Eva tester: Koreansk hudplejeprogram (del 3)

En måned er gået og det er derfor tid til endnu en opdatering af hvordan det er gået med mit 10-trins hudplejeprogram. Du kan læse de første to indlæg her og her.

De sidste par uger har jeg virkelig set, hvor stor en forskel alle de mange produkter gør for min hud. Normalt reagerer min hud på sygdom (bliver ekstremt tør og grå) og omkring menstruationen (slår ud enkelte steder), men det har der ikke været noget af i denne måned. Jeg kunne godt mærke min hud blev en smule mere tør da jeg lå med halsbetændelse og var pumpet med penicillin, men utroligt nok, så huden stadig frisk og sund ud. Det samme gjaldt da det var ‘den tid på måneden’. Der var ikke skyggen af en ujævnhed eller bums. Alene det, er nok til at jeg fortsætter hudplejerutinen.

Dog har jeg valgt at skære lidt fra. Det er ikke nødvendigt (for min hud) at bruge så mange produkter dagligt. Double cleansing (olie+skum) fortsætter jeg med, toner og essens bliver også i ritualet og jeg afslutter med serum, gel og creme/sleep pack. Det betyder min aftenrutine består af otte produkter. Det er stadig en del, men væsenligt mere overkommeligt og tidsbesparende. Grunden til jeg har skåret olien og sheet maskerne fra, er fordi min hud ganske enkelt ikke kræver det dagligt. Det fungerede i starten, men efterhånden som min hud er blevet mere balanceret, bliver det for meget. Derfor har jeg valgt at jeg i stedet, 2-3 gange om ugen bruger peeling, en rensende maske og sheet maske. Olien er helt ude, da det også er begyndt at være mildere i vejret.

I løbet af denne måned har jeg også været på weekendtur. Jeg måtte have en gigantisk toilettaske med, for at få plads til det hele og det irriterede mig (jeg må ud og investere i tomme rejseflasker/-krukker). Det dummeste af det hele var, at jeg skippede størstedelen af produkterne den første aften. En anden gang må jeg være mere realistisk og kun tage det mest nødvendige med — en enkelt dag eller to uden alle produkterne gør ingen skade.

Der har igen været en lille udskiftning af produkter. Godt nok er der kun kommet et enkelt koreansk produkt til, men jeg har jo stadig en masse andre produkter jeg skal have testet til bloggen og så tager det også et stykke tid at få tingene hjem fra Korea. Min (redigerede) hudplejerutine ser således ud:

 1. Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil
 2. Clarisonic Refreshing Gel Cleanser
 3. Etude House Aloe Moistfull Soothing Skin Toner
 4. M2 Beauté Ultra Pure Solutions Facial Nano Spray (Hyaluron & Collagen)
 5. Missha Near Skin Ultimate Contouring Essence
 6. Mizon Snail Repair Eye Cream
 7. Mizon Snail Recovery Gel Cream
 8. Comfort Zone Sublime Skin Rich Cream

Og to-tre gange om ugen bruger jeg:

 • Comfort Zone Skin Resonance Peeling
 • Biotherm Wonder Mud
 • Sheet masker
 • evt en olie, hvis huden trænger

Det jeg elsker ved denne (omfattende) hudplejerutine er, at jeg kan dække mange behov på én gang. Min hud er både fedtet, tør og dehydreret. Derudover vil jeg også gerne vil have en ensartet hudtone og noget opstrammende. Det er svært at finde 2-3 produkter der klarer alle disse opgaver. Faktisk er det umuligt. Ved at tilføje flere produkter, kan jeg tilgodese flere behov og det elsker jeg. Det gør min hud også.

Her til sidst får du en lille oversigt over de fordele og ulemper jeg har bemærket under min afprøvning af hudplejerutinen:

Ulemper

 • der skal sættes 30-45 minutter af til rutinen — hver aften.
 • du skal holde godt øje med hvor meget produkt du har tilbage, da leveringstiden fra Korea er omkring 2-6 uger.
 • det tager tid, at sætte sig ind i hvilke mærker der er gode og hvilke produkter der passer til din hudtype.
 • det tager også tid at finde frem til gode (pålidelige) sælgere på eBay.
 • når der bruges så mange produkter sammen, er det nødvendigt at sætte sig grundigt ind i hvad de indeholder. Ellers kan du ende ud med 10+ produkter, der kun afhjælper ét problem.
 • det er upraktisk når man skal rejse (10+ produkter fylder meget i toilettasken).

