Ansigtscremen du mangler (og 3 favoritter)

Hvis jeg kun måtte anbefale én creme, ville det være en der er bossen af at styrke hudbarrieren og derved mindske fugttab. Mangel på fugt er roden til mange hudproblemer. Rødme, milier, tekstur og stramhed i huden – bare for at nævne nogle stykker. Derfor er det essentielt for enhver hudplejerutine, at en sådan creme er tilstede. Men hvilken skal du vælge? Svaret er: en med ceramider!

Sunday Riley ICE Ceramide Cream

To krukker har jeg været igennem nu og det er der god grund til. ICE er spækket med ceramider, vitaminer og antioxidanter, som resulterer i en gennemfugtet, glødende hud. Du får også beskyttet huden mod miljømæssige stressfaktorer, hvilket er gavnligt for alle, men perfekt for 30+ segmentet. Cremen er rig, men hverken tung eller fedtet – har du fedtet eller kombineret hud er den bedst i de køligere måneder.

ICE kan findes hos SEPHORA og koster 529 kroner

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream

Adskillige planteolier, ceramider, hyaluronsyre og antioxidanter, giver denne skønhed en plads på listen. Lala sørger både for at tilføre fugt, men også binde den til huden. Hudens syrekappe (den der spiller dørmand for bl.a. bakterier og svamp) bliver styrket og bakker barrieren op. Fordi formlen er ‘pisket’, er konsisten let og komfortabel. Det gør den perfekt til sommerbrug og kombineret hud.

Lala Retro kan findes hos Cult Beauty og koster ca. 430 kroner

Dr Jart+ Ceramidin Cream

Med et særligt kompleks lavet på 5 forskellige ceramider, har Ceramidin cremen vundet en særlig plads i mit hjerte. Den er i særdeleshed god til hud der skaller, har rødme eller på anden måde er irriteret. Jeg har sågar brugt den på min datters eksem og den var det eneste der fjernede det helt. Barrieren styrkes, fugten bindes og huden føles mindre stresset. Det er én af de cremer der altid bør være på lager.

Ceramidin Cream kan findes hos SEPHORA og koster 349 kroner

Fællesnævneren blandt disse tre favoritter er – sjovt nok – ceramider. Disse små lipider findes naturligt i huden og er med til at holde sammen på hudens barriere. Når der er huller i barrieren, vil huden være mindre modstandsdygtig og tabe fugt – noget af det værste vi kan gøre mod vores huds sundhed. Ceramiderne hjælper til at styrke huden og det er der mange positive bivirkninger ved. Huden vil opleves opstrammet, glattere og fyldigere, samt mindre sensitiv.

Så der er altså god grund til at slutte sin hudplejerutine af med et ceramide-produkt – alle dage, hele året rundt.

Skriv en kommentar

Om EvaK

Uddannet kosmetolog med mere end 15 års erfaring i skønhedsbranchen – i både behandlinger og som træner samt skribent. Min mission er, at hjælpe dig til en sundere hud gennem gode rutiner og mere viden om ingredienser og produkter. Vil du have flere tips og tricks, sneak peeks på kommende indlæg, samt eksklusive giveaways, så tilmeld dig mit Beautybrev her.