Luksus vs budget: Enzympeeling

Begge produkter er sendt til mig af firmaerne

Vi fortsætter lidt endnu med ‘Luksus vs budget’ indlæggene og denne gang handler det om enzympeeling. For nogle måneder siden, fik jeg tilsendt en enzympeelig fra mærket Ziaja og besluttede mig for at stille den op mod min gamle favorit Skin Resonance Peeling fra Comfort Zone.

For at kunne mærke forskellen bedst muligt, har jeg brugt Comfort Zones i venstre side af ansigtet og Ziajas i højre. De er blevet brugt 1-2 gange om ugen i 4-5 uger.

Ziaja Sensitive Skin Enzyme Peeling (38 kroner for 60 ml)
Ziajas peeling har konsistens som en cremegel og ingen duft. Den føles kølende på huden, hvilket varer ved i halvdelen af de 10 minutter den sidder på. Jeg har ikke oplevet den ‘prikkende’ fornemmelse, der typisk er ved enzympeelinger. Det giver selvfølgelig mening (at den ikke er “skrap”) i og med den er til sensitiv hud, men jeg savnede at mærke der skete noget.
Peelingen er relativt nem at skylle af, men du skal være grundig. Det er som om den afviser vandet i første omgang og skal derfor have en tre-fire vandpjask før den er helt borte. Huden føles glat og blød efter brug, men også en smule tør. Effekten synes jeg ikke varede forfærdeligt længe. Allerede på 2.-3. dagen havde jeg behov for at bruge den igen. Det passer selvfølgelig fint med at den skal bruge 1-2 gange om ugen, men følte alligevel det var en semi-kort fornøjelse med den glatte, bløde hud.

Comfort Zone Skin Resonance Peeling (245 kroner for 50 ml)
Comfort Zones peeling har — ligesom Ziajas — en cremegel konsistens, men denne er også tilsat en mild duft. Peelingen føles kølende på huden i de fleste af de 10 minutter virketiden varer. Peelingen har en let prikkende følelse, men ikke noget voldsomt og uden tvivl noget selv sarte hudtyper kan tåle.
Skin Resonance skylles meget let af. Jeg bruger én håndfuld vand til at opløse peelingen med og én mere til at skylle det hele af med. Når peelingen er fjernet og huden tørret, føles det rart. Huden er glat og blød, samt meget fugtet — den føles i balance og beroliget. Effekten holder noget længere end Ziajas. Jeg føler kun det er nødvendigt at bruge Comfort Zones peeling en enkelt gang om ugen, hvilket (i mine øjne) retfærdigører den højere pris.

Og vinderen er…
Der er en grund til, at Comfort Zones Skin Resonance Peeling har været en favorit i så mange år. Den er supergod. Skin Resonance peelingen er mild, effektiv og har en langvarig virkning. Ziajas er ikke dårlig, slet ikke. Desværre trækker det ned, at min hud føles tør efter brug og at effekten er kortvarig. Har du eksempelvis parfumeallergi (eller bare gerne vil undgå dufte) er Ziajas et ganske udemærket alternativ, men den slår ikke Comfort Zones — heller ikke selvom prisen er meget fair.

 1. Nanna

  Dejligt du anmelder. Jeg har dog en hel anden oplevelse. Jeg vil give dig ret i, at den føles en smule tør, men jeg kunne absolut ikke se forskel på den fra Comfort Zone. Jeg synes, den var penge ud ad vinduet. Jeg føler virkelig, at Ziaja giver en pæn, ny jævn, glød :) Men tak for din anmeldelse – og jeg er HELT med på den med REN, det er den bedste, hvis du spørger mig :)

  Svar
  • EvaK

   Ja, det betyder en del hvilken hud det er der prøver produktet ;) Der skal intet til før min hud bliver dehydreret og derfor trækker det meget ned, at Ziajas efterlader huden tør. Har man til gengæld en mere fedtet hud, vil det sikkert føles som et plus ;)

   Svar