Når den rigtige hudpleje ikke virker

Har du oplevet, at du ved præcis hvilken hudtype du har og hvilke tilstande du skal arbejde med og alligevel fungerer de produkter du har stående ikke efter hensigten? Hvis svaret er ja, så er dette indlæg til dig.

Når huden er et mysterie – indtil det rigtige spørgsmål stilles

Engang havde jeg en kunde, som var meget frustreret. Hun havde brugt en god portion tid på at analysere sin hud (og med hjælp fra andre) og mængder af penge på produkter. Alligevel fik hun ikke de ønskede resultater – hvorfor?
Vi snakkede længe og jeg havde selv svært ved, at finde ud af hvor den gik galt. Hun havde tør hud, men slog tit ud med papler (røde bumser) og huden føltes ru. Dette var på trods af hun rensede huden hver aften og fulgte efter med alt hvad jeg ellers ville anbefale.

Midt i det hele bliver vi (høfligt) afbrudt af hendes kæreste. Han er racerkører. Så slog det klik! Jeg spørger lidt ind til det og det viser sig hun altid opholder sig på sidelinjen, når han kører. Står man på forreste række under sådan et løb, er der meget os, snavs og støv. Det kan ikke klares med en enkelt afrensning med ét produkt og er huden ikke 100% ren, vil den blive ved med at føles tør og ru.

Bum, mysteriet var løst.

Miljø > Hudtype

Hvad var så pointen med den lange historie? Jo, ser du, miljø spiller en ligeså stor rolle som hudtype og hudtilstande.

F.eks. vil en person med fedtet hud ikke have brug for rige cremer, men en person med fedtet hud der opholder sig ude i kulden, timer ad gangen, HAR brug for ekstra beskyttelse. En person med tør hud der arbejder på kontor, kan have brug for bunkevis af fugt p.g.a. radiatorer og aircondition. Men en kok (med tør hud) der står i et varmt og fedtet køkken 10 timer om dagen, skal prioritere helt anderledes.

Derfor er det vigtigt at du tager arbejde, fritidsinteresser og andet med i dine kalkuleringer, når du skal skabe en hudplejerutine. Eller husk at fortælle det til de professionelle du spørger til råds.

Skriv en kommentar

Om EvaK

Uddannet kosmetolog med mere end 15 års erfaring i skønhedsbranchen – i både behandlinger og som træner samt skribent. Min mission er, at hjælpe dig til en sundere hud gennem gode rutiner og mere viden om ingredienser og produkter. Vil du have flere tips og tricks, sneak peeks på kommende indlæg, samt eksklusive giveaways, så tilmeld dig mit Beautybrev her.