Virale hudplejetrends du bør undgå

Virale trends er spændende, men hudplejetrends er ofte dårlige for huden. Størstedelen er skabt udfra et ønske om netop at gå viralt, men ikke at skabe værdi for seeren. Det er blikfang over funktionalitet, falske filtre og hvad som helst for at skrue op for visningerne.

De dukker op i højere frekvens end nogensinde og derfor tænkte jeg dette nyhedsbrev burde handle om det.
Derfor vil jeg nu dele min top 3 hade-trends lige nu:

At putte is på huden

Frosne agurker eller frys-selv-is lignende gadgets til at lave din helt egen hudplejeisterning florerer nu rundt på nettet. Folk æder det ligeså råt som de iskolde grøntsager, men det bør du absolut ikke.

Ideen bag er forståelig nok. Dæmp rødme, irritation, hævelser og udbrud med et kølende element – altså frossent vand.
Problemet er bare, du aldrig må putte is direkte på huden. Isen kan lave ridser i huden, hvilket øger risikoen for inflammation. Kulden kan kan også ødelægge de små blodkar (kapillærer), hvilket er en permanent skade der kun kan reddes med laserbehandling.

Brug i stedet kølende masker, genanvendelige gelemasker der kan kommes i fryseren eller afkølede ansigtsruller.

Slugging

‘Slugging’ går ud på at pakke huden ind for maksimal optagelse af underlæggende produkter og minimere fordampning af fugt. At afslutte sin aftenrutine med et sådant produkt er en god ide, men igen er det i udførslen problemet opstår.

Grunden til ‘slugging’ (hvilket er en reference til snegleslim) gik viralt så hurtigt, er fordi alle bruger vaseline til det. Det elskes, for det er et billigt og let tilgængeligt produkt. Problemet er bare, at mange mennesker slet ikke kan tåle vaseline (eller mineralsk olie) på huden og ender med tilstopninger eller udbrud af bumser.

Du kan sagtens opnå samme resultat, bare uden bivirkninger hvis du skifter et okklusivt produkt (vaselinen) ud med et semi-okklusivt produkt som f.eks. La Roche-Posay Cicaplast Soothing Repairing Balm.

Hudplejegadgets

Bevares, jeg elsker selv skønhedsboostende gadgets, men der skal være et formål med dem. Det vrimler med videoer, hvor influencere bruger fire forskellige gadgets i en enkelt hudplejerutine og det giver simpelthen ikke mening.
Jeg er udemærket klar over det gøres for æstetikken og de dertilhørende visninger, men det er ikke alle der er det og derfor er det misvisende.

Det er mere effektivt at bruge værktøjerne til én grundig massage end til at smøre de forskellige produkter på med. Desuden er flere af disse gadgets eksfolierende, hvilket betyder huden skrubbes af flere omgange i én rutine. Det kan ingen hud tåle og du ender med at over-eksfoliere, som resulterer i en ødelagt hudbarriere (læs alt om den her) med tørhed, rødme og irritation.