Unge øjne: 6 ting du kan gøre for at udskyde rynkerne

Når de fine linjer, tabt fylde og slap hud begynder at vise sig, er din første tanke nok “så er det tid til øjencreme. Jeg er her for at fortælle dig noget andet. For der er nemlig mange andre ting du kan gøre for at udskyde rynkerne og bevare unge øjne.

De 6 råd

Drop vatrondellerne

Om aftenen, når makeuppen skal fjernes, er den mest åbenlyse løsning at smide makeupfjerner på en vatrondel og gnide løs. Det er også effektivt, hvis vi kun ser på opgaven om at fjerne mascara og øjenskygge. Men skænker vi den sarte hud omkring øjnene en tanke, er det ikke smart.

Friktionen fra vatrodellerne og gnidningen/trækken i huden vil over tid speede aldringsprocessen op. Huden omkring dine øjne er tynd og sart, hvilket betyder den ikke kan klare det samme som resten af ansigtet – uden konsekvenser, i hvert fald.

Brug i stedet en renseolie eller -balm. De opløser makeuppen skånsomt og fordi du bruger hænderne vil der ikke være den samme friktion som ved brug af vatrondeller.

Som et ekstra plus er det også langt bedre for miljøet.

Ingen gnidninger

Apropos friktion, er det også tid til at stoppe med at gnide dine øjne.

Som en person med heftig pollenallergi hver sommer, ved jeg udemærket det er en vane der kan være svær at lægge fra sig. Prøv alligevel at være opmærksom på hvor ofte du gnider dine øjne og stop i det sekund du bemærker det.

Al træk, hiv, slid og friktion er det rene gift for den tynde hud, så at lægge den vane på hylde er et kæmpe skridt i retningen mod unge øjne.

Age-delay puder

Sover du meget på siden eller maven er en specialpude et ‘must’. Når du bruger 6-8 timer i en bestemt stilling vil dette uden tvivl have en indvirkning på din hud og hvis den stilling resulterer i et most ansigt, vil du på sigt øge fremkomsten af linjer og rynker.

At kontrollere noget mens du sover er noget nær umuligt, så den næstbedste løsning er en pude der minimerer risikoen for et sammenkrøllet ansigt.

Disse specialpuder er behaglige uanset sovestilling og sørger for der hele tiden er støtte, men uden at mose ansigtet. De betræk der bruges er desuden lavet af silke, hvilket også minimerer friktionen og udtørring af hud og hår mens du sover.

Massér bekymringerne væk

Massage er altid rart, men det kan også være enormt effektivt. Der findes mange muskler i ansigtet og ligeledes omkring øjnene. De arbejder dagen lang og kan opleve spændinger ligesom alle andre muskler.

Derfor kan en lille øjenmassage gøre underværker.

Lette cirkulære tag omkring øjnene og tryk ved brynene er ikke bare dejligt afslappende, men også en god måde at absorbere din øjencreme på samt udskyde rynkerne.

Om du bruger hænderne eller en Gua Sha er ikke så vigtigt. Bare du giver dig selv massagen et par gange om ugen i et par minutter.

Altid solcreme

Solcreme i øjnene er ikke en rar tanke, men det bør ikke afholde dig fra at bruge dem – hver dag, året rundt.

Den absolut værste hudfjende er solen og derfor er det ekstremt vigtigt at være flittig med SPF’en. For at minimere risikoen for sviende øjne, kan jeg anbefale at bruge en solfaktor som stift fremfor en flydende creme. De glider ikke ligeså let ind i øjnene og så er de nemme at reapplikere.

Vær konsekvent

Ligesom med alt andet indenfor hudpleje, er den vigtigste ting, at være konsekvent med dine rutiner. Det nytter ikke noget at bruge solfaktor én gang om dagen og massere en gang om måneden.
Hold fast i de gode rutiner, når først du er gået i gang.

Gode resultater tager tid og de kræver en indsats, men det er det værd!


Husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev for at få artikler og tips som dette – direkte i din mailboks.
Klik HER for at tilmelde dig GRATIS.