Eva tester: Koreansk hudplejeprogram (del 2)

Jeg er nu cirka to uger inde i min nye hudplejerutine og det er tid til en lille opdatering. Hvis ikke du har læst første del, kan du finde indlægget lige her.

Det er hårdt, at mande sig op til de 10 trin om aftenen. Jeg skal virkelig hanke op i mig selv, for ikke at vænne tilbage til min gamle rutine med tre-fire produkter. Følelsen forsvinder for det meste så snart jeg har fat i første produkt, men jeg indrømmer gerne jeg har haft et par “dovne” dage  — rens, serum, i seng, var hvad jeg magtede. Fra første til sidste produkt, bruger jeg mellem 30-45 minutter rutinen. Det lyder af meget (og det er det også), men tommelfingerreglen er, at hvis du kan bruge 30 minutter på at tage makeup på/gøre dig klar, bør du bruge tilsvarende tid på at “tage dagen af” igen.

Den største forandring er, at jeg falder meget hurtigere i søvn end jeg plejer. Normalt renser jeg hurtigt af, hopper i seng og stener Netflix/Facebook/Instagram til jeg falder i søvn. Der kunne sagtens gå både halve og hele timer inden øjnene lukkede i. Men ikke mere. Nu går der maksimalt 10-20 minutter, før jeg sover. Mit lange aftenritual giver god tid til at geare ned — især de dage, hvor jeg bruger flere masker — og derfor er jeg helt soveklar, når sidste trin er udført. En bivirkning jeg sætter stor pris på.

Min hud har haft en lille reaktion på den nye rutine, i form af lidt knopper og et par enkelte urenheder, men ellers har den nydt det til fulde. Min dehydrerede hud er i balance, min tørhed omkring øjnene er væk, der er færre komedoner (hudorme) og huden ser generelt mere frisk og sund ud. Så stor en forandring havde jeg alligevel ikke regnet med at se/mærke efter så kort tid. I forhold til de nye hudplejeprodukter fra sydkorea, har jeg endnu ikke en dom. Dog vil jeg sige, at øjencremen fra Mizon er et hit. Faktisk er det én af de bedste øjencremer jeg har haft — og så koster den under 40 kroner.

Det er nu tid til endnu en udskiftning i produkterne. Min Elizabeth Arden Ceramide Youth Restoring Essence skiftes ud med Missha Near Skin Ultimate Contouring Essence. For at være helt ærlig, har jeg ikke oplevet den store wow-effekt med Elizabeth Ardens essens (ligesom jeg har med deres renseolie). Jeg forholder mig stadig skeptisk omkring nødvendigheden af essenser, men følelsen af Misshas essens er meget anderledes og selvom den har et højt indhold af alkohol (det tjekkede jeg selvfølgelig først efter jeg havde købt den), kunne den godt overraske positivt. Elizabeth Ardens Ceramide Overnight Firming Mask er også blevet udskiftet, men kun fordi det blev lidt for meget af det gode. Masken er god, men den er simpelthen for rig i konsistensen — efter så mange andre produkter — og derfor var jeg nødt til at skifte den ud med noget der lettere absorberes.

Efter lidt udskiftning ser min produktliste således ud:

  1. Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil
  2. Clarisonic Refreshing Gel Cleanser
  3. Estelle & Thild BIOCLEANSE Multi Action Facial Toner
  4. Missha Near Skin Ultimate Contouring Essence
  5. Grown Alchemist Brightening Serum
  6. Grown Alchemist Antioxidant Facial Oil
  7. Innisfree Skin Clinic Sheet Mask (med hyaluronsyre)
  8. Mizon Snail Repair Eye Cream
  9. Mizon Snail Recovery Gel Cream
  10. Comfort Zone Sublime Skin Rich Cream

Desuden bruger jeg et par gange om ugen Comfort Zone Skin Resonance Peeling og Biotherm Wonder Mud maske, mellem trin 2 og 3.

Det var alt for nu, men jeg vender tilbage med endnu en opdatering, når jeg har kørt rutinen i en hel måned.