Dagens tip: Lav din egen foundation

Foundation er noget af det sværeste makeup at købe. Den skal passe i farven, den skal have den ønskede dækkeevne og den skal have det rigtige finish. Og lige som du finder dig godt til rette med én, ja så bliver det sommer og du kan nu starte forfra. Sådan behøver det heldigvis ikke være, for du kan langt hen ad vejen selv justere din foundation – med de rette hjælpere – og hele tiden have lige nøjagtig den foundation du ønsker.

Find din perfekte farve
Mit største problem med foundation er, at jeg meget sjældent kan finde et perfekt farvematch. Hvis det er sket står jeg med problemet igen et par måneder senere, fordi jeg enten er blevet lysere eller mørkere på grund af mindre eller mere sol. Måden jeg løser dette problem på, er ved at købe to foundations. Selvfølgelig er det noget dyrere, men jeg synes det er penge fornuftigt brugt, når jeg kan blande mig frem til den rette farve uanset årstid. Desuden har jeg også dobbelt så meget foundation og skal derfor ikke shoppe ny mere en 1-2 gange om året.

Når jeg skal skræddersy min egen foundation farve, plejer jeg at blande dem sammen på bagsiden af min hånd med en foundation pensel. På den måde er jeg sikker på de to farver blandes helt sammen og jeg ender ikke med lyse/mørke pletter i ansigtet. Føler du dig ekstra fancy, kan du investere i en Paw Palette. Det er et armbånd med en plade på, hvor du – på hygiejnisk vis – kan blande din foundation, læbestift eller hvad du ellers kan finde på. De kommer i forskellige designs og farver og er ret cool.

Justér din dækkeevne
Nogle gange vil jeg have fuld dækning og andre gange ønsker jeg bare en farvet dagcreme, men jeg gider ikke slæbe rundt på fem forskellige foundations for at dække mine behov. Derfor plejer jeg at bruge en primer til at blande op i min full coverage foundations. Alt efter hvor meget primer jeg putter i, kan jeg skabe alt fra en høj dækning til en farvet dagcreme. Lige i øjeblikket bruger jeg Lock-it Hydrating Primer fra Kat von D fordi den også gør min makeup langtidsholdbar, men i virkeligheden kan du bruge hvilken som helst. Det er blot vigtigt du bruger en fugtgivende primer. Tricket duer ikke med f.eks. udglattende, farvekorrigerende eller matterende primere.


Til venstre ser du Marc Jacobs Re(Marc)able foundation blandet (50/50) op med hans Undercover Primer og til højre ses Re(Marc)able “ufortyndet” – stor forskel i dækning.

Skab dit eget finish
Jo højere dækkeevne din foundation har, jo mere mat vil den typisk også være. Det er bare ikke altid det er det finish jeg ønsker og derfor bruger jeg ofte dette trick, når jeg vil dække alt, men stadig have glød og se fugtet ud. Jeg tager min foundation og blander en smule flydende highlighter i, hvilket giver en mere levende hud. Min favorit lige nu er Dew Drops fra Marc Jacobs Beauty, som kan bruges både under, i og over foundationen. Inden Dew Drops blev lanceret, brugte jeg de tre highlightere på billedet nedenfor.

Ekstra tip: Du kan bruge alle tricks på én gang og blande to foundations med primer og lidt flydende highligher, for at skabe en smuk, ensartet hud med lækker glød.

Skriv en kommentar

Om EvaK

Uddannet kosmetolog med mere end 15 års erfaring i skønhedsbranchen – i både behandlinger og som træner samt skribent. Min mission er, at hjælpe dig til en sundere hud gennem gode rutiner og mere viden om ingredienser og produkter. Vil du have flere tips og tricks, sneak peeks på kommende indlæg, samt eksklusive giveaways, så tilmeld dig mit Beautybrev her.