Om serum

Jeg synes det er på tide at snakke lidt om serum, for jeg ved at mange er lidt i tvivl omkring hvad de er for nogle størrelser og om de overhovedet er nødvendige.

Hvad er et serum?

Et serum er din huds undertøj (som Daniela Fraser så fint kalder det). Pakket med aktive virkestoffer i langt højere koncentration end en creme og en ultra let konsistens, er et serum en fantastisk måde at tilføre din hud lidt ekstra. Lidt ligesom du selv tager en multivitamin; det er kosten som skal sørge for det meste, men den er super til at give et tilskud.

Hvad kan det? 

Det kommer helt an på hvilken en du vælger, for der findes ligeså mange serummer som der findes cremer. Den kan gå ind og give din hud noget som din creme ikke gør. Hvis du eksempelvis har fedtet hud og bruger en let dagcreme, så kan et serum (uden at fedte) sørge for at din hud får ekstra fugt. Eller hvis du stadig er ung, kan du forebygge rynker ved at bruge et serum med anti-age egenskaber under din creme.

Har jeg brug for det?

Det er meget individuelt, så der er ingen tommelfingerregel. Men hvis du for eksempel har en kombineret hud kan den være super god, for så kan du bruge en let creme og så bruge et serum med ekstra fugt inden under på de tørre steder. Hvis du har uren hud (som ofte kan blive stresset og sart), kan du bruge et serum med beroligende ingredienser under dagcremen.

Mine favoritter

Fra venstre: Purely Age Defying Serum fra Jurliue, Serum1 fra Själ, EGF BioEffect Serum, Anti-Pollution fra Tromborg

  1. Caroline

    Hej

    Tak for en super god blog. Jeg har ikke brugt serum så meget før. Men jeg har en veninde i London som er “helt vild” med egf bioeffect. Jeg kan faktisk godt se på hende at der er sket noget. Kan man købe det i Danmark?

    Svar