5 ting du (måske) ikke vidste gav uren hud

Det er altid frustrerende når ens hud begynder at slå ud. Særligt når man har svært ved at sætte en finger på hvad årsagen er. Det bliver ikke lettere af at det nogle gange kan være de mærkeligste små ting, man aldrig har skænket en tanke, som gør forskellen. Her er en liste med fem ting vi alle bruger som kan resultere i uren hud hvis ikke de renses ordentligt:

Mobilen
Din telefon ligger og roder rundt i tasken, bliver tabt på gulvet og pillet på af dine (og måske andres) ikke altid rene fingre. Bagefter tager du bakteriebomben op og lægger den op ad din kind og det kan godt skabe problemer. Derfor er det vigtigt at du med jævne mellemrum renser din telefon med en ordentlig rens. Hvis ikke du orker at rense den kan du også bruge headset, så behøver du slet ikke lade mobilen røre ved dit ansigt.

Hårprodukter
Da jeg for fem år siden klippede mig korthåret begyndte jeg også at bruge mange flere stylingprodukter. I den anledning fandt jeg ud af hvor vigtigt det egentlig er at holde dem væk fra ansigtet, da de meget hurtigt kan irritere huden og skabe urenheder – særligt i panden. Sørg derfor for at kun putte din voks, hårlak og så videre på ydersiden af håret og lad det hår som rører ved dit ansigt gå eau naturel. På den måde får en pæn frisure med en smuk hud under.

Makeupredskaber
Alle de pensler, buffere og/eller svampe du bruger til at lægge din makeup med skal renses ofte, da de kan udvikle sig til de rene bakteriebomber. Pensler som bruges til eye liner, øjenbryn og øjenskygge kan man godt være lidt large med, men alt hvad der bruges på ansigtet (foundation, blush, concealer) er bedst at rense efter hver gang. Hvis det virker lidt uoverskueligt kan du rense dem ugentligt og sørge for at opbevare dem et tillukket sted hvor de ikke bliver udsat for støv, skidt og snavs.

Håndklæder og sengetøj
Hvis der går for lang tid mellem udskiftning af sengetøj og håndklæder kan det være årsag til uren hud. Pudebetrækket bør skiftes en gang eller to om ugen alt afhængig af hvor nemt din hud har til at slå ud. Et håndklæde er godt at skifte ud efter højest fire ganges brug og det kan også være en rigtig god ide at have et separat som kun benyttes til ansigtet, så du også er sikker på den aldrig bliver brugt til “beskidte” hænder.

Hænderne
Apropos hænder, så bærer de på utrolig mange bakterier og det er derfor en rigtig dårlig ide at have dem meget ved ansigtet. Ud over at du (selvfølgelig) ikke bør røre og pille i ansigtet, så er det også meget vigtigt at du vasker og desinficerer dem inden du går i gang med at rense dit ansigt.

 

 

 

Skriv en kommentar

Om EvaK

Uddannet kosmetolog med mere end 15 års erfaring i skønhedsbranchen – i både behandlinger og som træner samt skribent. Min mission er, at hjælpe dig til en sundere hud gennem gode rutiner og mere viden om ingredienser og produkter. Vil du have flere tips og tricks, sneak peeks på kommende indlæg, samt eksklusive giveaways, så tilmeld dig mit Beautybrev her.