Koreansk hudplejeguide: Sådan finder du de rette produkter til din hud

I forbindelse med mine indlæg om koreansk hudpleje og min guide til K-beauty shopping på eBay, har jeg fået en del spørgsmål. Hvilket er fuldt forståeligt, for K-beauty junglen er ligeså kaotisk som den kosmetikjungle vi er vant til herhjemmefra — tilsat lidt ekstra forvirring i form af beskrivelser på et fremmed sprog og typer af produkter du ikke anede eksisterede.

Jeg kan umuligt gennemgå samtlige mærker og produkter fra Sydkorea, men jeg kan give dig nogle retningslinjer og ord du kan kigge efter. På den måde vil det være væsentlig lettere for dig at finde frem til koreanske produkter, der passer til din hudtype og dens behov. Selvfølgelig er der mange flere ingredienser end dem jeg nævner her, men her får du en blanding af dem jeg oftest støder på og nogle af mine personlige favoritter.

Jeg har, for lethedens skyld, valgt at dele det hele op efter hudtype. Er du i tvivl om hvilken hudtype du har, kan du læse dette indlæg som beskriver forskellen på tør/fedtet/normal/kombineret hud.

Tør hud
Fordi der findes to forskellige typer tør hud (fedttør og fugttør), skal du være ekstra opmærksom på at ramme de rigtige ingredienser. Det vil typisk været ordet nourishing du finder på produkter til huden der mangler fedt, hvor hydrating primært handler om at give fugt. Moisturizing oplever jeg bruges til at beskrive dem begge, så der kan det være en god ide at se nærmere på ingredienserne.

Ord du bør kigge efter:

 • Nourishing (tør hudtype)
 • Moisturizing (kan være begge dele)
 • Hydrating (dehydreret hud)

Ingredienser du skal kigge efter:

 • Hyaluronsyre (fugt)
 • Snegleslim (fugt)
 • Honey (honning) (næring/fedt)
 • Green tea (fugt)
 • Shea butter (næring/fedt)

Hyperpigmentering/ar
Dette er ikke en hudtype, men et hudproblem der er meget i fokus når det drejer sig om koreansk hudpleje. Uanset om du døjer med akne-ar, ar efter sår eller større områder med en overproduktion af melanin, bør du kigge efter ordene/ingredienserne nedenfor.

Ord du bør kigge efter:

 • Illuminating
 • Brightening
 • Whitening
 • Even skin tone

Ingredienser du skal kigge efter:

 • Vitamin C (kræver du bruger solcreme)
 • BHA (kræver du bruger solcreme)
 • AHA (kræver du bruger solcreme)
 • Blåbær
 • Lemon/lime

Fedtet hud/urenheder/akne
Der er stor forskel på om du har akne eller blot fedtet hud, men du vil langt hen ad vejen få gavn af samme ingredienser. Er dit problem primært urenheder, bør du særligt kigge på produkter markeret med ordene anti-trouble og pore care og er det mest en forhøjet talgproduktion, bør du se mere i retning af sebum control og balancing.

Ord du skal kigge efter:

 • Sebum control
 • Balancing
 • Pore Care
 • Anti-trouble

Ingredienser du skal kigge efter:

 • Tea tree
 • Witch hazel (troldnød)
 • AHA (kræver du bruger solcreme)
 • BHA (kræver du bruger solcreme)
 • Clay (ler)

Sensitiv hud
Dette er heller ikke en hudtype, men også en tilstand der er stor fokus på (også her i vesten). Disse produkter/ingredienser kan bruges til huden der altid døjer med rødme/er reaktiv, men også i perioder — f.eks. efter længere ophold i solen — eller dage hvor huden virker stresset. Grunden til moisturizing er med på listen er fordi en tør hud kan resultere i øget sensitivitet og derfor er fugt et vigtigt element.

Ord du skal kigge efter:

 • Soothing
 • Calming
 • Moisturizing

Ingredienser du skal kigge efter:

 • Snail (snegleslim)
 • Aloe (vera)
 • Chamomile (kamille)
 • Cucumber (agurk)
 • Honey (honning)
 • Calendula (morgenfrue)

Moden hud
Om det er svind i elasticiteten, fine linjer eller dybe rynker du døjer med, er disse ordene/ingredienserne du bør kigge efter. Er din hud også fedtet eller tør, kan du kombinere disse produkter/ingredienser med med produkter/ingredienserne til tør eller fedtet hud, for at tilgodese alle problemområder.

Ord du skal kigge efter:

 • Anti-age(ing)
 • Lifting
 • Firming
 • Elasticity

Ingredienser du skal kigge efter:

 • AHA (kræver du bruger solcreme)
 • Syn-ake (syntetisk slangegift som har en botox-lignende effekt)
 • Peptides
 • Collagen
 • Bee venom (gift fra bier)
 • Retinol (A vitamin)

Normal hud
En normal hud kræver sjældent store anstrengelser, men det er stadig nødvendigt at vedligeholde. En normal hud kan godt være sensitiv, mangle fugt eller have brug for anti-age pleje, så kig din hud efter i krogene og vælg til og fra i de andre kategorier, udfra dens behov.

Kombineret hud
Står du med en fod i hver lejr, skal du mikse og matche dine produkter — det er mere besværligt, men en nødvendighed. Del dit ansigt op i områder og vælg produkter/ingredienser der passer til de forskellige hudtyper du har.

Som sagt står meget af informationen på eBay på koreansk, men hvis du går ind på mærkernes egne hjemmesider kan du typisk læse det hele på engelsk — inklusiv ingredienslister. Du kan også google dig frem til anmeldelser på blogs og Youtube, hvor du vil få informationen om produkterne på engelsk. Ellers er det bare at prøve sig frem og tage det som en oplevelse.

Håber du kan bruge indlægget til at hjælpe dig i gang med din K-beauty shopping og husk at læse min guide til eBay lige her.