De 4 ting der får din hud til at ældes hurtigere

At blive ældre er der ingen skam i, men jeg er ikke interesseret i at min hud ældes hurtigere end nødvendigt.
Der er især fire ting der accelererer aldringsprocessen af huden og dem skal vi snakke om nu – og hvordan du bremser dem.

Lad os tage dem hver for sig:

Solens stråler

Jo jo, den har vi hørt mange gange før, men det er altså én af hovedårsagerne til tab af fylde, hyperpigmentering, rynker o.s.v. For slet ikke at tale om den forfærdelige hudkræft solen også bidrager til.

Solbeskyttelse kræver en tilstrækkelig høj faktor (minimum 30, men helst 50), at den påføres HVER morgen og efterfølgende hver anden time.

Det gælder hele året – også om vinteren – faktisk også selvom du opholder dig indenfor. Vinduer er desværre ikke lavet til at udelukke UV-stråler, så på med solcremen i stuen og på kontoret.

Forurening

Forurening er nok den mest snigeren af de fire. Den er helt usynlig. Solen kan give os forbrændinger, manglende søvn kan ses med det samme og stres kan i dén grad mærkes. Men forurening kan gå ganske ubemærket hen.

Uanset om det er bilernes udstødning, madlavningsos, støvpartikler eller andet, er det vigtigt at beskytte huden bedst muligt.

Det gør du ved at holde din hudbarriere stærk (hvis du trænger til at læse det indlæg igen, kan du finde det her), bruge hudplejeprodukter spækket med antioxidanter (mine favoritter er vitamin C, vitamin E og grøn te) og en grundig afrensning hver aften inden sengetid.

Mangel på søvn

Der er en god grund til vi kalder det skønhedssøvn. Kroppen er nødt til at få hvile, for at kunne fungere optimalt – og det gælder også huden.

Sørg for at prioritere at få det antal timer du har behov for (7 timer er mit personlige sweet spot) og brug gerne tiden, inden du hopper under dynen, på at geare ned så kvaliteten af søvnen også er i top.

Jeg er selv rigtig glad for at sætte mobilen på ‘forstyr ikke’ fra klokken 20 og efter klokken 21 er den eneste app jeg bruger Headspace, hvor jeg lytter til sleepcasts mens jeg falder i søvn.

Stres/inflammation

Når vi taler stres i forbindelse med hud, er det ofte med fokus på at slå ud. Stresbumser er et problem for mange, særligt fordi det er en umiddelbar reaktion. Men egentlig er hurtig aldring (efter min mening) en værre reaktion, fordi det først ses senere, men også fordi det nærmest er umuligt at redde, når først skaden er sket.

Vedvarende stres kan forårsage inflammationer, hvilket er slemt for ikke bare huden, men for hele kroppen.

Derfor er det ekstremt vigtigt for både krop og sjæl, at du får den hvile du har brug for. Men også at du addresserer roden til den stres du måtte stå med.

Apropos hvile

Næste indlæg vil handle om en bog der var noget af en øjenåbner for mig. Det handler måden vi hviler os på og giver en rigtig god forklaring på, hvorfor vi nogle gange stadig føler os trætte – selv efter tilstrækkeligt med søvn.

Men mere om det næste gang.

Skriv en kommentar

Om EvaK

Uddannet kosmetolog med mere end 15 års erfaring i skønhedsbranchen – i både behandlinger og som træner samt skribent. Min mission er, at hjælpe dig til en sundere hud gennem gode rutiner og mere viden om ingredienser og produkter. Vil du have flere tips og tricks, sneak peeks på kommende indlæg, samt eksklusive giveaways, så tilmeld dig mit Beautybrev her.