4 beautytrends fra 2016 der gerne må følge med os ind i det nye år

I januar lavede jeg en liste over makeuptrends fra 2015, som jeg ikke ønskede vi fortsatte med i 2016. Den holdte (desværre?) ikke og derfor vender jeg bøtten og prøver en anden tilgang. Så her får du de fire beautytrends fra 2016 som jeg håber vil følge med os ind i det nye år:

cleansing_oils
Pañpuri Purifying Oil // Erborian Solid Cleansing Oil // Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil

1. Renseolier
De har altid været der, men i øjeblikket peger spotlyset på renseolierne og det kan vi takke de koreanske kvinder for. Renseolien er nemlig det første trin i double-cleansing metoden – en del af den populære (og meget omfattende) koreanske hudplejerutine. Flere og flere vestlige brands, har nu opdaget den voksende trend og begynder enten at lancere nye renseolier eller puste nyt liv i deres “gamle”. F.eks. har Elizabeth Arden netop lanceret deres Ceramide Replenishing Cleansing Oil og når sådan en gammel traver springer med på trenden, ved vi den er kommet for at blive.

Derfor skal du hoppe på trenden: Den koreanske double-cleansing metode kan alle benytte, uanset hudtype. At starte med en renseolie, sikrer at al makeup og overskudstalg fjernes, så huden kan renses grundigt efterfølgende.

Du kan læse mere om double-cleansing i indlægget her

Sådan gør du: Når du skal rense huden om aftenen, starter du med at putte renseolien på tør hud. Med den, opløser du makeup, mascara og overskydende fedtstof. Kom lidt lunket vand på hænderne og massér ansigtet igen, for at opløse olien. Skyl af og rens huden grundigt med dit normale renseprodukt.

makeup_nyheder_1
Lancôme Juicy Shaker og YSL Le Cushion Encre de Peau

2. Cushion makeup
Tilbage i august prøvede jeg mit første cushion-produkt (du kan læse om Lancôme Miracle Cushion her) og her – seks måneder senere – vælter det frem med cushion-produkter. Først kom foundations og bronzers og nu er der blushes, læbeprodukter og color correctors på vej. Hvad der før kun kunne findes på eBay fra sydkoreanske beautybrands, kommer nu på det danske marked fra kendte mærker som MAC, L’Oréal og Yves Rocher.

Derfor skal du hoppe på trenden: Cushion-produkter er Guds gave til den travle kvinde, der ønsker en flot makeup. Disse produkter er skabt til, at skabe en smuk og naturlig makeup, uden anstrengelser. Cushion makeup er nemt, bekvemt og hurtigt.

Sådan gør du: Snakker vi cushion foundation/bronzer, kan du bruge din foretrukne pensel/børste for en let dækning. Ønsker du en let-medium dækning, kan du benytte applikatoren der følger med disse produkter. Cushion foundations er meget lette at arbejde med, så hvis du har fundet den rette nuance, er den praktisk talt “idiotsikker”.

lancome_juicy_shaker_2016
Lancôme Juicy Shakers

3. Lip oils
Efter et par år med fokus på læbestifter i alle regnbuens farver – og helst i flydende format med mat finish – vender vi skuden 180 grader. Nu skal der mere fokus på, at pleje læberne. Læbeolierne er med pigment, så vi siger ikke helt farvel til de faverige læber. Det er bare mere nedtonet, naturligt og glossy. YSL har været på banen med deres Volupté Tint-in-oil læbeolier i et års tid og nu er bl.a. GOSH og Lancôme også klar med deres versioner af læbeolien.

Derfor skal du hoppe på trenden: Jeg kommer aldrig til at sige farvel til mine læbestifter, men jeg ser læbeolierne som en måde at give mine læber en velfortjent pause fra de mange (og til tider udtørrende) læbefarver jeg bruger. De er en fin måde at kombinere lidt lækker farve med grundig pleje og perfekt til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt.

Sådan gør du: Nogle læbeolierne har en del pigment og afgiver en god portion farve, andre giver kun et strejf af pink/rød. Derfor skal du først og fremmest beslutte dig for, hvor meget farve du er interesseret i. Alle olierne plejer og hjælper med til at forebygge tørre læber, men de kan ikke erstatte læbebalmen.

ud_color_correctors
Urban Decay NAKED SKIN Color Correcting Fluids

4. Color correctors
Bare på en enkelt måned har jeg set YSL udvider Touche Éclat linjen med tre Neutralizer Color Correctors, Urban Decay udvider deres NAKED linje med fem nye Color Correcting Fluids og mærker som Smashbox, Lancôme og Tarte er lige i hælene på dem.
I slutningen af 2015 begyndte vi at se no makeup-makeup trenden, men det var kun begyndelsen. Vi skal i højere grad ind og korrigere de småfejl vi har (rødme, mørke rander, etc.), så vi kan minimere brugen af foundation, concealer og pudder. Med color correctors kan du opnå et mere naturligt look, men stadig arbejde med de småting der generer dig.

Derfor skal du hoppe på trenden: Jo mere krudt du bruger på at forberede huden med hudpleje, color correctors og primers, jo mindre foundation behøver du. Du kan opnå en “perfekt” hud, der stadig ser naturlig ud og ikke føle du har en maske af makeup på.

Sådan gør du: Grønne correctors reducerer rødme, fersken fjerner mørke rander, gul giver glød, pink lysner mørke områder (hyperpigmentering) og lilla neutraliserer gule undertoner. Du kan vælge én eller du kan bruge alle fem. Brug dem udelukkende på de områder, hvor problemet er, eftersom målet er at udligne de forskelle der er i huden. Slut af med et let lag foundation og nyd dit smukke og naturlige ansigt.

  1. Tina Hoffbeck

    Tak for god inspiration,
    jeg prøver at holde mig så pæn som muligt og gode råd er jo altid godt at samle til sig.

    Aften hilsner og glædelig juletid og snart et super godt nytår:-)

    Svar