Husk at give din hud vintertøj på

Nu hvor det småt begynder at blive koldt, så skal vi også huske at skifte vores produkter ud. I Danmark er der temmelig stor forskel på sommer og vinter og din huds behov ændrer sig ligeså kraftigt. Ligesom du hiver efterårs/vintertøjet frem fra gemmerne, skal du også have fat en produkter som egner sig til årstiden. Du kunne jo aldrig drømme om at rende rundt i shorts i december ;)

Udover at der selvølgelig er mere kulde, vind og så videre, skal du også tænke på indeklimaet. Når radiatorene tændes giver det lav luftfugtighed og gør at det bliver en meget tør luft som nemt kan udtørre huden. Så det er virkelig vigtigt ikke at bruge samme produkter sommer og vinter.

Rens:

Skift din renseskum/gel ud med en rensemælk eller en lidt lettere renselotion hvis du eventuelt har mere fedtet hud. Gels og skummende renseprodukter virker ofte udtørrende på huden og lige nu er det vigtigt at du får en masse fugt og pleje, så den er mere modstandsdygtig.

Peeling:

Din hud ser ofte mere kedelig ud om vinteren og derfor er det en rigtig god ide at skille sig af med tørre, døde hudceller, så en ny, frisk og smuk hud kan komme frem. Hvis din hud er mere sart om vinteren, kan det være en god ide at skifte en scrub ud med en enzympeeling som er blidere ved huden.

Creme:

Om vinteren er det vigtigt at din creme giver meget fugt og er fysisk beskyttende, det opnår du ved at bruge en federe creme. En fed creme er ikke nødvendigvis en fedtet creme, så lad dig ikke forskrække af konsistensen. Gode cremer trænger hurtigt ind selvom de har en rigere konsistens, men husk at den stadig skal give dig et beskyttende lag så den må ikke forsvinde helt.

Olie:

Hvis du har meget tør og/eller sart hud kan det være en god ide at bruge en olie under dagcremen. Det giver ekstra fugt, beskyttelse og kan (afhængigt af mærke) også berolige en sensitiv vinterhud. Hvis du forestiller dig at et serum er hudens silkeundertøj, så er olien uldundertøj.

Maske:

Når du alligevel har fat peelingen, så grib også gerne ud efter en fugtmaske. Efter en peeling kan din hud bedre optage de aktive virkestoffer og fugt, så det er mest optimalt at bruge masken lige bagefter. En god fugtmaske et par gange om ugen vil hjælpe din hud til at komme sikkert og sund igennem vinteren. Hvis du ikke er så god til at bruge masker så find en du kan bruge over natten. Der findes efterhånden en del mærker som laver fugtmasker som du kan bruge i stedet for natcreme ind i mellem.