man bedst muligt slipper af med sin nye ærkefjende uden at starte en større krig og ende med noget der er meget værre end det man startede med at bekæmpe.

Du skal bruge:

 • Skin tonic
 • Vatrondeller
 • Rensende lermaske (jeg bruger selv Active Pureness Mask fra Comfort Zone)
 • Eventuelt en lancet (bruges hvis der er brug for at prikke hul)

Sådan gør du:

 1. Først og fremmest skal du være sikker på der overhovedet er noget at komme efter. Det gør mere skade end gavn at begynde at trykke rundt i noget som der alligevel aldrig vil komme noget ud af, så kig godt efter om du kan se betændelse/pus (altså noget gult/hvidt).
 2. For at huden tage mindst mulig skade er det en god ide at gøre det lige efter et bad. Så er din hud varm og spændstig, samt dit ansigt og dine hænder er rene.
 3. Tag en vatrondel og giv den et godt skud tonic – bare så den er gennemfugtet, men ikke våd. Del den herefter over i to lige store dele og tag dem rundt om hver sin pegefinger. Dette vil holde området rent og beskytte huden.
 4. Når du skal i gang med at trykke er det vigtig at det foregår ovenfra og ned. Du må aldrig bruge neglene – det skal mere være en “skovlende” bevægelse med siden af hver finger. Hold en finger på hver side af bumsen (og ikke alt for tæt på den), tryk lidt ned og når du så trykker ind mod den skal bevægelsen være opadgående. Giv den et par tryk indtil der ikke længere kommer pus ud.
 5. Tag en ny vatrondel med tonic på, rens området og tør efter med håndklæde eller kleenex.
 6. Påfør den rensende maske på området og lad den sidde indtil den er helt tør.
 7. Vask af og giv et tyndt lag dagcreme.

Hvis alt er gjort korrekt vil dit ansigt være så godt som nyt i løbet af et par timer.

God jagt :)

Vil du slippe for bumserne, en gang for alle?

Jeg har lavet et gratis online kursus i hudpleje, der bliver sendt til din email. Jeg har dedikeret en hel lektion til at lære dig at slippe af med bumser, milier og hudorme, for good. Kurset er selvfølgelig uden nogen forpligtelser for dig — jeg håber bare, at min erfaring som kosmetolog kan hjælpe dig!

eKursus: Hudpleje

Et online kursus a’ 7 gratis lektioner, der bliver sendt til din mail over 14 dage. Du bliver langt bedre rustet til at finde de bedste produkter til lige præcis din hud — hvordan du bruger dem og hvorfor du skal bruge dem.

Læs mere her eller udfyld felterne og start dit kursus i dag!
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


 1. Søndags stener #50 (specialudgave) - Eva K

  […] guide til bedste måde at fjerne en bums på […]

  Svar
 2. Guide: Sådan slipper du af med hudorme (komedoner) - EvaK.dk

  […] komedoner Fremgangsmåden ved fjernelse af åbne komedoner er akkurat den samme som ved bumserne (trin-for-trin guiden kan ses her), dog uden at du kan se betændelse eller pus. Vær også opmærksom på, at nogle store porer kan […]

  Svar