Fredags 5’eren // Fra sommer til vinter

Der er god grund til at skifte ud i ansigtsgardaroben når efteråret banker på, for hudens behov ændrer sig i takt med sæsonerne. Jeg kan tydeligt mærke på min hud hvornår det er tid til at komme i vintertøjet – det er nemlig samme dag som jeg tager hue, halstørklæde og/eller vanter på :)

Rens

Om sommeren bruger jeg en skum til at rense huden med, men den bliver skiftet ud med en mælk eller balm. Fordi huden er så udsat i den kolde tid er det vigtigt ikke at frarøve huden dens naturlige fedtstof, men derimod tilføre den pleje så den er mere modstandsdygtig og derfor er det vigtigt ikke at bruge udtørrende produkter (som renseskum er).

Exfoliering

Uanset sæson skal huden exfolieres, dog ændrer jeg teknikken. Scrubben bruger jeg i den varme, fugtige tid og nu bliver der skiftet over til en mere skånsom enzympeeling. Effekten er mere eller mindre den samme, men enzymerne er mildere mod huden. Den er også lidt mere tidskrævende eftersom den skal sidde på 5-10 minutter (ligesom en maske), men så er det jo godt man alligevel har så mange hjemmehygge aftner ;)

Masker

Opfriskende, rensende og kølende masker bruger jeg ofte på varme sommerdage, men nu skiftes der over til fugtmasker, fugtmasker og fugtmasker og den kan (næsten) ikke bruges for ofte. På grund af kulden udenfor og de hårdtarbejdende varmeapparater indenfor bliver huden lynhurtigt udtørret og derfor er den ekstra væske uundværlig de næste måneder.

Dagcreme

Fluids eller lotions er mine favoritter når der er plusgrader, men nu skal der tungere damer i brug. Vær ikke bange for de fede cremer, for fed er ikke nødvendigvis lig med fedtet – man skal bare finde den rigtige. Vent også gerne nogle minutter inden du tager makeup på, for de tager lidt længere tid om at trænge helt ind så risikerer du ikke at skøjte rundt i creme og foundation.

Undertøj

90% af tiden bruger jeg et produkt under min dagcreme – serum om sommeren og olie i løbet af vinteren. Olien giver ekstra beskyttelse, fugt og pleje, altså lige det som huden har allermest brug for på de kolde og vindblæsende dage. Igen er det vigtigt at finde den rigtige af slagsen så man ikke ender med bare at blive fedtet i stedet for beskyttet.

Favoritter

 • Moisture Replenishing Day Cream fra Jurlique har i 5 år været min trofaste følgesvend fra november til marts – ingen frostbidte kinder når denne er på. Den koster 260 kroner for 40 ml og 520 kroner for 125 ml.
 • Hydramemory Mask fra Comfort Zone har endnu ikke fundet en overmand, det er og bliver den bedste som både tilfører og binder fugt til huden. Der spares endda også tid (og natcreme) ved at sove med vidunderet på. Prisen ligger på 275 kroner for 50 ml.
 • Glycolactic Skin Renewal Peel Mask fra REN giver, ved en blanding af frugtsyre og enzymer, en frisk, fugtet og glødende hud. Til meget sart hud vil jeg dog hellere anbefale Skin Resonance Enzyme Peeling fra Comfort Zone, da den fra REN muligvis kan være lidt for aktiv. RENs koster 375 kroner for 50 ml og Comfort Zones koster 275 kroner for 50 ml.
 • Cleanser 27 fra Cosmetics 27 har været en yndling lige siden første afrensning og det var med vemod den blev sat på hylden over sommeren, men nu er er det tid til at blive genforenet. Balmen renser huden effektivt, men skånsomt og så er den fantastisk drøj. Der er desuden en blid exfoliering i produktet, hvilket betyder at man kan spare lidt på enzymerne. Prisen er 450 kroner for 125 ml.
 • Skin Balancin Face Oil fra Jurlique gør et genial job som hudens uldundertøj i de koldeste måneder. Denne ikke-fedtende olie både beskytter, fugter og reparerer huden ved bare et par dråber under eller blandet i din dagcreme. Olien koster 350 kroner for 50 ml.

Ekstra tip: Du behøver ikke smide sommerprodukterne ud. Den rensende maske kan bruges lokalt på urenheder for at udtørre, det lette dagcreme kan benyttes som natpleje og de fleste skummende renseprodukter kan bruges til barbering af ben og deslige.

 1. Karen Blum

  Det er skræmmende, så mange kvinder, der ikke skifter produkter efter vejret. Og skifter de, så bruger de måske en lidt mere fugtgivende ansigtscreme. At de skifter til tykkere strømpebukser, tykkere frakker, trøjer og tørklæder synes ikke at hænge sammen med, at store dele af hudplejegardaroben også skal skiftes ud, når det bliver koldt.

  Svar
  • EvaK

   Ja det er mere end cremen der skal skiftes ud for at holde god balance vinteren over :)

   Svar
 2. Min huds vintertøj - Eva K

  […] Så nåede jeg dertil hvor kulden begynder at rive lidt i kinderne, hvilket betyder mine vinterprodukter for alvor er kommet frem fra gemmerne og skrevet på beauty-indkøbslisten. Hvis du ikke er helt sikkert på hvorfor du bør skifte dine produkter ud eller mangler mere inspiration til hvad du kan skifte over til, synes jeg du skal tjekke indlægget her. […]

  Svar