Kend de 4 vigtige hudplejecyklusser

Morgen

Om morgenen skal der fokus på fugt og beskyttelse. Det absolutte minimum er et fugtgivende produkt (f.eks. toner eller serum), et der beskytter mod vind, vejr og fugttab (en creme med f.eks. ceramider) og en solcreme.

Aften

Inden sengetid har vi et andet fokus. Nu skal der renses grundigt, fugtes og repareres. Det er også om aftenen det er godt at benytte eventuelle aktive ingredienser, som f.eks. retinol, frugtsyre eller andre ‘problemløsere’.

Eksfoliering

Fysisk eksfoliering (alt med korn) og kemiske peelinger i høje koncentrationer (produkter med over 5-7% AHA eller BHA) kan bruges 1-2 gange ugentligt. Faktisk vil langt de fleste kunne nøjes med en enkelt gang, særligt hvis de daglige rutiner passes omhyggeligt.

Masker

Ansigtsmasker bruges i samme frekvens som de eksfolierende produkter. Faktisk er det en god ide, at bruge dem samme dage, da effekten af masken optimeres, hvis du eksfolierer umiddelbart inden.

Fugtgivende og beroligende masker kan godt bruges oftere, men de rensende (f.eks. lermasker) bør ikke bruges mere end én – maks. to – gange om ugen.

Kosmetolog

Et månedligt besøg hos en kosmetolog er ikke en nødvendighed for alle, men det er en glimrende måde at optimere din hjemmebehandling på.

Det er også her du kan få bugt med milier, komedoner (hudorme) eller mindske tekstur og fremme gløden med microdermabrasion.

Udløbne produkter

Dette er nok den ting du har lettest ved at glemme.

Skriv datoen ned hver gang du åbner et nyt produkt og tjek dem igennem hver måned. Smid alt ud der har overskredet udløbsdatoen – ingen undtagelser!

Evaluér din hud

Din hud ændrer sig ofte, hvilket betyder behovene også ændrer sig. Brug nogle minutter 3 – 4 gange årligt (gerne oftere) på at “tale” med din hud og se om noget har ændret sig. Er den mere tør? Har du fået pigmentpletter? Eller er den blevet sensitiv?

Husk altid at gøre det EFTER du har renset huden og ladet den hvile (uden produkt på) i 20-30 minutter.

Skift produkter

I Danmark har vi meget store udsving i vejret og derfor kan du heller ikke bruge præcis samme produkter året rundt. Hver gang sæsonen skifter, bør du gennemgå din rutine og se om du stadig giver din hud hvad den har behov for.