5 tips til foundations og 5 favoritter

Jeg kunne skrive stolpe op og stolpe ned om foundations, men nu starter vi lige med 5 gode tips til hvordan du får det bedste ud af dem ved påføringen og et lille kig på mine favoritter. Hvis du kunne tænke dig at vide lidt mere kan jeg anbefale dig at skrive dig op til mit Beautybrev, hvor jeg næste gang giver lidt tips til hvordan du finder dit perfekte match og om hvilke redskaber jeg bruger til at påføre dem med.

Forbered huden
Hvis du gerne lægge en foundation som sidder lige i skabet, er du også nødt til at gøre forarbejdet. Det er vigtigt at huden er helt ren og gennemfugtet inden du går igang, for hvis huden er tør lægger din foundation sig ikke jævnt. Rens derfor ansigtet grundigt, put creme på – hvis du har fedtet hud er det en god ide at bruge let creme eller cremegel – og vent 5-10 minutter inden du går videre.

Rækkefølgen
Jeg starter altid med en primer. Mest for holdbarhedens skyld, men det kan også være for at for eksempel dæmpe rødme eller mindske synligheden af porerne. Hvad jeg gør bagefter afhænger af hvor store “problemer” jeg står med den givne dag. Er jeg heldig og huden er uden urenheder/meget mørke rander er det først foundation og hvis der er noget den ikke har kunnet dække, går jeg efter med en smule concealer. Hvis problemerne er af lidt større karakter retter jeg op på problemerne først og jævner det hele ud med min foundation, hvilket betyder corrector -> concealer -> foundation.

Påføringsteknik
Det er bedst at starte fra midten af ansigtet og arbejde sig ud mod hårgrænse, ører og halsen. Grunden til dette er at du har mest produkt på penslen i starten og kan risikere at skabe en unaturlig linje rundt i “kanterne”, men hvis du starter fra næsen og arbejder dig udad vil du helt naturligt tone din foundation ud i siderne og på halsen. Hvis du bruger mineralfoundation er det også vigtigt altid at arbejde i cirkulære bevægelser og få produktet arbejdet godt ind i huden. Børster du det bare let henover huden, ender du med at se pudret og unaturlig ud. Uanset hvilken type foundation du bruger så gå efter ‘less is more’-princippet. Du kan altid tage mere på hvis du ønsker en mere dækkende makeup, men gør det gradvist så du har kontrol over det og ikke ender med at få en maske på.

Efterbehandling
Når jeg er færdig med min base tager jeg min Miracle Complexion Sponge fra Real Techniques og sprayer med lidt face mist så den bliver halvfugtig. Jeg bruger den så til at duppe ansigtet og blende alle produkterne pænt sammen med, så der ikke er concealer-klatter og corrector-streger rundt omkring. Det giver et airbrushed look som stadig ser naturligt ud. Til sidst sætter jeg makeuppen med en løs, transparent pudder (lige for tiden bruger jeg Perfect Finish Loose Powder fra Makiash) med en stor og blød børste. Det giver en øget holdbarhed, nedsætter risikoen for afsmitning og giver det sidste touch til en fejlfri hud.

Tjek efter 
Når jeg er helt færdig tager jeg mit håndholdte spejl med 3x forstørrelse og går over til vinduet. Her ser jeg efter om makeuppen ser naturlig og jævn ud, for lyset på badeværelset (eller hvor man ellers tager makeup på henne) viser ikke hvordan du ser ud i naturligt lys eftersom de fleste pærer vi bruger afgiver et let gult/varmt lys.

Mine favoritter (i vilkårlig rækkefølge):

  1. Glominerals Pressed Base
  2. MAC Face & Body Foundation
  3. NARS All Day Luminous Weightless Foundation
  4. Tromborg Mineral Foundation
  5. Make Up For Ever HD Foundation

Vil du have tips til at finde dit perfekte foundation-match, og redskaber at påføre den med? Tilmeld dig mit beautybrev her:

Et par gange om måneden sender jeg Beautybrev — en slags “udvidet indlæg”, der kun bliver sendt på mail til mine trofaste læsere. Disse breve kommer altså ikke på bloggen, men er til dem der vil have lidt ekstra. Fra tid til anden vil der også være eksklusive giveaways, som du kun får adgang til via Beautybrevet.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Skriv en kommentar

Om EvaK

Uddannet kosmetolog med mere end 15 års erfaring i skønhedsbranchen – i både behandlinger og som træner samt skribent. Min mission er, at hjælpe dig til en sundere hud gennem gode rutiner og mere viden om ingredienser og produkter. Vil du have flere tips og tricks, sneak peeks på kommende indlæg, samt eksklusive giveaways, så tilmeld dig mit Beautybrev her.