5 lækre ansigtsmasker med ler

Især om sommeren (selv når den er så sløj som den har været i år) fedter min t-zone til og derfor bruger jeg ofte lermasker. De absorberer det overskydende talg (fedtstof) og efterlader huden fin og mat. De rigtig gode af slagsen undlader desuden at udtørre huden — hvilket er vigtigt hvis du f.eks. står med en kombineret hud — og fem af dem kan du læse om lige her.

Comfort Zone Active Pureness Mask (215 kroner)
Dette er den ældste favorit på listen og jeg tror den er blevet reformuleret to gange siden jeg startede med at bruge den. Active Pureness Mask er heldigvis kun blevet bedre med årene og den ligger stadig efter 10 år(!) øverst på min liste over lermaske-favoritter. Masken indeholder bl.a. kaolin og bentonite, hvilket begge er gode ingredienser når det gælder en fedtet og/eller uren hud. Konsistensen er cremet og masken virker ikke udtørrende på huden — selv hvis du bruger den på områder med normal hud.

Biotherm Skin Best Wonder Mud (390 kroner)
Udover ler er Wonder Mud spækket med antioxidanter, hvilket gør den perfekt til alle os der bor i byen (ingen grund til at lade forurening speede ældningsprocessen op). Desuden indeholder masken få og små afrundede korn, så du også får en blid eksfoliering af huden. Et stort plus ved Wonder Mud er at den kun skal sidde på i tre minutter, hvilket gør det mere overskueligt at få den brugt. Masken kan bruges af alle hudtyper, så her kan selv dem med en smule sensitiv hud være med.

African Botanics Mineral Cleansing Mask (890 kroner)
Prisen på denne maske er ikke lav, men den er pengene værd (hvis man har dem til rådighed). Konsistensen er let og luftig — nærmest mousse-agtig — og den føles dejligt kølende på huden. Udover at opsamle overskudstalg (fedstof), virker Mineral Cleansing Mask også stimulerende på cellefornyelsen og øger cirkulationen i huden. Dette gør den perfekt til en mere moden hud som ønsker at kombinere en dybere rensning af huden med anti-age pleje.

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Mask (400 kroner i Sephora)
Jeg elsker at PTR maskerne er så store i størrelserne (denne er f.eks. dobbelt så stor som Biotherms Wonder Mud), for bruger mine ofte og derfor løber jeg hurtigt tør. Irish Moor masken indeholder bl.a. mudder fra de irske heder, alger og aktivt kul, hvilket gør masken ideel til at fjerne overskudstalg, rense huden i dybden og samtidig tilføre fugt og give huden glød. Efter brug føles min hud ren og frisk, samt ser strålende og sund ud — og effekten varer typisk i 4-5 dage.

Elizavecca Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask (ca. 72 kroner på eBay)
Sidst på listen har vi lidt af et wildcard, for den er egentlig ikke en favorit på grund sin effekt — mere i kraft af sin underholdningsværdi. Når masken er kommet på huden, bobler den op og giver dig det underligste, runde hoved. Masken virker både som en maske og rens, hvilket betyder du både kan bruge den på renset og urenset hud. Som jeg også har nævnt før, mangler jeg stadig at lave en anmeldelse på den. Synes bare den er så unik og sjov, at den fortjente en plads på listen.

 1. Line

  Elsker Wondermud. Den er hurtig og bruge og ikke irriterende på min sarte hud. Gav min kollega en prøve, og nu er hun også hooked :)

  Svar
  • EvaK

   Den har jeg stadig tilgode – måske den skulle prøves snart… :)

   Svar
 2. Favoritter lige nu // August 2016 - EvaK.dk

  […] Thomas Roth Irish Moor Mud Mask (400 kroner i Sephora) Som jeg også nævnte i et tidligere indlæg, er dette én af mine absolut yndlingsmasker med ler. Irish Moor Mud Mask renser huden, giver den […]

  Svar