Kvinde, kend dit renseprodukt

Der findes efterhånden mange forskellige typer renseprodukter og det gør det unægteligt til lidt af en udfordring at finde det som passer bedst til lige præcis DIG. Derfor har jeg lavet en oversigt over de forskellige typer rens, så i nemt kan finde det som i skal bruge.

Hvorfor bruge et renseprodukt?

I løbet af dagen samles der en masse bakterier og snavs på din hud – også selvom du ikke kan se det. Så det er altså ikke kun for at fjerne makeup at vi bør bruge et renseprodukt. Vand renser meget overfladisk og vil aldrig kunne få bugt med ligeså mange bakterier og forurening som når det har en god rens ved sin side. Ved at fjerne snavs og bakterier vil du mindske risikoen for urenheder/bumser, samt forebygge tidlig ældning på grund af forurening. Derfor er det ekstremt vigtigt at rense godt hver dag for at opnå en sund og smuk hud.

Mælk/creme/lotion:

Selvom de tre typer overordnet er meget ens, så er der alligevel lidt forskel – i konsistensen. Cremen er meget fyldig og rig, hvor en lotion oftest er meget let. Mælken kan være begge dele alt afhængigt af mærket. De bruges bedst ved at man påfører dem på tør hud for at opløse snavs og makeup. Så kan man emulgere den op med lidt vand bagefter og så skylle af eller bruge en vaskeklud. De bevarer fugtbalancen, samt plejer og nærer huden under afrensningen.

Bedst til: Tør og sensitiv hud (de fleste hudtyper har dog bedst af at bruge dem i de kolde måneder).

Skum:

Skummende renseprodukter virker ofte udtørrende/affedtende og talgregulerende, derfor skal man være lidt påpasselig med at bruge dem hvis man har meget tør hud. Renseskum egner sig sjældent godt til aftenbrug, da de ikke opløser makeup godt nok til at give en grundig rensning.

Bedst til: Fedtet hud

Gel:

Gels findes i to typer – skummende og ikke-skummende. Den skummende fungerer ligesom beskrevet ovenfor. De ikke-skummende er ikke nær så affedtende og kan med fordel benyttes til at undgå en fedtet t-zone. Særligt om sommeren hvor luftfugtigheden er højere, kan nogle have tendens til at fedte til i løbet af dagen og så er gelen vældig nyttig. Herudover har den også en kølende effekt som kan være skøn i de varme måneder.

Bedst til: Fedtet, og kombineret hud.

Balm:

Balmerne er virkelig gode til at fjerne makeup fordi de indeholder en masse planteolier som opløser den. Konsistensen er helt fast, så den skal varmes op i hænderne før den kan bruges. De arbejdes godt ind i den tørre hud indtil alt er opløst og blandes derefter op med vand, hvorefter de (langt de fleste af dem) transformerer sig om til en rig rensemælk. En balm er meget nærende og plejende – endda mere end mælken og cremen.

Bedst til: Kan bruges til alle hudtyper, men egner sig særligt godt til tør og sensitiv hud.

Servietter:

Nu vil jeg normalt aldrig sætte renseservietterne i samme kategori som de andre produkter, men jeg ved at der er mange som bruger dem og derfor kommer de med. Det eneste tidspunkt jeg vil anbefale dem, er hvis man er et sted uden rindende vand (for eksempel på festival). De er hårde mod huden og renser meget overfladisk – det gælder også dem som er beskrevet som milde. Brug dem kun når du ikke har mulighed for at bruge dit normale renseprodukt og ikke for ofte.

Bedst til: Ingen, bør kun bruges ved nødstilfælde.

Er den ene type bedre end den anden?

Jeg ved der er mange som har en ide om at skummende produkter renser huden bedre end dem som ikke skummer, men det er ikke sandt. Skummende rensere og gels er ikke lige så gode til at fjerne makeup som de andre. Til gengæld er de rigtig gode til at holde en fedtet eller kombineret hud i balance, så man ikke er i lige så stor risiko for at danne urenheder eller fedte til. Mælk, creme, lotion og balm er derimod rigtig gode til at fjerne makeup med, samt pleje en eventuelt tør og sart hud. Hvis man (ligesom jeg selv) både er lidt fedtet og lidt tør, kan man med fordel bruge to forskellige renseprodukter. Om aftenen bruger jeg en mælk eller balm til at fjerne dagens makeup og snavs, hvor jeg om morgenen vælger en ikke-skummende gel for at holde mig “fedt-fri” i løbet af dagen.

Mine favoritter:

1. Cleansing Foam fra Trombog 2. Everday Milk fra Comfort Zone 3. Balancing Cleansing Lotion fra Jurlique 4. Cleanser27 fra Cosmetics 27 5. Active Purenss Gel fra Comfort Zone


 

Vil du være helt sikker på, at du vælger det rigtige?

Jeg har lavet et gratis online kursus, til dig der vil lære mere om din hudtype, hvordan du plejer den og hvilke produkter du skal bruge. Kurset er som nævnt gratis for dig og består af 7 lektioner, der bliver sendt til din mail over 14 dage. Tilmeld dig herunder og start i dag.

eKursus: Hudpleje

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

 1. Malene

  Jeg bruger Jurliques skum selvom jeg har tør hud. Er det helt forkert? Jeg bruger den der hedder Balancing Foaming Cleanser som skulle “maintain balance”. Så er den jo til tør hud?

