Hudplejetrenden du ikke må springe over

Vi vesterlændinge har længe ladet os inspirere af koreanske kvinder, når det handler om skønhed. Først var det BB creams, nu er cushion foundations godt på vej og det næste skridt er deres 10-trins rense-/plejeritual af ansigtet. K-beauty er stort — være det ritualer eller produkter — og det bliver kun større, så hold godt øje med det. Ikke bare fordi det er spændende, men fordi koreanerne har fat i den lange ende, når det kommer til skønhed. I dag skal vi snakke om den næste K-beauty tendens, der bliver mainstream i vesten, nemlig double-cleansing.

Hvad er double-cleansing?
De to første trin i 10-trins rense-/plejeritualet koreanske kvinder bruger (og vi vestlige kvinder er begyndt, at få øjnene op for), kaldes double-cleansing. Rens og rens igen. Det lyder muligvis overflødigt og klinger dobbeltkonfekt i dine øre, men der er en mening med galskaben. Jeg vil endda sige, hvis du kun skal adoptere ét (eller to) ud af de 10 trin, bør det være double-cleansing.

Hvorfor er to gange rens bedre end én gang?
Der findes to slags snavs på huden, når dagen er omme: det fedtopløselige (makeup, solcreme, overskudtalg) og det vandopløselige (støv, døde hudceller, sved). For at få bugt med begge dele, er det nødvendigt med to typer renseprodukter. Du er altså nødt til at fjerne alt det overfladiske for at komme ned og virkelig rense huden. Bruger du kun ét renseprodukt én gang, vil du i bedste fald kun fjerne makeuppen. Udover at renseolien let fjerner makeup, mascara (farvel, vatrondeller) og fedtstof, virker den også plejende.

Hvordan gør jeg?
Olierne kommes som regel på en tør hud, masseres godt ind i huden og blandes herefter op med lidt vand for lettere at kunne fjerne den igen. Alle hudtyper kan bruge en renseolie, så ingen grund til at springe over blot fordi man ligger i det fedtede ende af hudtypeskalaen.

Bagefter griber du fat i et skummende renseprodukt, men det er ikke ligegyldigt hvilket du bruger. Dette renseprodukt skal vælges udfra din hudtype, eftersom det er denne du bruger til at rense huden og ikke blot til at fjerne produkter fra overfladen. Udover at rense din hud, vil det skummende renseprodukt også fjerne eventuelle rester af renseolien. Dette efterlader huden ren, frisk og klar til at tage imod dine plejende produkter som serum, essens, ampuller og creme.

Virker det?
Jeg har altid selv renset dobbelt, men i stedet for olie, har jeg brugt micellar water. I et par måneder nu, har jeg brugt olie og skum — og det virker. Når jeg har fjernet makeup med micellar water og efterfølgende brugt renseprodukt (typisk en rensemælk eller -balm) med min Clarisonic, har der været masser af foundation i børsten. Efter jeg skiftede over til olie, ser jeg næsten ingen farve fra makeuppen. Huden ser friskere ud og føles renere, så jeg synes helt sikkert det er de ekstra minutter værd.

Hvilke produkter skal jeg bruge?
Er du blevet fristet til at hoppe med på double-cleansing trenden, skal du bruge to produkter: en renseolie og et skummende renseprodukt. Vær opmærksom på, at det renseprodukt du bruger ikke er for affedtende (med mindre du døjer med meget fedtet hud). Er du ikke så pjattet med med olie, kan du bruge en balm i stedet — de føles mindre fedtede og opløses lettere af vandet. Nedenfor kan du se et udvalg af mine favoritter.

double-cleansing_produkter

 1. REN No. 1 Purity Cleansing Balm (299 kroner)
 2. African Botanics Pure Marula Cleansing Oil (620 kroner)
 3. Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil (220 kroner)
 4. Jurlique Rose Moisture Plus Moisturising Cleanser (185 kroner)
 5. Sensai Silky Purifying Creamy Soap (375 kroner)
 6. Comfort Zone Active Pureness Cleansing Gel (195 kroner)
 1. Gitte

  Tak for tip :-).
  Men: Hvad er de ni andre trin?
  Mvh

  Gitte

  Svar
  • EvaK

   Det kommer jeg mere ind på i et andet indlæg. Så kig forbi bloggen på onsdag ;)

   Svar
 2. Lone H

  Ej hvor lyder det spændende. Jeg har netop købt olie rensen fra Elizabeth Arden og ville bruge den alene. Men nu skal jeg da klart prøve at bruge begge dele i aften.

  Svar
  • EvaK

   Glæd dig, den er virkelig lækker og fjerner al makeup – uden anstrengelser :)

   Svar
 3. Chris

  Kan klart anbefale renseolien fra Sensai også – den er skøn og jeg stemmer klart for dobbeltrensning.

  Svar
 4. Anne

  Skal renseprodukt nr 2 helst være skummende? Oplever desværre ofte at min hud bliver tør og irriteret af skummende renseprodukt. Kan renseprodukt nr 2 også bare være en rensemælk eller renselotion/creme?

  Svar
  • EvaK

   Teknisk set, kan du godt bruge et lotion eller mælk. Jeg vil dog sige, at det virker bedre med en skummende rens. Nu ved jeg ikke hvilken type du har brugt, men der findes efterhånden mange som tager hensyn til tør og sensitiv hud. Det er også vigtigt at være nærig med doseringen. Jo mere du bruger, jo mere udtørret/irriteret bliver huden. Jeg bruger ikke mere end hvad der svarer til en peanut :)

   Svar
 5. Anita christensen

  Glæder mig til næste trin . har brugt dobbeltrens igennem længere tid og det er lækkert ,ingen make-up rester inden creme .sådet virker

  Svar
 6. Comfort Zone Essential: Effektive og milde renseprodukter - EvaK.dk

  […] Face Wash (god som trin 2 i double cleansing og/eller til kombineret/normal […]

  Svar