4 gode tips til køb af koreansk kosmetik på eBay

Efter jeg har skrevet om mit eventyr ud i koreansk hudpleje og kosmetik (her, her og her), er der også kommet en del spørgsmål til shopping på eBay. Det forstår jeg godt, for eBay er et forvirrende sted og det kan være svært at greje hvordan man bruger det bedst. Derfor får du i dette indlæg mine tips til, hvordan du shopper k-beauty på eBay — uden fejlkøb og problemer med fuskede sælgere.

Find trygge sælgere
Dette er det mest uoverskuelige problem jeg stod overfor i starten. Heldigvis har jeg adgang til en god gruppe på facebook, hvor jeg spurgte mere erfarne eBay-shoppere til råds. Hvis ikke du har den mulighed, er der også en anden løsning.
Når du klikker dig ind på et givent produkt, kan du ude til højre se en lille boks, hvor der står info om sælgeren. Du kan se navnet på sælgeren/butikken, om de er ‘top-rated‘ og hvor meget positiv feedback de har fået fra købere.
ebay_guide_koreansk_kosmetik_5

De trygge sælgere har typisk en positiv feedback på 96-99% — jeg køber ikke fra nogen der har under 98%, med mindre jeg har fået dem anbefalet. Der står også lidt om, hvor hurtigt de sender produkterne afsted og hvor god kundeservice de har.
De sælgere jeg har brugt (med stor succes) indtil videre er:

 • bringbringshop
 • rubyruby76
 • f2plus1
 • ideaseller_kr
 • beautynetkorea

Hvis jeg har et specifikt produkt jeg leder efter, søger jeg fra forsiden og tjekker listen igennem for at se om nogle af mine foretrukne sælgere har produktet. Det kan tage lidt tid (især hvis du endnu ikke har en håndfuld gode sælgere at vælge i mellem), men det gør shopping på eBay typisk. Derfor gør jeg det altid om aftenen, når jeg har god tid og ikke bliver forstyrret af telefonopkald, børn eller noget tredje.
Er jeg bare ude for at ose, bruger jeg ‘advanced search’ funktionen. Her taster jeg navnet på den sælger jeg vil shoppe hos og så kan jeg kigge alle deres produkter igennem. På den måde kan jeg klikke alt det jeg vil i kurven, velvidende at det er en sikker sælger.

ebay_guide_koreansk_kosmetik_4

Tryk på ‘advanced’ knappen

ebay_guide_koreansk_kosmetik_2

Tryk derefter på ‘by seller’ knappen

 

ebay_guide_koreansk_kosmetik_3

Indtast navnet på den sælger du vil shoppe hos

Brug ‘save for later’
Jeg bruger meget tid på at lede efter spændende produkter, men jeg køber dem ikke alle på én gang. For ikke at spilde for meget tid på søgninger, klikker jeg alt jeg synes ser interessant ud, ned i kurven og flytter derefter over i ‘save for later’ kurven. Sådan kan jeg nemt finde produkterne igen og jeg kan lynhurtigt shoppe nye produkter hjem, når jeg mangler.

ebay_guide_koreansk_kosmetik

 

Gem produktet til senere

ebay_guide_koreansk_kosmetik_6

 

Flyt produktet tilbage til kurven, når du vil købe det

En anden fordel ved denne metode er, at jeg kan lade produkterne stå i ‘save for later’ for at holde øje med om de falder en smule i pris — hvilket de af og til gør efter et par dage.

Undgå at ryge i tolden
Her i Danmark kan vi (desværre) kun shoppe for 80 kroner, før vi risikerer at blive opkrævet moms (25% af værdien på pakken) og et gebyr på 160 kroner. På den lyse side er de fleste koreanske produkter meget billige og du kan derfor godt købe 2-3 produkter, uden risiko. Endnu bedre er det, at de fleste (hvis ikke alle) sælgere har fri fragt. Det betyder du kan bestille dine produkter ad flere omgange eller sprede dine købe ud mellem forskellige sælgere, så du holder dig under 80 kr per pakke og undgår ekstra omkostninger. Husk blot at holde øje med oversigten (i kurven), hvor meget du har købt for fra hver sælger, inden du betaler.

Køb prøver
I og med du ikke har en chance for at føle produkterne an, inden du køber dem, er der også en stor risiko for fejlkøb. Som sagt, er koreanske produkter meget billigere end hvad vi er vant til herhjemmefra, men derfor er det stadig ærgeligt at kaste penge ud af vinduet. For at mindske risikoen for fejlkøb af koreansk hudpleje på eBay, kan du starte med at købe en pakke prøver.

ebay_guide
Når du er inde på en sælgers side, trykker du på ‘skin care’ og bagefter ‘travel & sample sizes’ for at finde prøver

De koster typisk mellem 20-40 kroner for enten 10 eller 20 styks. Det er for det meste en stak af de små irriterende “breve”, men hellere det end at investere i noget der ikke fungerer for dig.
Det er desværre ikke alle produkter du kan købe prøver på. Sørg dog altid for at tjekke de forskellige sælgere igennem, hvis det er et bestemt produkt du leder efter prøver på, da ikke alle sælgere har samme udvalg af prøver.

Det var mine fire gode råd, til eBay-nybegyndere. Jeg håber I kan bruge dem og, at de af jer der efterspurgte råd, har fået den information I ønskede. Her til sidst kan I se en video jeg postede på min youtube-kanal i går. Jeg viser alt det koreanske kosmetik jeg har shoppet på eBay de sidste par måneder og alle produkterne — både gode og dårlige — får et par ord med på vejen.

 1. Iben Nilsen

  1000 tak Eva..det er super informativt og brugbart at du deler dine erfaringer om K-beauty…både ift. køb og brug. Har selv lige brugt en sheet maske fra Mizon (Enjoy Vital UP Time – Firming) i går..som jeg synes var vildt god. Jeg købte min i Magasin, men de kan jo købes på Ebay for 1/3 af prisen :-) Synes hele K-beauty konceptet er virkelig spændende, men det er også noget af en jungle af ukendte produkter og rutiner..så bliv endelig ved med at øse info ud :-) (også gerne f.eks. en video med den ?-trins rutine du har fundet frem til)
  Den solcreme du nævner i din video lyder mega god (har svært ved at finde en god) ved du om den indeholder silicone?
  Mvh. Iben

  Svar
  • EvaK

   Dejligt du kunne bruge indlægget, Iben. Ja, det koster lidt mere herhjemme, men man skal heller ikke undervurdere det skønne i IKKE at vente 2-4 uger på sine køb ;)
   Ja, solcremen indeholder silikone, hvilket gør den til en fremragende primer.
   Jeg har også planer om at lave en video med hudplejerutinen (og meget andet), så jeg vil anbefale dig at abonnere på min kanal :)

   Svar