Indeholder din scrub de rigtige korn?

Følelsen af, at give sin hud en skrubbetur er skøn. Men bruger du ikke den rette type scrub kan du risikere, at gøre med skade end gavn. Jeg taler ikke om mærket på produktet eller typen af scrub, men hvad den indeholder. Det har nemlig stor betydning for din hud, hvilken type korn der bruges til at eksfoliere med.

Alle scrubs indeholder en skrubbekorn. Det er disse korn som sliber huden, så der fjernes døde hudceller og tør hud. Fra scrub til scrub svinger det meget hvor mange korn de indeholder, hvor store/små kornene er og hvordan de er formet. Størrelsen og mængden af korn spiller ikke den store rolle, så gå efter dine præferencer på dette punkt. Til gengæld skal du være opmærksom på formen af de korn din scrub har.

Det er vigtigt din scrub bruger små sfærer til, at eksfoliere huden med. Afrundede korn, der let følger med rundt, når du bevæger den rundt i ansigtet. Indeholder din scrub korn der er uregelmæssige i formen, kan du risikere at ridse din hud. Små ridser og rifter kan blive ramt af bakterier og det leder til uren hud og andre irritationer. Undlad derfor at bruge ansigtsscrubs med f.eks. sukker, uslebne abrikoskorn eller andre “kantede” korn.

Så husk altid, at mærke altid efter inden du køber en ny scrub eller spørg ad, hvis du shopper online.