7 hudpleje fejl: Derfor virker dine produkter ikke

Af og til sker det, at den hudpleje vi har købt ikke giver os det resultat vi ønsker. Det er frustrerende og træls, for nu har du lige brugt penge på produkter der ikke virker.

Men udover den åbenlyse grund, at det er produktet der er “forkert”, kan der så være en anden grund til det ikke virker?

Her har jeg samlet 7 grunde der kan være årsagen til dine produkter ikke arbejder efter hensigten:

Du er ikke konsekvent

Når du finder en god hudplejerutine, er næste skridt at være konsekvent med den. Det betyder, at det der skal bruges dagligt, bruges dagligt og det der skal bruges ugentligt, bruges ugentligt.

Heller ikke noget med at hoppe meningsløst rundt i forskellige produkter. Hvis du er startet op med en creme, så bliv ved med at bruge den længe nok til effekten kan ses (med mindre du får en negativ reaktion). Giv alle dine produkter minimum 4-6 uger inden du evaluerer dem.

Du bruger produktet forkert

Med mange produkter er det essentielt du bruger dem som beskrevet. Hvis der står på et eksfolierende produkt, at det kun skal bruges én gang om ugen, er det en dårlig ide at bruge det mere end det. Over-eksfoliering er ingen joke!

Eller hvis en rens skal påføres tør hud, skal du ikke putte vand i ansigtet først.

Dette gælder også i forhold til mængden af produkt du bruger. Enten for meget eller for lidt kan påvirke effekten, så det er vigtigt du holder dig til de anbefalede doser.

Du plejer din hud efter din hudtype

Det lyder måske sært, men det kan være skuffende at pleje huden udfra din hudtype. Hvis din hudtype er tør, men de hudproblemer du vil komme til livs er rødme, tilstoppede porer eller dehydreret hud, så kommer du ingen vegne med en hudplejerutine lavet til tør hud.

Inden du shopper, bør du kigge på hvad du gerne vil ændre ved din hud og købe produkter herefter. Uanset hvilken hudtype produkterne er til.

Du rører ved dit ansigt

Du kan bruge nok så mange fantastiske produkter, men hvis du rører, piller, kradser eller klør dit ansigt dagligt, vil du ødelægge resultaterne. Det er vigtigt, vi ikke overfører snavs og bakterier fra hænderne til ansigtet.

Derfor er det også fornuftigt at skifte pudebetræk ofte, kun bruge rene håndklæder/klude efter ansigtsvask og regelmæssigt rense og vaske ting som mobil, hue, halstørklæde og andet der er i kontakt med dit ansigt.

Du bruger for mange produkter

Mere er ikke nødvendigvis bedre. Står der en uoverskuelig mængde produkter på hylden, er der stor risiko for du ender med ikke at få det brugt. Et andet problem kan være, at du får overbehandlet huden og du til sidst står med en reaktiv, sensibiliseret og stresset hud.

Bevares, du kan rigtig meget med de rette produkter – også selvom det er mange – men det kræver både snilde og erfaring, at klare uden at overstimulere huden.

Du bruger ikke solcreme

Hvis ikke du følger op med (korrekt brug af) solcreme, kunne du ligeså godt hælde produkterne i toilettet. De skadelige UV-stråler er den største årsag til hurtigere aldring af huden. Der er to ting der skal gøres for at ændre huden: arbejd på at forbedre den og fjern det der forårsager problemet.

Hvis ikke du tager solen ud af regnestykket, vil det være som at prøve at samle vand i en spand med hul i. Det kommer du ikke langt med.

Du går i seng lige efter du har påført produkter

Selvom det er helt korrekt at vi bør rense og pleje huden før sengetid, er det vigtigt ikke at gøre det *lige* inden du lægger dig ned.
Huden har brug for tid til at absorbere produkterne og det kan snildt tage en times tid. Sørg derfor altid for at udføre din aftenrutine så tidligt på aftenen som muligt.

På den måde undgår du at alt arbejde og dyre produkt ender på hovedpuden i stedet for huden – hvor det rent faktisk gør en forskel.