Multimasking: Sådan skal du altid bruge dine ansigtsmasker

Noget jeg selv har gjort de sidste 10 år, har nu fået et smart navn og er derfor blevet en hot trend indenfor hudpleje. Det handler om brugen af ansigtsmasker og hvordan du får mest muligt ud af dem – uanset hudtype.

Multimasking = Multitasking med masker
Det er få mennesker som kan prale af, at have en hud som kun har én hudtype eller ét hudproblem. Nogle kæmper med fedtet og tør hud på samme tid, sensitiv og tør hud eller måske en fedtet hud som også trænger til anti-age pleje. Uanset hvilke problemer du end måtte stå med, er Multimasking en trend du skal hoppe med på. Det er nemlig løsningen på, hvordan du tilgodeser alle din huds behov – på én gang.

Sådan gør du
Konceptet går i al sin enkelhed ud på, at bruge flere forskellige ansigtsmasker på én gang. Del dit ansigt op i zoner (næse, pande, kinder, hage og hals) og brug masker der passer til disse områder. Det vil typisk kræve to eller tre masker for at dække alle din huds behov, men der er ingen begrænsninger og du kan bruge præcis de produkter du ønsker.

Hvis du føler dig kreativ og har god tid, kan du også implementere specialmasker som for eksempel øjen- og læbemasker, sheet-masks (stof vædet i produkt) eller gelemasker. Både sheet-masks og gelemaskerne kan klippes til for at matche de valgte områder.

Doublemasking
Okay, denne har jeg selv fundet på og er ikke en trend (endnu), men ligeledes en god måde at bruge sine masker på for at dække mere end ét behov. Lad os sige du står med én hudtype (fx. fedtet hud i hele ansigtet), samt én hudtilstand (fx. sensitiv eller dehydreret hud) – her duer multimasking ikke. Brug i stedet en dybderensende maske i hele ansigtet og følg efter med en fugtgivende (til tør hud) eller en beroligende (til sensitiv hud). Det virker også hvis du primært har tør hud, men af og til stadig føler behovet for den rensende maske. Det er en mere tidskrævende rutine, men det er hele besværet værd og din hud vil takke dig for det.

3 gode masketips:

  • Brug altid en peeling/skrub først, da dette vil fjerne tør/død hud og gøre det lettere at absorbere maskerne.
  • Påfør masker med en flad foundationpensel i stedet for fingrene, så mindsker du spild.
  • Vær sparsom med dine masker og brug kun et tyndt lag. De virker ikke bedre af at putte mere på.
  1. 5 gode tips til brug af ansigtsmasker - EvaK.dk

    […] Har du ikke allerede læst om trenden multimasking, så synes jeg du skal læse dette indlæg. Multimasking er en måde at bruge sine masker på, så din hud får mest muligt ud af dem og […]

    Svar