5 gode råd til eksfoliering af sensitiv hud

Sensitiv hud kan være svær at pleje, særligt når det kommer til eksfoliering. Det må ikke være for hårdhændet, men skal stadig være effektivt. Opgaven bliver desværre ikke lettere af, at vi nu bevæger os ind i vinterhalvåret, hvor kulden kan være med til at forværre din huds tilstand. Det er dog ikke umuligt at få fjernet de døde og tørre hudceller uden at skade huden – du skal blot følge disse 5 råd:

Skru ned for frekvensen
Nogle har en hud som kan tåle at blive peelet 3-4-5 gange om ugen, men det kan sensitiv hud ikke. På en sart hud med tendens til rødme, irritation og yderliggende blodkar, er det maksimalt 1-2 gange ugentligt (alt efter produkt) du må hive peelingen frem. Hellere en gang for lidt, end en gang for meget.

Vær blid
Bruger du et produkt med korn, er skrubbe-teknikken yderst vigtig. Du må aldrig presse, aldrig. Hav et meget let tag på produktet og brug cirkulære bevægelser, så kornene let følger med rundt. På den måde risikerer du ikke at ridse eller irritere huden undervejs.

Fjern skånsomt
Når peelingen skal af huden, er det ikke helt ligegyldigt hvordan du gør. Brug aldrig varmt vand – kun lunkent – da dette vil udtørre huden og gøre den mere sensitiv. Håndklædet skal kun bruges til at duppe huden (næsten) tør med, ikke tørre det rundt i ansigtet. Det er for hård kost for sart hud, særligt efter en eksfoliering.

Følg efter med maske
Du kan med fordel slutte eksfolieringen af med at bruge en beroligende maske, hvis din hud skulle reagere på behandlingen. På den måde kan du hurtigt dæmpe rødme og få tilført huden ekstra fugt, så den bliver mere modstandsdygtig.

Bevar fugten
Det er vigtigt at holde en sensitiv hud fugtmættet, da en tør hud vil blive endnu mere sart. Husk derfor at påføre serum/creme imens huden stadig er lidt fugtig. På den måde vil din hud bedre kunne optage produkterne og låse fugten inde.

Mine favoritter til eksfoliering af sensitiv hud:

  1. Jurlique Daily Exfoliating Cream eksfolierer huden effektivt ved hjælp af mandel, hvedeklid og sesamfrø. Cremen er så skånsom, at den kan bruges dagligt.
  2. Glo Therapeutics Pumpkin Enzyme Scrub bruger en blanding af bløde korn fra dadelkerne og enzymer fra græskar til at fjerne død/tør hud og stimulere cellefornyelsen.
  3. Clarisonic Cashmere Cleanse kan bruges til alle deres børster og har ekstra lange og bløde hår, så den renser og eksfolierer huden grundigt uden at skade den.
  4. Comfort Zone Skin Resonance Peeling er en kornfri peeling som blidt eksfolierer huden med blandt andet frugtsyre (AHA) og enzymer fra ananas.