Uundværlig sommermakeup

Om sommeren ændrer jeg min makeuprutiner/-produkter markant. Normalt er jeg mest til pudderbaseret makeup, men når varmen trykker griber jeg efter cremeprodukterne. Den primære årsag til dette er, at som sommeren vil jeg heller bruge makeup med lidt shine og et naturligt look. Desuden er det lettere at friske makeuppen op på farten, hvis jeg bare kan bruge klør fem og skal jeg have solcreme på i løbet af dagen, gør disse produkter det også lettere at tage endnu et lag makeup på.

I dette indlæg kan du se hvilke produkter jeg sværger til i løbet af sommeren.

Cushion foundation
cushion_foundation

Cushion foundations er dejligt nemme at bruge og giver en smuk, naturlig hud med en pæn glød. Desuden har de også en let kølende effekt, hvilket er perfekt på varme dage. Det største plus ved denne type foundation er dog, at den er praktisk at have med på farten. Når man skal putte solcreme på flere gange om dagen, er det dejligt at kunne friske makeuppen op — uden at skulle have store flasker foundation og tilhørende børster med i tasken.

Mine favoritter er Yves Rocher Pure Light Foundation Cushion (219 kroner) og Lancôme Miracle Cushion Foundation (335 kroner).

Bronzer
bronzers

Om sommeren bruger jeg bronzer hver eneste dag. Jeg elsker den friskhed, varme og glød de giver huden, hvilket også er grunden til jeg bruger dem i næsten hele ansigtet — og på kroppen. En stor fluffy børste en tur ned i bronzeren og bagefter rundt ved hårgrænsen og på kinderne, gør en verden til forskel. Hvis jeg kun måtte bruge ét makeupprodukt om sommeren, ville det være en bronzer.

Mine favoritter er Guerlain Terracotta Bronzing Powder (380 kroner i Sephora), Sephora Sun Disk Bronzer (170 kroner i Sephora) og Urban Decay Beached Bronzer (210 kroner).

Highlighter
highlighters

Highlighters bruger jeg uanset sæson, men om sommeren er jeg mere rundhåndet med dem. Jeg kan ganske enkelt ikke få nok og jeg bruger dem både på øjnene, under brynet, på kindben, over brynet, på næseryggen og hvor jeg ellers kan finde på. Bare husk på, at det er vigtigt highlighteren giver huden glød og ikke glimmer, så undgå de grynede og meget glitrende af slagsen.

Mine favoritter er The Balm Mary Lou-manizer (125 kroner), Anastasia Beverly Hills Glow Kit (519 kroner) og Urban Decay Afterglow Highlighter (210 kroner).

Creme blush
creme_blush

Jeg bruger mest pudderblush, men i øjeblikket griber jeg efter de cremebaserede. Det er hurtigt, nemt og ligesom med cushion foundations, er de lette at friske op i løbet af dagen. Det er særligt de nye Wonderful Cushion Blushes (170 kroner) fra Sephora, jeg kigger efter i øjeblikket. Et lille tryk på tuben får blushen frem i den smarte svamp og kan duppes direkte på kinderne. Så bliver det vist ikke lettere at tage makeup på. De nye LA Lights Lip & Cheek Color Sticks (195 kroner) fra Smashbox er også vældig smarte, da farven kommes direkte på kinderne (eller læberne) og bagefter bruges svampen i bunden til at tone farven ud med. Er du mere til at bruge fingrene eller en pensel, er Make Up For Evers HD Blush (230 kroner i Sephora) lige noget for dig.

Lip gloss
lip_gloss

Selvom jeg bruger læbestift året rundt, har jeg ofte mere lyst til at smide en lip gloss på om sommeren. Nogle gange bruger jeg dem alene, andre dage kommer de over en lip liner og andre gange putter jeg lidt ovenpå min læbestift. Jeg elsker den måde de får læberne til at se fyldige og juicy ud på — det passer perfekt til sommer. I gamle dage synes jeg alle lip glosses var fedtede og klistrede (hvilket er grunden til jeg blev en læbestiftelsker), men i dag findes der (heldigvis) masser læbeprodukter som giver den ønskede mængde gloss, uden klisterfister.

Mine favoritter er Lancôme Juicy Shaker (175 kroner), Maybelline Color Elixir (89,95 kroner) og Marc Jacobs Enamored Lip Laquer (230 kroneri Sephora).

Vandfast
waterproof

For at holde makeuppen på plads, trods sved, vand og solcreme, skal der nogle gode vandfaste produkter på banen. Det er især min mascara, eye liner og bryn jeg kræver lidt mere af om sommeren. Der er ikke noget værre end bryn der ser gnidret ud, en mascara der giver pandaøjne eller en winged liner som ender på kinderne. De tre produkter på billedet ovenfor rykker sig ikke ud af stedet, i hvert fald ikke før der kommer en god makeupfjerner på banen og derfor er de uundværlige på ferien eller festivallen.

Mine favoritter er Better Than Sex Waterproof Mascara (190 kroner i Sephora), Make Up For Ever Aqua Cream (185 kroner i Sephora) og Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade (219 kroner).

 1. Lone H

  Tak for et fedt indlæg. Syntes bestemt at den der cushion fra Yves Rocher ser spændende ud. Men hvordan vælger jeg farve når jeg ikke kan prøve første ? Har du et godt fif ? Kh Lone

  Svar
  • EvaK

   Ja, det er lidt af en udfordring når det foregår over nettet desværre :/ Det bedste jeg kan hjælpe med er, at jeg umiddelbart vil mene Rose 200 eller Beige 200 til en klassisk lys, skandinavisk hud – med mindre du er meget solbrun ;) Du kan evt ringe til dem på 33 33 04 70 og høre mulighederne for at sende den tilbage, hvis ikke farven matcher :)
   Kh
   Eva

   Svar