Solcreme er IKKE et sommerprodukt

Det kan ikke siges nok. Solcreme er ikke et sommerprodukt. Den skal ikke lægges på standby, indtil graderne igen er over 20 og solen skinner fra tidlig morgen til sen aften.
Solcreme skal bruges hele året rundt.

Hurtig aldring

Det er klart, at den mest åbenlyse årsag til, at være flittig med solcremen er hudkræft. Det er ét af de vigtigste trin i forebyggelsen af dette og bør ikke undlades af nogen – uanset hudtone.
Solens skadelige stråler er desværre også den største årsag til tidlige tegn på aldring i huden. Beskyttes huden ikke tilstrækkeligt, kan det resultere i:

  • hyperpigmentering
  • rødme
  • mistet elasticitet
  • karsprængninger
  • ru tekstur
  • tab af fylde

Spildt arbejde og produkter

Solbeskyttelse er faktisk så vigtigt, at resten af din hudplejeprodukters resultater afhænger af det. Du kan bruge nok så meget retinol, vitamin C, frugtsyre og andre aktiver, men uden solcreme er de så godt som ligegyldige.

De usynlige skader

Det er meget muligt du har skippet solcremen hist og her, men (heldigvis) ikke har set noget konsekvenser heraf. Men det betyder ikke du har klaret frisag. Den slags ting tager tid og du vil derfor først skulle døje med problemerne senere i livet. Det er vigtigt at være vedholdende med solcremen – også selvom du ikke ser nødvendigheden i dag – så du ikke skal stå med de førnævnte bivirkningerne senere i livet.

Hvilken solcreme er bedst?

Når du har hundredevis af valgmuligheder, kan det være svært at tage en beslutning. Skal det være kemisk eller fysisk filter? Skal den være cremet eller tyndtflydende? Skal den være med eller uden alkohol? Spørgsmålene er mange, men heldigvis er der kun ét svar:

Vælg den du kan lide, for det er den du vil bruge!

Du kan have de bedste intentioner, mens du står på apoteket og udvælger din solcreme, men hvis ikke du kan lide at bruge den, vil du ikke være flittig med den.
F.eks. har jeg endnu ikke fundet en med fysisk filter der ikke gør mig grå i ansigtet. Derfor ved jeg at jeg aldrig får dem brugt og de beskytter ikke mod solens stråler, når de står på en hylde derhjemme.

Køb det du kan lide at bruge og brug det flittigt!

Skriv en kommentar

Om EvaK

Uddannet kosmetolog med mere end 15 års erfaring i skønhedsbranchen – i både behandlinger og som træner samt skribent. Min mission er, at hjælpe dig til en sundere hud gennem gode rutiner og mere viden om ingredienser og produkter. Vil du have flere tips og tricks, sneak peeks på kommende indlæg, samt eksklusive giveaways, så tilmeld dig mit Beautybrev her.