De bedste solcremer til ansigtet – også ovenpå makeuppen

Én ting er at finde en god solcreme, noget andet – og langt mere besværligt – er at finde en god solcreme til ansigtet. I mange år valgte jeg flere gange om ugen helt at skippe solcremen, alene af den grund at min makeup blev et værre rod ovenpå den fedtede faktor. Nu har jeg endelig fået samlet nogle stykker, der fungerer glimrende under makeup, ikke fedter og føles lette på huden.

Coola Face SPF 30 Cucumber (289,95 kroner, Magasin)
En let og behagelig solcreme med frisk duft af agurk (fåes også uden duft), som altid fungerer under makeuppen – selv den tungere af slagsen. Cremen trænger hurtigt ind i huden og efterlader ikke ansigtet spøgelseshvidt.

A-Derma Protect SPF 50+ (129,50 kroner, Apotekeren.dk)
Høj faktor, men stadig åndbar – lige som jeg kan lide det. Et andet plus ved A-Derma solcremerne er, at de findes til forskellige hudtyper. Dette er min go-to solcreme, når jeg skal sydpå.

Pudderdaaserne Musthave Alt I En Beskyttelse (245 kroner, Matas)
Dette er den nyeste favorit blandt de seks. Helene og Katja har lavet en let og lækker solcreme (med lidt farve), som samtidig er en perfekt base for makeuppen. Særligt min fedtede t-zone har nydt godt af den, så jeg har nærmest ikke haft brug for at pudre næsen i løbet af dagen.

Secret Key Snail Repairing Sun Cream (33 kroner, eBay)
Jeg ved jeg har nævnt min favoritsolcreme fra Korea en del gange før, men den ligger stadig højt på listen i år. Desværre har jeg haft svært ved at finde forhandlere, så finder du den derude kan jeg kun råde dig til at shoppe et lager hjem.

Coola Face SPF 30 Makeup Setting Spray (319,95 kroner, Magasin)
Det har altid undret mig, at ingen har lavet dette noget tidligere. Setting sprayen fra Coola har en høj faktor og ødelægger ikke makeuppen, selvom den påføres adskillige gange om dagen. Den kommer til at være fast inventar i min taske i al fremtid.

 1. Ann Marie Hjerrild

  Hej Eva. Kender du den fra Filorga – en solcreme til ansigtet i faktor 50. Man kan også få den i en slags setting spray til at spraye ovenpå make-up. Ligesom den fra coola – men med højere faktor. Hvis du kender dem, vil jeg super gerne høre din erfaring med dem :-) Jeg har nemlig selv fedtet på næse – t-zonen, men syntes måske faktor 30 er for lidt iforhold til pigment pletter :-( På forhånd tak – hilsen Ann Marie

  Svar
  • EvaK

   Nej den har jeg desværre ikke prøvet, men jeg vil helt sikkert prøve at se om jeg kan få fingrene i den :)

   Svar