Smashbox Double Exposure øjenskyggepalette

Efter en længere periode, hvor jeg ikke har magtet øjenskygger og i stedet er gået all-in på hud og læber, har jeg igen fundet min mojo. Det er i høj grad paletter som denne fra Smashbox der gør, at jeg gladeligt ofrer de ekstra 10 minutter på makeuppen om morgenen.

Double Exposure paletten indeholder 14 øjenskygger som enten kan bruges våde eller tørre – så du har altså 28 farver i samme palette. Paletten har en solid, men let, indpakning med et magnetisk klap-låg. Indeni findes (udover øjenskyggerne) et stort spejl og en dobbeltsidet pensel – én ende til tør brug og én til fugtig.

De har også vedlagt en lille brochure med guides til hvordan du bedst lægger øjenskygge på seks forskellige øjenformer (mandel, runde, opadvendte, nedadvendte, monolid og hooded), hvilket jeg synes er genialt. Tipsne er meget nyttige og gør sig ikke kun gældende ved brug af Double Exposure, men til påføring af alle øjenskygger.
smashbox_double_exposure_palette_2
Ved første øjekast var jeg dybt forelsket. Alle farverne ser skønne ud – helt fra den dybe blå til den lyse cremefarve. Ud af de 14 øjenskygger er 3 matte, 4 satin og 7 shimmer og der er både varme og kølige undertoner. Jeg kan se mig selv bruge alle farverne, men det er de seks til højre i paletten jeg er mest forfalden til.
smashbox_double_exposure_palette_3
smashbox_double_exposure_palette_4
Da jeg swatchede farverne på armen performede nogle af farverne mindre godt. Midnight, Temper, Fig og Espresso halter på pigmenteringen. Resten gled fint på og dækkede godt. Jeg valgte dog alligevel at bruge Fig til mit look (som du kan se nederst i indlægget) og det fungerede med en primer under, så jeg glæder mig til at se om de tre andre følger Figs eksempel.
smashbox_double_exposure_palette_5
Når øjenskyggerne bruges med en fugtet pensel bliver de 14 farver enten dybere, mere metalliske eller glitrede. Underligt nok oplevede jeg at Noir og Espresso blev mindre intense brugt med vand, mens de resterende blev mere sprælske. Midnight blev til en vanvittigt smuk, dyb blå med metallisk finish og Temper gik ligeledes fra not til hot ved hjælp af lidt Fix+ sprayet på penslen.

En ting jeg sætter stor pris på ved Double Exposure er, at der ikke kommer en “belægning” på øjenskyggerne når der har været en fugtig pensel i dem. Det er ellers noget jeg har oplevet med en del andre mærker, hvis jeg har været dristig nok til at prøve dem våde. Double Exposure farverne tørrer hurtigt igen og bliver så gode som nye.
smashbox_double_exposure_palette_6

Nogle af farverne er bedst tørre, andre når de er brugt med fugtig pensel og så er der Espresso som fejler uanset hvad jeg prøver. Det er dog let sluppet, for alle paletter jeg har indeholder én eller flere farver som ikke lever op til standarden af resten af paletten – selv min elskede Semi-Sweet fra Too Faced har et par fusere.

For at få Double Exposure til at spille, er det vigtigt med en god primer under (hvilket jeg altid bruger), men så er øjenskyggerne også nemme at lægge på og tone ud. Den vedlagte brochure og farveudvalget trækker meget op. I en tid hvor der nærmest kun er paletter enten i nude eller vilde pangfarver, er det rart med en palette som både kan byde på uundværlige klassikere som sort, brun og creme, men også giver plads til leg med blå, lilla og rose gold.
smashbox_double_exposure_palette_7
Her til sidst får i lige det første look jeg lavede med paletten. Jeg har brugt Quartz i øjenkrogen, Veiled (meget let) under brynet, i og over globelinien har jeg lagt Flushed og til sidst Fig på både øverste og nederste øjenlåg. Alle farverne brugte jeg tørre og på en “bund” af Smashbox Photo Finish Primer Water og MACs Paint Pot i farven Painterly.

Smashbox Double Exposure paletten koster 350 kroner og er i butikkerne nu.

Produktet er tilsendt til anmeldelse