  Svar
  • EvaK

   Balancing Foaming Cleanser (og cleansing lotion) er ikke til tør hud, men til kombineret hud. Replenishing Foaming Cleanser og Cleansing Lotion er lavet til tør hud. Uanset hvad vil en tør hud have bedst af en balm, lotion, creme eller mælk – særligt nu hvor det er kulden er hård mod din hud :)

   Svar
   • Malene

    Tak for svar. Har de seneste uger oplevet ekstra urenhed. Måske det så er fordi den er for hård ved huden, så den derfor producerer ekstra fedt.

    Hmm øv. Fik ellers rådgivning af en australsk jurlique-dame. Jeg bruger rosewater mist til – men er det ikke ok? Så må jeg få skiftet rensecremen nu, og bruge resten af den her når det bliver sommer.

    Svar
    • EvaK

     Hvis du udtørrer huden vil den starte en overproduktion af talg/fedtstof, så det er ikke usandsynligt det er det som sker med dig lige nu. Når huden er fugttør (tør i overfladen) kan det også lukke det naturlige fedtstof inde og ende med at danne urenheder.
     Rosewater kan du sagtens bruge. Faktisk kan du bruge hvilken som helst af de fire tonics, men Citrus Mist bør ikke bruges om vinteren til tør hud.
     Man skal huske på at de har et helt andet klima i Australien og derfor bruger nogle lidt andre produkter end vi gør heroppe :) Men ja, skift rensen ud nu og brug resten når det bliver varmere i vejret.

     Svar
     • Malene

      Tak for svar. Jeg må vist ønske mig en behandling ved dig :)

     • EvaK

      Det var så lidt :) Ja så er det godt det er jul lige om lidt ;)

 2. Superheltemor

  Jeg bruger en rensemælk fra REN – og det lyder, på det du siger her, som et fint valg til min tørre hud. Men skal man bruge tonic osv? Det kan jeg nemlig ikke finde ud af

  Svar
 3. Superheltemor

  Ih tak, du er altså voldsomt skønhedsklog!

  Svar
 4. emilie

  Hej Eva – jeg er på mit 7. år med acne og er i behandling. Min behandling kan ikke kurere min hudsygdom men den hjælper. Jeg har kombinationshud. Fedtet t-zone, normal omkring kæben, tendens til urenheder omkring pande, mund, kinder og næse. Min hud bliver til tider tør, oftest omkring næse, mund el. hage.
  Har du nogle ideer til hudpleje der passer til min hud? Jeg synes det er svært når man går til kosmetolog for at finde noget der passer til en for jeg har oplevet at jeg kom hjem med hudprodukter til flere 1000 kroner uden at det har hjulpet.
  Jeg håber du kan give mig nogle råd.
  Kh Emilie

  Svar
  • EvaK

   Hej Emilie

   Det var da noget værre noget med din hud :(
   Nu ved jeg jo ikke præcis hvad du har prøvet/brugt førhen, men jeg har lidt forskellige ting du kan gøre.

   1) Frugtsyrebehandlinger er rigtig gode – både mod uren hud og tør hud. Du kan enten tage et kurforløb på 6-12 behandlinger eller du kan bruge Chrono-Reverser fra Comfort Zone derhjemme.
   2) Jeg har før skrevet om hudpleje serien Active Pureness fra Comfort Zone for her er virkelig noget at komme efter. Efter at have haft adskillige kunder med akne ved jeg at den serie er super effektiv. Alle har oplevet en klar forbedring efter et par måneders brug (nogle gange i forbindelse med dybderensbehandlinger).
   3) Behandlingen New Face In 7 Days er fantastisk. Den er godt nok også en lidt hård omgang, men efter de syv dage kan man se en tydelig forskel.

   Som en sidste ting kan du bruge EGF Serum, da den virker fornyende og fugtgivende. Hvis du har mulighed for det skal du også være velkommen til at komme ned til mig i Complete Me, for det er altid lettere at vejlede når jeg kan se præcis hvad huden har behov for.

   Håber du kan bruge mit svar :)

   Kh
   Eva

   Svar
 5. rebecca

  Hej Eva :)
  Rigtig god guide, men jeg bliver alligevel nødt til at spørge dig kritisk om noget; rensemælk/lotion/creme fjerner rigtig nok make-up, men er et sådant produkt også med til at fjerne bakterier, det skal man bruge en “ansigtssæbe” til, ikke sandt? eller er jeg helt gal på den?

  Svar
  • EvaK

   Hej Rebecca

   Det er selvfølgelig svært at skære alle produkter/mærker over én kam, men som udgangspunkt er alle renseprodukter skabt til at fjerne bakterier, forurening og snavs. Det er en myte at gels, skum osv renser mere grundigt end mælk, lotions og cremer – det er mht makeuppen der er forskel i effektivitet. Hvis man har haft meget makeup på, er det altid en god ide at rense af 2 gange – første gang til at fjerne makeup og anden gang for at få bugt med bakterier og andet skidt. Skummende renseprodukter virker som sagt ofte lidt affedtende og udtørrende, men det er ikke det samme som at det er mere rent.

   Håber det var svar nok :)

   Svar