6 smarte tips til brug af Kat von D makeup

Da jeg sidste år mødte Kat von D Beauty’s global artist, Erik Soto, fik jeg en masse guldkorn med på vejen. Jeg så på mens han lagde makeup og delte små tips og tricks til, hvordan du får mest muligt ud af dine Kat von D produkter. Her får du de seks bedste tips:

1. Bland primer og foundation
Kat von D Lock-it Foundation har en meget høj dækkeevne. Det kan være fint i nogle tilfælde, men af og til er det rart med en mere naturlig base. Ved at blande Lock-it Foundation med hendes Lock-it Featherweight Primer, kan du selv justere hvor meget din foundation skal dække. Med disse to produkter kan du skabe alt fra en fuldt dækkende base til en let farvet dagcreme, så behøver du ikke binde dig til en bestemt dækkevne eller have skabet fuld af forskellige foundations.

2. Lav din egen blush
Der er endnu ingen Kat von D blushes på det danske marked, men det er der heldigvis råd for. Erik Soto viste hvordan man nemt kan blande sin Lock-it Featherweight Primer med en smule Everlasting Liquid Lipstick, for at skabe en let, cremet og høj pigmenteret blush. På grund af primeren, bliver farven let at tone ud, men den beholder stadig sin lange holdbarhed.

3. Hold læberne adskilte
Apropos Everlasting Liquid Lipstick, så er her et uundværligt tip til at få mest muligt ud af de flydende læbefarver. Når farven er påført, skal du holde læberne adskilte indtil den er tør (det går hurtigt). Ikke noget med det klassiske gnide-læberne-sammen “trick”. Lader du læbestiften tørre inden du lader læbene røre hinanden, sikrer du at farven lægger jævnt, ikke klistrer og holder i mange timer frem.

4. Giv din eye liner et bad
Når der bruges flydende eye liner, er det ofte ovenpå en øjenskygge. Hver gang du bruger den, vil din eye liner samle en smule øjenskygge op og til sidst stoppe til. Hvis dette sker, skal du blot holde din eye liner (selve tippen) under lunket vand i et minut eller to. Vandet skyller øjenskyggen ud af de små hår og når den er tør igen, vil den være så god som ny.

5. Korrigér din øjenform
Ét af de mest geniale produkter fra Kat von D Beauty, er hendes Shade+Light Eye Contour palette. Paletten består af 12 matte øjenskygger i både mørke og lyse, samt varme og kolde farver. Med denne palette kan du korrigere både formen på dine øjne, men også afstanden på dem (og heldigvis følger der en guide med som hjælper dig på vej). Tænk på paletten som basen for din øjenmakeup. Brug den til at rette til og justere, put derefter farver på — dette er en basis palette som skal komplimentere din andre øjenskygger.

6. Directional blending
Om det gælder dine øjenskygger eller contouring, er dette et tip du bør tage til dig. Når pudderbaserede produkter skal tones ud (blendes), benytter de fleste den teknik, hvor du bruger en blød pensel/børste og virvler den rundt i kanterne. Denne måde giver dog ikke megen kontrol og øjenskyggen kan hurtigt komme til at se mudret og ujævn ud. Prøv i stedet ‘directional blending’, hvor du bruger en lidt fastere pensel (stadig blød) og laver små, korte strøg i én retning — nedefra og op. Dette vil give en flot, blød overgang, men en mere kontrolleret og koncentreret.

 

 1. Dzejna

  Hej Eva
  Mange tak for dine tips af Kat von D make-up :)
  Har dog lige et andet spørgsmål, hvis du skulle anbefale en lilla mat læbestift, enten alm eller liquid, hvilken en skulle det så være?

  Svar
  • EvaK

   Nu ved jeg ikke om du er mest til mørke eller lidt lysere lilla, men jeg er rigtig glad for Kat von D L.U.V (findes både i flydende og fast), LA Splash i Criminal (flydende) og Instigator fra MAC (fast).

   Svar
   • Dzejna

    Mange tak for svar :)
    Jeg er mest ude i de mørke farver, men jeg skal da helt sikkert tjekke de 3 farver ud :)

    Svar
    • EvaK

     Instigator er den eneste helt mørke, men synes også de to andre er et kig værd ;)

     Svar
     • Dzejna

      Har godt lige googlet de forskellige farver og jeg tror at Instigator bliver købt :) så tak for hjælpen :)