Fordele

 • en bivirkning af det lange ritual er, at du er meget afslappet når du hopper i seng.
 • eftersom du bruger mange produkter, kan du afhjælpe mange flere problemer på én gang.
 • koreanske produkter er meget billigere end de fra vesten.
 • koreanerne laver mange finurlige produkter, hvilket gør det sjovt og spændende at bruge tid på hudplejen.
 • du kan købe prøver til meget få penge, så du slipper for at spendere en formue på produkter du alligevel ikke kan lide/passer til din hud.
 • min hud er blevet — både mærkbart og synligt — forbedret. Den føles sjældent dehydreret på de tørre områder og den fedter mindre til i løbet af dagen (fordi jeg kan tilgodese begge problemer, og mange flere, med de mange produkter).
 • det føles skønt, at tage sig lidt tid til sig selv hver eneste aften.

Selvom dette er det sidste indlæg om min hudplejerutine, er det ikke det sidste jeg har skrevet om K-beauty. Jeg har en masse produkter på vej med posten (og en laaaang indkøbsliste skrevet ned), så der kommer uden tvivl flere anmeldelser og tips til koreansk hudpleje/makeup.

Håber i har fået noget ud af at følge med i mit lille eventyr.

 1. Anne

  Vil du dele navnene på de gode og pålidelige sælgere på ebay, som du nævner? Handler du kun på ebay, eller er der andre shops du kan henvise til?

  Svar
  • EvaK

   Jeg har kun brugt eBay og indtil videre har jeg primært brugt f2plus1, bringbringshop og rubyruby76. Min plan er, at lave et samlet indlæg med tips der gør det lidt lettere at finde frem til de gode sager/sælgere ;)

   Svar
 2. Signe O.

  Helt vildt spændende læsning! Og det er gået op for mig, at jeg også er godt deroppe ad på trin-stigen, selvom det egentlig ikke har været bevidst.
  Renseolien fra Elizabeth Arden er intet mindre end fantastisk! Så tak for dét tip! :-)
  Jeg mener i øvrigt, at Beaumonde også sælger forskellige koreanske produkter – vist i hvert fald Mizon. Men det er muligt, priserne er anderledes på eBay..

  Svar
  • EvaK

   Det er jeg glad for du synes :) Ja, det løber hurtigere op end man lige tror. I går startede jeg med at teste to nye produkter til hals og bryst, så der sprang lige to ekstra trin på igen :D
   Elizabeth Arden olien er ALT! Heldigvis har jeg masser tilbage i flasken, men jeg gruer alligevel for den dag jeg løber tør og skal prøve en koreansk version i stedet. Har svært ved at forestille mig en anden kan være ligeså god ;)
   Har lige været inde og kigge på Beaumonde og umiddelbart ligner det, at de tager cirka 3 gange så meget for produkterne ifht eBay *yikes*

   Svar
 3. Lone H

  Glæder mig til tips om at handle via ebay da jeg nok altid har haft det bedst med at stå foran en sælger men det er jo lidt svært med de der korea produkter. Håber du vil dele lidt om hvad du har købt og hvor samt hvad de har gjort for dig. Takker også for tip med Elizabeth Arden renseolien den er guld værd. Har du prøvet den nye all over eight hour olie ? Den har jeg som ønske på min beauty liste

  Svar
  • EvaK

   Jeg lover jeg nok skal få lavet det indlæg om eBay snart ;) Tror også der kommer en video, hvor jeg viser alle de koreanske produkter jeg har prøvet indtil videre :)
   Renseolien er mit et og alt i øjeblikket <3 Jeg har også kropsolien og selvom jeg synes den er god (og dufter skønt), føler jeg det samme kan gøres for væsentligt færre penge. Faktisk har jeg planlagt et luksus vs budget indlæg med den ;)

   Svar